Den bedste opskrift på agurkesalat. God, gammeldags og hjemmelavet med agurkeskiver, syltet med eddike, vand og sukker til syltede agurker.
Når vi taler om en opskrift på hjemmelavet agurkesalat, så skal det selvfølgelig være den som mormor altid lavede den.
Her er ingen kunstige tilsætningsmidler og dikkedarer, men udelukkende friskskivet agurk, der syltes i vand, eddike, salt og sukker.
Som syltede agurker altid er blevet lavet, og den er jo uundværlig til både hotdog og stegt kylling.
Opskriften på syltede agurker er beregnet til fire personer. I min video kan du se fremgangsmåden.
Opskrift på agurkesalat
Ingredienser
- 1 agurk
- 1 deciliter vand
- 1 deciliter lagereddike almindelig, den uden farve
- 4 spiseskefulde sukker
- 1 teskefuld salt
- Lidt friskkværnet peber
Sådan gør du
- Vask agurken, og dup den tør med køkkenrulle et rent viskestykke. Jo bedre agurk, jo bedre agurkesalat.
- Kom vand i en lille skål sammen med lagereddike, sukker, salt og lidt friskkværnet peber.
- Rør det godt sammen, så alt sukkeret opløses i vandet. Det skal være helt opløst! Så nemt laves eddikeblandingen til en klassisk agurkesalat.
- Agurken skæres i tynde skiver, gerne lidt på skrå, og her har jeg anvendt et bølgeskær, men du kan sagtens også bruge en almindelig kniv. Det er også godt at anvende et mandolinjern, for dermed får du mere ensartede skiver. Men det kan du gøre som du vil. Se evt. i videoen hvordan du gør.
- Læg skiverne i ned i eddikeblandingen, og luk til med et stykke staniol.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Trækketid
Nu skal den hjemmelavede agurkesalat trække en times tid - eller længere, og så er den klar til servering.
Det er da ret nemt at lave agurkesalaten som mormor altid gjorde det.
Valg af agurk
Den hjemmelavede agurkesalat opskrift er selvfølgelig helt fantastisk med nye, danske agurker, men den er såmænd også vældig fin med udenlandske agurker uden for sæsonen.
Så hold dig endelig ikke tilbage. Agurken stammer i øvrigt fra det nordøstlige Indien.
Ekstra tilsætning
Agurkesalaten er god som den er, men du kan tilsætte forskellige ingredienser for, at peppe opskriften op.
Du kan blandt andet tilsætte lidt peberrod, nelliker eller persille som smagsgivere.
Eller prøv at komme et par laurbærblade ved.
Græsk agurkesalat
Agurkesalaten laves i en del forskellige udgaver verden over, og en af de mest kendte er nok den græske tzatziki.
Her skæres agurk i skiver, som derefter vendes i en drænet yoghurt.
Spørgsmål og svar
Hvad er agurkesalat?
Agurkesalaten laves af tynde skiver agurker, der kommes i en sur/sød blanding af eddike, vand og sukker.
Hvor længe skal agurkesalaten trække?
Jeg plejer at lade den trække mindst en time, og gerne længere. Lav den gerne dagen før du skal bruge den.
Hvad er græsk agurkesalat?
Grækerne skærer agurken i skiver, hvorefter skiverne vendes i en drænet yoghurt. Den har du sikkert fået på de græske øer under din ferie der.
Hvor mange kalorier er der i agurkesalat?
I 100 gram agurkesalat er der omkring 60 kalorier.
Se også: Edamamesalat med agurk
Jette Schultz
I opskriften står der. 4spiseskeer sukker i opskrift bruges teske😊hvad er rigtigt❓Hilsen Jette
Viggo2
eddike-vand-sukker 1-1-1, ud over agurk i skiver (behøver ikke udvandes) tilsættes (alt efter temperament) løg i skiver, fint hakket hvidløg, chili flakes, hele peberkorn og sennepsfrø. Det giver en fantastisk smag i denne herlige agurkesalat.
Mette
Jeg salter agurkeskiver først, udvander dem og knuger vandet yd af dem, så bliver de helt sprøde