Få en nem opskrift på tzatziki. Hjemmelavet græsk agurkesalat med græsk yoghurt, agurk og hvidløg. Kan også laves med alm. yoghurt.
I denne opskrift på hjemmelavet tzatziki er der anvendt græsk yoghurt, og det er smart. Så slipper du nemlig for at sigte yoghurten gennem et kaffefilter.
Du kan dog også anvende en almindelig yoghurt naturel, og så skal du bruge fire deciliter. Den lader du sive gennem et kaffefilter, men vær forberedt at det tager op mod en times tid. Så start i god tid.
Tzatziki er populær i køkkenerne på Balkan og i Mellemøsten, og de fleste har vist især nydt den på ferier i Grækenland og på de græske øer.
Her kan det næsten være svært at opdrive et godt måltid mad uden denne vidunderlige græske agurkesalat. Opskriften er beregnet til fire personer.
Indhold
- Få en nem opskrift på tzatziki. Hjemmelavet græsk agurkesalat med græsk yoghurt, agurk og hvidløg. Kan også laves med alm. yoghurt.
- Tzatziki
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Tips
- Græsk kylling
- Græsk gyros
- Moussaka
- Dolmades - fyldte vinblade med ris og mynte
- Græsk grøntsagsfad - lækkert tilbehør fra Middelhavet
- Græskarsalat med feta
- Kommentarer

Tzatziki
Ingredienser
- 1 agurk - rives groft
- 3 dl græsk yoghurt
- 3 fed hvidløg - pressede
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tzatziki er meget nem at lave selv. Så er det sagt. Start med at vaske 1 agurk, og del den så på langs. Med en teske skraber du så kernerne (midten af agurken) ud, og kasserer dem.
- Riv agurk på den grove side af et rivejern, og drys med en smule salt. Kom de saltede agurkestrimler i et dørslag eller si, og lad dem trække i en halv times tid. Saltet trækker væden ud af agurken.
- Hæld 3 deciliter græsk yoghurt op i en pæn skål, og kom så de saltede agurkestrimler (pres evt. lidt mere væde ud af agurken) i. Pres 3 fed hvidløg ned i den græske agurkesalat, og vend den rundt.
- Smag den hjemmelavede tzatziki til med en smule salt og friskkværnet peber, og så er den klar til servering.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Jo, dennne opskrift på tzatziki er mindst lige så god, som den du muligvis har fået serveret på ferien på de græske øer.
Den smager af Grækenland, sommer og alt det gode fra Middelhavets køkkener. Tzatzikien passer perfekt til retter med kød.
TIP: Du kan i øvrigt også smage den til med enten dild eller mynte.
Flere inspirerende opskrifter:
Græsk kylling
Græsk gyros
Moussaka
Dolmades - fyldte vinblade med ris og mynte
Græsk grøntsagsfad - lækkert tilbehør fra Middelhavet
Græskarsalat med feta
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Karin Rønning
Etter utallige reiser til Grekenland har jeg spist og laget mye Tzatziki. Og aldri har agurken vært ternet. Den skal grovrives!
Malene
Man kunne ikke bare bruge en creme fraich på 18% istedet for græsk yoghurt? 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Malene
Jo da - det kan du sikkert sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Jolanda
Så er det ikke Tzatziki men en crème fraîche dressing.