Middelhavssalat indeholder naturligvis alt det gode, man kan tænke sig fra sommerferien. Her får du en opskrift, som minder om sol og sommer.
Middelhavssalat er en smuk salat med sprælske farver. Derudover smager den godt med de søde tomater og de salte kapersbær.
Denne opskrift indeholder nemlig gode elementer fra flere sydeuropæiske lande i en og samme salat. Og er altså meget mere end en græsk salat.
Er syn for guderne, som bugner af sundhed og velsmag. Kan du ikke finde - eller lide - kapersbær, skal du bare springe dem over. Alternativt kan du købe små kapers på glas.
Der er hverken angivet mål på oliven og kapers, og det skyldes, at det er individuelt, hvor meget eller hvor lidt folk ønsker. Nogle kommer en masse i, andre bruger dem blot til pynt.
Opskriften er lavet af Salatfabrikken ved aut. klinisk diætist Rebecca Østergaard, og vi siger tak for, at vi må dele den med jer.
Opskrift på en kulørt middelhavssalat
Middelhavssalat med halloumi, kapers og oliven
Ingredienser
- 5 skiver halloumi - stegt
- 1 stk agurk
- 2 håndfuld cherrytomater
- 1 bundt bredbladet persille
- kapersbær
- oliven
- 2 spsk jomfruolivenolie
- citronsaft - efter behov
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær skiver af halloumi-osten og grill skiverne på en grillpande med lidt olivenolie. Når skiverne er gyldne, tages de af grillpanden og lægges på en tallerken med køkkenrulle. Når de er afkølede, skæres de i tern.
- Halver agurken på langs og skrab kernerne ud med en teske. Skær herefter agurken i skiver.
- Del cherrytomaterne i kvarte.
- Bland agurkeskiver, cherrytomater, halloumi, plukket persille, kapersbær og oliven i en skål.
- Bland dressingen og vend den forsigtigt med salaten. Salaten falder ikke sammen, når du kommer dressingen på, så du kan godt gøre det lidt i forvejen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Du kan eventuelt servere salaten sammen med en eller flere af disse retter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: