Her får du opskriften på nemme pizzatwisters. De lækre pizzasnacks er med goudaost, og de er gode både som snack og til madpakken. Sikkert hit hos ungerne!
En aktiv familie kræver ind imellem nogle gode og sjove snacks til mellemmåltider og madpakken, og her er blandt andet pizzatwisters et sikkert hit.
Der er fyld fart på motionskontoen i tiden og det kræver lidt ekstra brændstof.
Jeg bagte disse pizza twisters på vores pizzasten men kan sagtens bages uden.
Opskriften giver ca. 15 stk., som du kan lave med enten pizzasauce eller ajvar. Længere nede får du opskriften på en hjemmelavet ajvar.
Og så er de uimodståelige pizza twisters jo i nær familie med både pizzasnegle og pølsehorn, og det er jo ikke så skidt endda.
Opskrift på pizzatwisters
Pizzatwisters
Ingredienser
Dej
- 500 g hvedemel - tipo 00
- 25 g gær
- 3 dl vand - lunkent
- 1 tsk. salt
Fyld
- 4-5 spiseskefulde mild Ajvar - alm. pizzasauce kan også bruges
- 100 g goudaost. - revet
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og mel. Ælt dejen godt igennem.
- Stilles til hævning under husholdningsfilm og et viskestykke ca. 1 time
- Mens dejen hæver kom jeg min pizzasten i ovnen og tændte den på 250 grader varmluft. Hvis ikke der bruges pizzasten, så tænd ovnen på 230 grader varmluft.
- Rul dejen ud i en rektangel og fordel ajvar/pizzasauce og ost på den ene halvdel af dejen. Fold den anden del af dejen over fyldet.
- Skær dejen i 1,5cm brede strimler. Tag fat i hver ende af dejstrimlen og drej modsat så man får snoninger. Sådan laves rigtige pizzatwisters. Dejen skal ikke efterhæve!
- Ved brug af Pizzasten bages de skønne pizzatwisters mellem 8 til 9 min.
- Uden pizzasten og ved 230 grader varmluft mellem 8 og 10 minutter - bagetiden kan variere lidt grundet type af ovn og størrelse på dine pizzatwisters.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på hjemmelavet ajvar
Du kan sagtens lave din egen udgave af ajvar, som nærmest er en grøntsagspure eller relish. Super simpel opskrift:
To røde peberfrugter og en aubergine skæres i mindre stykker, og fordeles i et lille ildfast fad.
Hak også tre fed hvidløg fint og kom det ved sammen med lidt knust chili eller chilipulver.
Vendes sammen med fire spiseskefulde olie, salt og friskkværnet peber og bages ca. 40 minutter ved 200 grader varmluft.
Kom derefter grøntsagerne i en blender, og hak dem groft sammen med en teskefuld lys eddike og 1-2 spiseskefulde tomatpasta. Smages til.
Opbevar din ajvar på skoldede glas, og brug den blandt andet til de lækre pizzatwisters.
Eller se her hvordan du laver din egen pizzasauce.
Del dine ideer og tanker med os andre her: