• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges

Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges

billede med kylling i fad med spidskål
4.7 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
745
SHARES
FacebookMessenger745PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 8. juni 2023 - Udgivet: 8. juni 2023

Se den nemme og lækre opskrift på kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges. Dansk sommermad, der tilberedes i et ovnfast fad.

Kylling i fad med spidskål er nem mad med masser af smag. Og her er desuden anvendt nye kartofler og grønne asparges.

Er det udenfor sæson med hensyn til kartoflerne, kan du sagtens anvende andre kartofler.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på kylling i fad med spidskål

billede med kylling i fad med spidskål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges

4.69 fra 44 stemmer
Se den nemme og lækre opskrift på kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges. Dansk sommermad, der tilberedes i et ovnfast fad.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 240
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g kartofler - gerne nye danske
  • 4 stykker kyllingebryst
  • 5 dl vand
  • 2 bouillonterninger - gerne hønsebouillon
  • 2,5 dl piskefløde
  • 3 tsk Maizena - udrørt i lidt koldt vand
  • 1 bundt persille
  • 1 spidskål
  • 1 bundt grønne asparges
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Find et stort ovnfast fad frem. Kartoflerne skæres i kvarte, som fordeles i fadet. Kom lidt olivenolie og salt ved, og vend det rundt.
  2. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, og bag kartoflerne i 15 minutter. Imens laver du resten klart.
  3. Kyllingebrystfileterne deles i to, så du får otte stykker kylling. Læg dem en ad gangen mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank dem let flade med en kødhammer eller kagerulle.
  4. Brun dem i lidt olivenolie på en varm pande i et minut på begge sider, krydr med lidt salt og friskkværnet peber og stil til side.
  5. Hæld vandet i panden og smuldr bouillonterningerne i. Lad det koge op, og tilsæt så fløden. Jævn sovsen med Maizena, og kom finthakket persille i, Smag til med salt peber.
  6. Spidskålen snittes i grove stykker, mens asparges knækkes af ved roden og deles i mere mundrette stykker.
  7. Tag fadet ud af ovnen, og fordel spidskål og de grønne asparges over kartoflerne.
  8. Læg så de afbrunede kyllingestykker over, og til sidst hældes sovsen ved.
  9. Stil fadet tilbage i ovnen, og bag det nu i yderligere 20 minutter ved 185 grader varmluft, hvorefter retten er klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 240kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdige ret med kylling i fad med spidskål serveres straks.

Stil bare fadet på bordet, og hele retten er jo samlet i fadet, så det er nemt.

Se også mine opskrifter på:

  • Fad med kylling, ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
  • Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill
  • Sprød sommersalat med tomat, agurk og dressing
  • Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Jensen

    juni 29, 2025 at 4:16 pm

    Hej Holger
    Tak for super gode opskrifter og idéer.
    Vi vil gerne lave Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges på vores gasgrill. Har du en idé/erfaring med dette. Jeg tænker nok mest, hvor længe kartoflerne skal koges før kyllingen kommer i?
    Mange hilsner
    Jette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 29, 2025 at 4:39 pm

      Hej Jette
      Mange tak - dejligt at høre 🙂
      Du kan sagtens lave retten ved indirekte varme i grillen. Jeg vil nok lige koge kartoflerne i 5-6 minutter inden. Hvis det er nye og ikke for store kartofler. God fornøjelse - og skriv gerne hvordan det gik, så andre kan blive inspireret også.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ole V Rasmussen

    maj 24, 2024 at 9:15 am

    Jeg kan ikke printe opskrifter eller gemme dem det ser ud til at jeg er faldet ud er medlem til januar 25

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required