• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Agurkesalat - nem og lækker opskrift på syltede agurker

Agurkesalat - nem og lækker opskrift på syltede agurker

Den bedste agurkesalat opskrift er den, som mormor altid lavede den. Helt simpelt og nemt. Her er agurken skåret ud med et bølgeskær, men du kan også bruge en almindelig kniv. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
4.6 fra 79 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
166
SHARES
FacebookMessenger166PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 26. juni 2017 - Udgivet: 26. juni 2017

Den bedste opskrift på agurkesalat. God, gammeldags og hjemmelavet med agurkeskiver, syltet med eddike, vand og sukker til syltede agurker.

Når vi taler om en opskrift på hjemmelavet agurkesalat, så skal det selvfølgelig være den som mormor altid lavede den. Her er ingen kunstige tilsætningsmidler og dikkedarer, men udelukkende friskskivet agurk, der syltes i vand, eddike, salt og sukker.

Som syltede agurker altid er blevet lavet, og den er jo uundværlig til både hotdog og stegt kylling. Opskriften er beregnet til fire personer. I min video kan du se fremgangsmåden. God fornøjelse.

Indhold
  • Den bedste opskrift på agurkesalat. God, gammeldags og hjemmelavet med agurkeskiver, syltet med eddike, vand og sukker til syltede agurker.
  • Agurkesalat
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Trækketid
  • Ekstra tilsætning
  • Græsk
  • Tzatziki
  • Agurkerelish - hjemmelavet relish med agurk og rødløg
  • Kold agurkesuppe med mynte og dild
  • Thaisalat med agurk
  • Agurkesandwich
  • Avocadosalsa med avocado, agurk og creme fraiche
  • FAQ
  • Kommentarer
Den bedste agurkesalat opskrift er den, som mormor altid lavede den. Helt simpelt og nemt. Her er agurken skåret ud med et bølgeskær, men du kan også bruge en almindelig kniv. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Agurkesalat

4.55 fra 79 stemmer
Den bedste opskrift på agurkesalat. God, gammeldags og hjemmelavet med agurkeskiver, syltet med eddike, vand og sukker til syltede agurker.
Forb. tid 10 minutter min
Trækketid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 60
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 agurk
  • 1 dl vand
  • 1 dl lagereddike - almindelig, den uden farve
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Lidt friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Vask agurken, og dup den tør med køkkenrulle et rent viskestykke. Jo bedre agurk, jo bedre agurkesalat.
  2. Kom vand i en lille skål sammen med lagereddike, sukker, salt og lidt friskkværnet peber.
  3. Rør det godt sammen, så alt sukkeret opløses i vandet. Det skal være helt opløst! Så nemt laves eddikeblandingen til en klassisk agurkesalat.
  4. Agurken skæres i tynde skiver, gerne lidt på skrå, og her har jeg anvendt et bølgeskær, men du kan sagtens også bruge en almindelig kniv. Det er også godt at anvende et mandolinjern, for dermed får du mere ensartede skiver. Men det kan du gøre som du vil. Se evt. i videoen hvordan du gør.
  5. Læg skiverne i ned i eddikeblandingen, og luk til med et stykke staniol.

Næringsindhold

Kalorier: 60kcalKulhydrater: 14gProtein: 0.4gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.01gFlerumættet fedt: 0.003gEnkelumættet fedt: 0.003gNatrium: 100mgKalium: 103mgKostfibre: 1gSukker: 13gVitamin A: 54IUVitamin C: 2mgCalcium: 13mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Trækketid

Nu skal den hjemmelavede agurkesalat trække en times tid - eller længere, og så er den klar til servering.

Det er da ret nemt at lave agurkesalaten som mormor altid gjorde det. Serveres selvfølgelig til ovnstegt kylling, grydestegt kylling, på ristet hotdog og mange andre retter.

Den er selvfølgelig helt fantastisk med nye, danske agurker, men den er såmænd også vældig fin med udenlandske agurker uden for sæsonen. Så hold dig endelig ikke tilbage. Agurken stammer i øvrigt fra det nordøstlige Indien.

Ekstra tilsætning

Agurkesalaten er god som den er, men du kan tilsætte forskellige ingredienser for, at peppe opskriften op.

Du kan blandt andet tilsætte lidt peberrod, nelliker eller persille som smagsgivere. Eller prøv at komme et par laurbærblade ved.

Græsk

Agurkesalaten laves i en del forskellige udgaver verden over, og en af de mest kendte er nok den græske tzatziki. Her skæres agurk i skiver, som derefter vendes i en drænet yoghurt.

