Linsesuppe med røde linser er den lækreste suppe fuld af krydderier og med en dejlig frisk smag af citron. En vegetarret, alle vil elske.
Linsesuppe med røde linser er en af mine livretter, da den er let og hurtig at lave, og så er linser jo noget af det sundeste, man kan spise.
Suppen stammer fra Mellemøsten, og hvert land har deres egen version. Denne opskrift er mest baseret på den libanesiske udgave.
Det, som alle mellemøstlige linsesupper har til fælles, er den friske smag. Og så mætter de godt for næsten ingen penge.
Smagen kommer blandt andet fra frisk citronsaft, som man tilføjer til selve suppen, og når suppen serveres, kan hver især dryppe mere citronsaft over sin tallerken. Det er virkelig lækkert.
Opskrift på linsesuppe med røde linser
Linsesuppe med røde linser fra Mellemøsten
Ingredienser
- 2,5 deciliter røde linser - tørret
- 7 deciliter vand
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 75 gram gulerødder
- 2 laurbærblade
- 1 teske sort peber
- 2 teske stødt spidskommen
- 1 teske stødt gurkemeje
- 2 teske salt
- 2 spiseskefuld olivenolie
- 1 håndfuld persille
- 1 citron
Sådan gør du
- Start med at skylle linserne, stil dem herefter til side.
- Hak løget, hvidløg og skræl gulerødderne, som du herefter skærer i mindre stykker.
- Tag en gryde og tilføj en spiseske olivenolie og både løg og hvidløg. Steg dette sammen i et par minutter, indtil løget bliver blødt. Tilføj nu gulerodsstykkerne, steg dem i to minutter.
- Tilsæt de røde linser, laurbærblade, stødt spidskommen, stødt gurkemeje, sort peber og vand. Bland det hele sammen og bring det op til kog. Lad det simre med låg på i cirka femten minutter - eller indtil linserne og gulerødderne er bløde.
- Fjern laurbærbladene og tag en stavblender. Blend blandingen, så den får en ensartet konsistens.
- Smag til med salt og citronsaft. Tilsæt frisk hakket persille.
- Server linsesuppen med frisk citronsaft og en smule oliveolie.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Linsesuppe med røde linser smager rigtigt godt, præcis som den er. Man kan dog vælge at servere den sammen med pitabrød og forskellige dips så som hummus.
Du kan også bage arabiske fladbrød med krydderiblandingen za'atar:
Det giver virkelig en fuld oplevelse af at være på rejse.
Se også disse lækre retter fra Mellemøsten:
Kirsten Friløw
Denne suppe er fantastisk
Christina Pedersen
Alt for meget peber.
Pressede 1 hel citron i maden, men var stadig alt alt for pebret.
Stein
Så brug mindre peber næste gang, eller brug lidt cayenne peber i stedet for.
Jeg bruger lidt Herbamare buillion i suppen inden jeg smager til, så kan smage til med peber osv senere.
Også lidt peber osv senere, smag til med lidt af gangen.
Randi Thorup
Alt for meget peber i denne opskrift. Og får lidt smag i øvrigt.