Her får du min opskrift på græske kartofler. Det er små kartofler, som bages i et fad i ovnen sammen med bla. olivenolie, citron og timian. Nemt tilbehør.
Opskriften på græske kartofler er beregnet som tilbehør til fire personer.
Jeg har her anvendt små kartofler, men større kartofler kan selvfølgelig også bruges.
Dem skærer du så i mindre stykker eller både, og så er bagetiden den samme.
Opskrift på græske kartofler
Græske kartofler - nemme kartofler i ovn
Ingredienser
- 800 gram kartofler - små
- 0,5 deciliter olivenolie
- 1 citron
- 1 potte timian
- salt og friskkværnet peber - gerne flagesalt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Kartoflerne skylles og skrubbes helt rene, men du behøver ikke skrælle dem. Duppes tørre.
- Kom kartoflerne i en skål sammen med olivenolie, og vend dem godt rundt.
- Tilsæt saften fra en citron sammen med frisk timian.
- Krydr også med flagesalt (eller alm. salt) og lidt friskkværnet peber. Vend igen godt rundt så smagsstofferne fordeles godt.
- Kom de græske kartofler i et fad eller en bradepande, og fordel dem jævnt ud, så de ikke ligger ovenpå hinanden.
- Bag kartoflerne i ca. 55 minutter, og mærk at de er møre. Ellers får de nogle minutter mere. Du kan med fordel vende kartoflerne rundt en gang undervejs, men det er ikke nødvendigt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De græske kartofler passer som tilbehør til de fleste retter med kød.
Se også mine kartoffelopskrifter på:
Preben Kristensen
Hej, jeg har i flere af dine opskrifter set, at du anbefaler flagesalt. Flagesalt synes jeg er fint når man kan knuse de fine flager mellem fingrene, når der skal gives lidt salt til en ret, der er færdiglavet. Men at bruge flagesalt i en ret, der skal i ovn, fx din opskrift på Græske kartofler, giver for mig ingen mening. God flagesalt koster vildt meget mere, end almindeligt husholdningssalt.Så hvorfor?
Nå, men i morgen skal vi i hvert fald have græsk farsbrød med Græske kartofler 🙂