Få en nem opskrift på tzatziki. Hjemmelavet græsk agurkesalat med græsk yoghurt, agurk og hvidløg. Kan også laves med alm. yoghurt.
I denne opskrift på hjemmelavet tzatziki er der anvendt græsk yoghurt, og det er smart. Så slipper du nemlig for at sigte yoghurten gennem et kaffefilter.
Du kan dog også anvende en almindelig yoghurt naturel, og så skal du bruge fire deciliter. Den lader du sive gennem et kaffefilter, men vær forberedt at det tager op mod en times tid. Så start i god tid.
Tzatziki er populær i køkkenerne på Balkan og i Mellemøsten, og de fleste har vist især nydt den på ferier i Grækenland og på de græske øer.
Her kan det næsten være svært at opdrive et godt måltid mad uden denne vidunderlige græske agurkesalat.
Se også mine opskrifter på:
- Gulerods tzatziki
- Græsk kylling med kartofler, tzatziki og salat
- Græsk gyros med oksekød og tzatziki
- Dolmades - fyldte vinblade med ris og mynte
Opskrift på græsk tzatziki
Opskriften er beregnet til fire personer.
Tzatziki
Ingredienser
- 1 agurk - rives groft
- 3 deciliter græsk yoghurt
- 3 fed hvidløg - pressede
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tzatziki er meget nem at lave selv. Så er det sagt. Start med at vaske 1 agurk, og del den så på langs. Med en teske skraber du så kernerne (midten af agurken) ud, og kasserer dem.
- Riv agurk på den grove side af et rivejern, og drys med en smule salt. Kom de saltede agurkestrimler i et dørslag eller si, og lad dem trække i en halv times tid. Saltet trækker væden ud af agurken.
- Hæld 3 deciliter græsk yoghurt op i en pæn skål, og kom så de saltede agurkestrimler (pres evt. lidt mere væde ud af agurken) i. Pres 3 fed hvidløg ned i den græske agurkesalat, og vend den rundt.
- Smag den hjemmelavede tzatziki til med en smule salt og friskkværnet peber, og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Fryseegnet?
Næringsindhold
Tips
Jo, dennne opskrift på tzatziki er mindst lige så god, som den du muligvis har fået serveret på ferien på de græske øer.
Den smager af Grækenland, sommer og alt det gode fra Middelhavets køkkener. Tzatzikien passer perfekt til retter med kød.
TIP: Du kan i øvrigt også smage den til med enten dild eller mynte.
Tzatziki med spidskål
Tzatziki med spidskål og ærter er græsk mad, der møder det nordiske køkken.
Tzatzikien laves med græsk yoghurt, og den er lækkert tilbehør. Denne opskrift med spidskål er lavet af Maiken Krøjgaard.
Du skal bruge
200 gram græsk yoghurt 2%.
1 fed hvidløg stort fed
100 gram agurk
300 gram spidskål
200 gram ærter
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom græsk yoghurt i en skål og pres hvidløgsfed i.
- Smag yoghurten til med salt og peber.
- Riv agurken og vrid væsken ud.
- Snit spidskål meget fint.
- Vend så ærter, spidskål og agurken i yoghurtblandingen og lad det hvile en halv time.
- Pynt evt. din tzatziki med spidskål med frisk purløg og agurk inden servering.
Karin Rønning
Etter utallige reiser til Grekenland har jeg spist og laget mye Tzatziki. Og aldri har agurken vært ternet. Den skal grovrives!
Malene
Man kunne ikke bare bruge en creme fraich på 18% istedet for græsk yoghurt? 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Malene
Jo da - det kan du sikkert sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Jolanda
Så er det ikke Tzatziki men en crème fraîche dressing.