Græsk salat er en klassisk salat. Her er min opskrift med tomater, agurk, oliven og feta ost. Den græske salat er perfekt som tilbehør.
Græsk salat som du kender den fra ferien på Kreta, Rhodos eller en af de øvrige, fantatiske øer i det græske øhav.
Helt klassisk opskrift med masser af solmodne tomater, sprød agurk, græsk feta ost og grønne eller sorte oliven.
En græsk salat, som du kan bruge som tilbehør til stort set alt - og den græske fetasalat er blandt andet fremragende til grillmad.
Samtidig indeholder den jo alt, hvad vi forbinder med sommer og sol - så hop ombord i denne klassiske salat, som alle elsker.
Opskriften er beregnet som tilbehør eller salat til fire personer.
Du kan sagtens justere mængden af de enkelte ingredienser som du synes, og eks. komme lidt mere agurk i, hvis du ønsker det.
Opskrift på græsk salat
Ingredienser
- 1 agurk
- 250 gram tomater små
- 1 rødløg
- 1 grøn peberfrugt
- 100 gram grønne oliven sorte kan også bruges
- 150 gram feta græsk feta ost i tern
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 1 smule citronsaft
- 1 drys flagesalt eller alm. salt
Sådan gør du
- Agurken skylles og skæres i mindre tern, der kommes i en stor skål.
- Skyl også tomater, og del dem gerne i halve, hvis det er små tomater. Har du lidt større tomater, kan de deles i mindre både.
- Rødløg pilles og halveres, hvorefter løget snittes i fine, tynde skiver, og kommes i skålen til agurk og tomater.
- Peberfrugten skæres i tynde strimler, mens oliven skylles og den græske feta ost skæres i mindre tern. Græsk salat også laves med salattern.
- Kom det hele i skålen og vend rundt med olivenolie og lidt friskpresset citronsaft.
Næringsindhold
Noter
Græsk salat anrettes smukt og indbydende i en pæn skål og drysses med en smule flagesalt.
Den klassiske salat fra Grækenland serveres straks - og den kan som sagt bruges til stort set alle retter. Især vil jeg dog fremhæve fetasalaten som helt perfekt til grillet mad.
Ekstra tip: Prøv at krydre den græske salat med blade fra frisk oregano - det smager altså fremragende!
Se også disse opskrifter på græsk mad:
Comments
No Comments