Her får du opskriften på peinirli, der mest af alt er en græsk udgave af den italienske pizza. Fyldet kan nemt varieres i det uendelige.
Peinirli - mums!
Hvis man er en glad pizzaelsker ligesom mig, ja så kan man spise alt, hvad der bare minder om en pizza.
Peinirli er en græsk form for pizza, der er ufo-formet og med masser af ost.
Jeg har prøvet lave dem i en lidt mindre udgave som en appetizer. Det kan jeg klart anbefale hvis du skal have gæster - eller bare selv vil nyde disse lækre brød med fyld.
Du kan bruge lige hvad du har lyst til af fyld til dine peinirli.
Du får cirka 5-6 stk. af denne opskrift.
Bagetiden på peinirli er ca. 15 til 20 minutter ved 230 grader varmluft.
Opskrift på peinirli
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 1 tsk. salt
- 3 dl vand lunkent
- 500 g Tipo 00 hvedemel. ca. mængde
Fyld
- goudaost revet
- mozzarella ost
- pizzasauce
- skinke lufttørret
- 1 pose rucola
- Lidt parmesan friskrevet
- hvidløgsolie koldpresset rapsolie blandet med 1 presset hvidløgsfed
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt.
- Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen, til den er ensartet og smidig.
- Stil dejen til hævning på et stort skærebræt under husholdningsfilm og et viskestykke i ca. 1 time.
- Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
- Del dejen i 5-6 boller.
- Rul hver bolle ud ovalt.
- Pres enderne sammen med fingrene og rul siderne ind mod midten - ca. 1 cm ind.
- Start med revet goudaost i bunden, kom pizzasauce over og top med mozzarellaost og lidt revet goudaost.
- Bag peinirli i 15 til 20 minutter.
- Når Peinirli er færdigbagte, toppes de med et par skiver lufttørret skinke, rucola, revet parmesanost og hvidløgsolie.
Næringsindhold
Tips
Hvis du bager peinirli på en brændvarm pizzasten, er bagetiden ca. 8 til 10 minutter.
Min pizzasten står og hygger sig i ovnen i ca. 1 time ved 280 grader inden brug.
Se også disse lækre pizzaopskrifter:
Comments
No Comments