Græsk farsbrød er en nem ret til aftensmad med inspiration fra Grækenland. Farsbrødet er bla. med grøntsager og feta, Her lavet i fad med kartofler.
Græsk farsbrød er en lækker variant af et par danske klassiskere.
Herhjemme kender vi både forloren hare og det klassiske farsbrød, men denne udgave er i stedet med blandt andet grøntsager, soltørrede tomater og feta.
Nem og dejlig aftensmad, som alle kan lide. Og så endda med kartofler i fadet, så du blot behøver at servere en lækker salat til.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Opskrift på græsk farsbrød
Græsk farsbrød
Ingredienser
- 500 gram hakket kalv og svin
- 1 teskefuld salt
- friskkværnet peber
- 1 lille løg
- 3 fed hvidløg
- 0,5 rød peberfrugt
- 0,5 squash - lille
- 1 æg
- 3 spiseskefuld rasp
- 4 soltørrede tomater - i olie
- 75 gram feta
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 1 portion græske kartofler - her er opskrift på græske kartofler
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 180 grader varmluft.
- Det hakkede kalve- og svinekød røres med salt og peber.
- Løg og hvidløgsfed rives på den grove side af et rivejern og kommes ved.
- En halv peberfrugt og en halv squash rives ligeledes på den grove side af rivejernet og vendes i farsen.
- Tilsæt så også æg og rasp, mens de soltørrede tomater snittes i helt tynde skiver og kommes ved.
- Feta smuldres i og nu røres farsen godt sammen.
- Smør et ildfast fad eller bradepande med lidt olie, og form et græsk farsbrød midt i fadet.
- Rør fire spiseskefulde olivenolie sammen med to spiseskefulde tomatpasta, og smør det på farsbrødet.
- Lav de græske kartofler som anvist i linket, og fordel dem rundt om farsbrødet. De skal selvfølgelig ikke tilberedes først.
- Steg det græske farsbrød og kartofler cirka 50 minutter ved 180 varmluft. Kartoflerne skal være møre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Græsk farsbrød serveres straks sammen med kartoflerne og en grøn salat eller tomatsalat.
Se også mine andre græske opskrifter:
Gitte Erika Jensen
I følge min søn(og jeg) er det verdens bedste farsbrød. Sidste gang vi lavede det, manglede vi squash, så det blev til hakkede oliven der kom i, slet ikke ringe 🙂
Næstholdt
Lækkert