Tabbouleh salat fra Mellemøsten med bulgur og en masse friske krydderurter er det perfekte tilbehør til enhver ret. Prøv den nu.
Tabbouleh salat fra Mellemøsten med bulgur er en af mine yndlingssalater og nok en af de retter, som jeg laver alleroftest. Faktisk tror jeg, at jeg laver tabbouleh cirka tre gange ugentligt.
Og det er der en god grund til, fordi det er bare super lækkert og nemt at lave, og så er den selvfølgelig super sund oven i. Denne salat fylder også bedre i maven på grund af bulguren.
Dette er også den perfekte salat at tage med i en madpakke, da den stadig holder sig lækker dagen efter, man laver den.
Faktisk så er det lige før, at den bliver bedre, fordi den får tid til at suge smagen ordentlig ud fra krydderurterne.
I denne opskrift består krydderurterne af persille og frisk mynte, dette er den mest autentiske udgave.
Salaten bliver fejret hvert år i Libanon
Nogen gange tilføjer jeg også frisk koriander, men det er en smagssag, og jeg er generelt bare virkelig vild med alle friske urter og grønt.
Tabbouleh er oprindeligt fra Libanon, og er en af deres vigtigste retter. Den bliver ofte serveret som en del af en meze, hvilket er en masse små retter serveret sammen.
Og så har de en dag om året, hvor de fejrer denne ret. Den første lørdag i juni er til fejring for den libanesiske salat.
Så det siger altså lidt, at hvis en salat er så lækker, at et helt land fejrer den årligt, så må den altså være helt i top.
Tabbouleh salat fra Mellemøsten
Tabbouleh - salat fra Mellemøsten med bulgur
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Start med at vaske bulguren og ligge den i blød i koldt vand i cirka fem minutter. Si vandet fra og klem bulguren med dine hænder for at få så meget vand siet fra som muligt.
- Hak tomaterne og agurken i små fine stykker og put dem i en skål sammen med saltet, bland det godt sammen. Dette gøres for at hive så meget vand ud af grønsagerne som muligt.
- I en food processor puttes persille og myntebladene i. Hak dem meget fint, dette kan også gøres med håndkraft, men en food processor gør arbejdet hurtigere og lettere.
- Si nu vandet fra tomaterne og agurkerne. Hak løget fint og tilføj det til resten af grønsagerne.
- Tilføj nu krydderurteblandingen og bulguren. Smag til med citronsaft, olivenolie og salt.
- Så har du den lækreste tabbouleh klar til servering.
Se også vores andre opskrifter som passer perfekt til en meze:
Kom med din kommentar her