Her får du min lækre opskrift på tabbouleh med broccoli og majs. Det er en nem salat med bulgur, og den passer blandt andet perfekt til kylling.
Tabbouleh med broccoli og majs er en super lækker salat, der er fremragende som tilbehør til mange kødretter.
Jeg plejer især at servere den til kylling, men tabbouleh kan faktisk også bare serveres som en god vegetarret, da den er meget mættende.
Det skyldes bulguren, der har et højt indhold af kostfibre. Faktisk indeholder bulgur 12 gram kostfiber pr. 100 gram.
Bulguren laves af knækket durumhvede, og er en del af især det mellemøstlige køkken.
Her indgår den altså i en tabbouleh, som der også findes utrolig mange opskrifter på.
Men denne er altså rigtig god, så prøv endelig at lave den.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Her kan du i øvrigt læse mere om citronens fortræffeligheder.
Opskrift på tabbouleh
Ingredienser
200 gram bulgur
1 bouillonterning
1 lille broccoli
1 lille dåse majs
1 rød peberfrugt
2 håndfulde babysalat
1 bundt persille
1 citron
1 deciliter olivenolie
Et nip spidskommen
Salt
Peber
Fremgangsmåde
- Bulgur koges i vand som anvist på pakken. Tilsæt en bouillonterning under kogningen, da det gør bulguren i din tabbouleh endnu bedre.
- Broccoli deles i små buketter, der dampes et minut i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
- Babysalat skylles og slynges tør for vand, mens persille hakkes fint. Peberfrugt snittes i små tern. Har du ikke babysalat, kan babyspinat eller almindelig salat selvfølgelig også bruges.
- Bland olivenolie sammen med saften af en citron, og smag til med lidt spidskommen, salt og peber. Spidskommen giver en fantastisk smag i dressing og tabbouleh.
- Kom den kogte bulgur i en stor skål, og vend den forsigtigt sammen med broccoli, majs og peberfrugt.
- Tilsæt også salatbladene og persille, og vend din tabbouleh sammen med dressingen.
Servering
Den færdige tabbouleh serveres lun til blandt andet en ovnstegt kylling.