Den bedste opskrift på agurkesalat. God, gammeldags og hjemmelavet med agurkeskiver, syltet med eddike, vand og sukker til syltede agurker.
Når vi taler om en opskrift på hjemmelavet agurkesalat, så skal det selvfølgelig være den som mormor altid lavede den.
Her er ingen kunstige tilsætningsmidler og dikkedarer, men udelukkende friskskivet agurk, der syltes i vand, eddike, salt og sukker.
Som syltede agurker altid er blevet lavet, og den er jo uundværlig til både hotdog og stegt kylling.
Opskriften på syltede agurker er beregnet til fire personer.
Opskrift på agurkesalat
Ingredienser
Sådan gør du
- Vask agurken, og dup den tør med køkkenrulle et rent viskestykke.
- Kom vand i en lille skål sammen med lagereddike, sukker, salt og lidt friskkværnet peber.
- Rør det godt sammen, så alt sukkeret opløses i vandet. Det skal være helt opløst! Så nemt laves eddikeblandingen til en klassisk agurkesalat.
- Agurken skæres i tynde skiver, gerne lidt på skrå, og her har jeg anvendt et bølgeskær, men du kan sagtens også bruge en almindelig kniv. Det er også godt at anvende et mandolinjern, for dermed får du mere ensartede skiver. Men det kan du gøre som du vil.
- Læg skiverne i ned i eddikeblandingen, og luk til med et stykke staniol.
Trækketid
Nu skal den hjemmelavede agurkesalat trække en times tid - eller længere, og så er den klar til servering.
Det er da ret nemt at lave agurkesalaten som mormor altid gjorde det.
Valg af agurk
Den hjemmelavede agurkesalat opskrift er selvfølgelig helt fantastisk med nye, danske agurker, men den er såmænd også vældig fin med udenlandske agurker uden for sæsonen.
Så hold dig endelig ikke tilbage. Agurken stammer i øvrigt fra det nordøstlige Indien.
Ekstra tilsætning
Agurkesalaten er god som den er, men du kan tilsætte forskellige ingredienser for, at peppe opskriften op.
Du kan blandt andet tilsætte lidt peberrod, nelliker eller persille som smagsgivere.
Eller prøv at komme et par laurbærblade ved.
Græsk agurkesalat
Agurkesalaten laves i en del forskellige udgaver verden over, og en af de mest kendte er nok den græske tzatziki.
Her skæres agurk i skiver, som derefter vendes i en drænet yoghurt.
Se også disse opskrifter med agurk:
Fakta om agurkesalat
Agurkesalaten laves af tynde skiver agurker, der kommes i en sur/sød blanding af eddike, vand og sukker.
Jeg plejer at lade den trække mindst en time, og gerne længere. Lav den gerne dagen før du skal bruge den.
Grækerne skærer agurken i skiver, hvorefter skiverne vendes i en drænet yoghurt. Den har du sikkert fået på de græske øer under din ferie der.
I 100 gram agurkesalat er der omkring 60 kalorier.
Tak for svar.så må jeg jo prøve at lede efter en for de agurker ser helt fantastiske ud
Hilsen Frank.
Hej Frank
Jeg har faktisk købt det i CarreFour i Sydspanien under en ferie dernede. Opdagede det helt tilfældigt, og har aldrig set det herhjemme. Men det er der sikkert et sted derude - og ellers må du pakke kufferten og tage en uges ferie på Solkysten 🙂
Alt det bedste
Holger
Hej Holger,hvor har du købt dit bølgeskær?Jeg har d.d. været i Kop og Kande og de kunne ikke hjælpe mig.kan du.På forhånd tak.
Bedste hilsner Frank.
Hej Jane
Mange tak for det - og der findes jo mange måder at lave agurkesalaten på. Utroligt nok, da den jo egentlig er ret simpel.
Men din mormors udgave lyder da super inspirerende, og jeg tillader mig lige at skrive det ind i opskriften. For den måde vil jeg da også gerne anbefale til andre.
Med de bedste hilsner - og tak for di du skriver
Holger
Hejsa
Jeg er normalt meget begejstret for dine opskrifter, men lige denne her på mormors agurkesalat er jeg altså nødt til at kommentere.
Min mormor, f.1911, saltede altså altid skiverne - dvs. Drænede/udvandede dem før de kom i lagen. De blev drysset og gnedet godt med salt og lå så der i en halv times tid, før alt det våde blev hældt fra. Så blev de skyllet hurtigt/løseligt i vand, knuget ‘tørre’ - nu meget slatne, og derefter lagt i eddike/sukkerlage med lidt peber, og ikke yderligere salt. Det smager himmelsk ...