Her får du min opskrift på en sommergryde, der laves med kylling, nye kartofler og asparges. Du kan lave sommergryden på ca. 30 minutter, og den er nem.
Sommergryde er mit bud på en nem gryderet, der ikke er tung eller besværlig at lave.
Faktisk laves den med ret få ingredienser, og den er allerbedst når vi har kartofler og asparges i sæson.
Den kan dog laves året rundt, og så er det altså sommermad, som du kan lave på en halv times tid.
Med masser af danske råvarer og smagen af sommer - og det er aftensmad, som jeg tror alle vil elske.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan med fordel servere et stykke hjemmebagt grydebrød til.
Opskrift på sommergryde
Ingredienser
- 600 gram kartofler gerne nye danske kartofler - og ellers de små og nemme kartofler
- 500 gram kyllingebryst filet skæret i mindre tern
- 1 bundt forårsløg i skiver
- 5 deciliter madlavningsfløde
- 1 terning bouillon hønse- eller grøntsagsbouillon
- 1 bundt grønne asparges i mundrette stykker
- 1 potte persille
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron lidt citronsaft af en halv citron
Sådan gør du
- Kartofler kommes i en gryde, og der fyldes vand ved så kartoflerne netop er dækket. Tilsæt også salt og kog kartoflerne møre. Det tager ca. 10-12 minutter.
- Imens skæres kyllingebryst fileterne i mindre tern, der brunes godt af i en gryde med lidt smør. Steges 4-5 minutter.
- Forårsløg snittes i skiver og svitses med kyllingekødet i et minuts tid.
- Knæk roden af de grønne asparges og smid rodstykkerne ud. Asparges skæres i mundrette stykker, der kommes i gryden.
- Hæld så madlavningsfløden i og smuldr en bouillonterning i.
- Lad det koge op og kom finthakket persille i.
- De kogte kartofler skæres i mundrette stykker. Er det små og nye kartofler, kan du blot halvere dem. Eller komme dem i som de er.
- Varm igennem et par minutter og smag til med salt og friskkværnet peber. Klem også lidt citronsaft i.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Den færdige sommergryde serveres straks, og nydes blot som den er.
Du kan i øvrigt sagtens udskifte de grønne asparges med ærter.
Se flere opskrifter på nem og lækker aftensmad her.
Se også mine opskrifter på:
Kan retten fryses??