• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Græsk salat

Græsk salat

billederesultat for græsk salat
4.9 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
86
SHARES
FacebookMessenger86PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 14. november 2023 - Udgivet: 24. august 2023

Græsk salat er en klassisk salat. Her er min opskrift med tomater, agurk, oliven og feta ost. Den græske salat er perfekt som tilbehør.

Græsk salat som du kender den fra ferien på Kreta, Rhodos eller en af de øvrige, fantatiske øer i det græske øhav.

Helt klassisk opskrift med masser af solmodne tomater, sprød agurk, græsk feta ost og grønne eller sorte oliven.

En græsk salat, som du kan bruge som tilbehør til stort set alt - og den græske fetasalat er blandt andet fremragende til grillmad.

Samtidig indeholder den jo alt, hvad vi forbinder med sommer og sol - så hop ombord i denne klassiske salat, som alle elsker.

Opskriften er beregnet som tilbehør eller salat til fire personer.

Du kan sagtens justere mængden af de enkelte ingredienser som du synes, og eks. komme lidt mere agurk i, hvis du ønsker det.

Se også mine opskrifter på:

  • Græsk pastasalat
  • Middelhavssalat
  • Spinatsalat
  • Tzatziki

Opskrift på nem græsk salat

billederesultat for græsk salat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Græsk salat - den ægte opskrift

4.89 fra 17 stemmer
Græsk salat er en klassisk salat. Her er min opskrift med tomater, agurk, oliven og feta ost. Den græske salat er perfekt som tilbehør.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 peroner
Ret: Salat
Køkken: Græsk
Kalorier: 261
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 agurk
  • 250 g tomater - små
  • 1 rødløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 100 g oliven - grønne, sorte kan også bruges
  • 150 g feta - græsk feta ost i tern
  • 3 spsk olivenolie
  • citronsaft
  • flagesalt - eller alm. salt

Fremgangsmåde
 

  1. Agurken skylles og skæres i mindre tern, der kommes i en stor skål.
  2. Skyl også tomater, og del dem gerne i halve, hvis det er små tomater. Har du lidt større tomater, kan de deles i mindre både.
  3. Rødløg pilles og halveres, hvorefter løget snittes i fine, tynde skiver, og kommes i skålen til agurk og tomater.
  4. Peberfrugten skæres i tynde strimler, mens oliven skylles og den græske feta ost skæres i mindre tern. Græsk salat også laves med salattern.
  5. Kom det hele i skålen og vend rundt med olivenolie og lidt friskpresset citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier: 261kcalKulhydrater: 10gProtein: 7gFedt: 23gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 12gKolesterol: 33mgNatrium: 824mgKalium: 328mgKostfibre: 3gSukker: 4gVitamin A: 916IUVitamin C: 36mgCalcium: 219mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Græsk salat anrettes smukt og indbydende i en pæn skål og drysses med en smule flagesalt.

Den klassiske salat fra Grækenland serveres straks - og den kan som sagt bruges til stort set alle retter. Især vil jeg dog fremhæve fetasalaten som helt perfekt til grillet mad.

Ekstra tip: Prøv at krydre den græske salat med blade fra frisk oregano - det smager altså fremragende!

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required