Flere inspirerende opskrifter:

Tzatziki

4.8 fra 13 stemmer
Få en nem opskrift på tzatziki. Hjemmelavet græsk agurkesalat med græsk yoghurt, agurk og hvidløg. Kan også laves med alm. yoghurt.
Gå til opskrift
tzatziki græsk agurkesalat

Agurkerelish - hjemmelavet relish med agurk og rødløg

4.8 fra 8 stemmer
Her får du min opskrift på hjemmelavet agurkerelish. En super nem og hurtig relish med agurk, som kan bruges til hotdog, smørrebrød m.m.
Gå til opskrift
billederesultat for agurkerelish

Kold agurkesuppe med mynte og dild

5 fra 1 stemme
Her får du en nem opskrift på kold agurkesuppe med mynte og dild. En lækker suppe med agurk, der spises som en forfriskning eller hovedret.
Gå til opskrift
kold agurkesuppe

Thaisalat med agurk

5 fra 3 stemmer
Thaisalat med agurk, rødløg, chili-strimler og peanuts samt en sur-sød dressing er det perfekte tilbehør til satay og populære thairetter.
Gå til opskrift
thaisalat med agurk

Agurkesandwich

4.8 fra 18 stemmer
Agurkesandwich er en britisk sandwich, som bliver serveret til high tea eller som en snack i løbet af dagen. De smager virkelig godt.
Gå til opskrift
Agurkesandwich

Avocadosalsa med avocado, agurk og creme fraiche

4.6 fra 5 stemmer
Her er en meget lækker opskrift på avocadosalsa, der laves med avocado, lime, agurk og creme fraiche. Salsa med avocado er god som tilbehør.
Gå til opskrift
billederesultat for avocadosalsa

FAQ

Hvad er agurkesalat?

Agurkesalaten laves af tynde skiver agurker, der kommes i en sur/sød blanding af eddike, vand og sukker.

Hvor længe skal agurkesalaten trække?

Jeg plejer at lade den trække mindst en time, og gerne længere. Lav den gerne dagen før du skal bruge den.

Hvad er græsk agurkesalat?

Grækerne skærer agurken i skiver, hvorefter skiverne vendes i en drænet yoghurt. Den har du sikkert fået på de græske øer under din ferie der.

Hvor mange kalorier er der i agurkesalat?

I 100 gram agurkesalat er der omkring 60 kalorier.

Hvor lang holdbarhed har agurkesalat?

En agurkesalat kan holde sig et par uger i køleskabet. Man kan forlænge holdbarheden ved at komme agurkesalaten på skoldede glas sammen med lidt Atamon.

Kan man fryse agurkesalat?

Ja, du kan faktisk godt fryse agurkesalat. Husk at fryse den i plasticbøtte, og du kan tø den op i køleskabet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Grethe Kirsten Svenningsen

    august 10, 2024 at 10:18 am

    rigtig god

    Svar
  2. Inger

    april 13, 2024 at 10:03 am

    Hvorfor bruges der hvid sukker i agurkesalaten, når der findes rørsukker?

    Svar
  3. Birte Bune Smith

    januar 16, 2024 at 11:15 am

    Jeg tror ikke helt på den måde at opløse sukkeret på. Der må da ligge en masse uopløseligt i bunden af skålen.Det er meget nemmere at koge sukker og vand først, så opløses det. . Men sukkervandet skal naturligvis være helt koldt, før det bruges.

    Svar
  4. Ole

    november 11, 2023 at 11:43 am

    Det er også værd at nævne, at med de nye metoder, hvor mange ikke giver lagen et opkog, og ikke klemmer vandet ud af Agurkerne og lader dem trække med Salt, gør en lille forskel fra den gamle originale metode!

    Når man ikke Salter og klemmer Agurkerne, så bliver de slatne efter et stykke tid, hvorimod hvis man Salter og klemmer dem først, så forbliver de sprøde 🙂

    Svar
  5. Mette

    juli 10, 2023 at 3:54 pm

    Jeg salter agurkeskiver først, udvander dem og knuger vandet yd af dem, så bliver de helt sprøde

    Svar
  6. Viggo2

    december 18, 2022 at 4:57 pm

    eddike-vand-sukker 1-1-1, ud over agurk i skiver (behøver ikke udvandes) tilsættes (alt efter temperament) løg i skiver, fint hakket hvidløg, chili flakes, hele peberkorn og sennepsfrø. Det giver en fantastisk smag i denne herlige agurkesalat.

    Svar
  7. Jette Schultz

    oktober 22, 2022 at 11:40 am

    I opskriften står der. 4spiseskeer sukker i opskrift bruges teske😊hvad er rigtigt❓Hilsen Jette

    Svar
  8. Jane Jensen

    juni 14, 2022 at 9:05 pm

    Både min mormor og min mor - og nu mig! - ‘udvandede’ agurken først ved st drysse skiverne med salt og lade dem trække i 20-30 min., før de skylles og lægges i sukker/eddikelagen.

    Svar
  9. per

    august 01, 2021 at 10:10 am

    så nemt og så er den god i smagen

    Svar
  10. Mariane

    marts 15, 2021 at 4:40 pm

    En hurtigere måde: skiv agurken, tilsæt 1 tsk salt + 3 sps sukker rør godt rundt, lad det stå til salt og sukker er opløst, ca. 10 Min tilsæt eddike så agurkerne er dækket indklusiv væden, kom lidt kold vand ved til smagen er passende, sur/sød. Den er altid vellykket, og hurtig lavet.

    Svar
  11. Karla

    marts 15, 2021 at 4:40 pm

    Og har man ( som mig ) en gammeldags ostehøvl er det lynhurtigt at skive agurken

    Svar
  12. Jette

    marts 15, 2021 at 4:40 pm

    Hmm, jeg bruger halvt vand og halvt citronsaft lidt sukker og kommer det på køl, det smager så godt. Ingen salt og eddike 🙈🙈

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required