• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Græske kartofler - nemme kartofler i ovn

Græske kartofler - nemme kartofler i ovn

billede med græske kartofler
4.6 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.5k
SHARES
FacebookMessenger3.5kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. februar 2024 - Udgivet: 20. februar 2021

Her får du min opskrift på græske kartofler. Det er små kartofler, som bages i et fad i ovnen sammen med bla. olivenolie, citron og timian. Nemt tilbehør.

Opskriften på græske kartofler er beregnet som tilbehør til fire personer.

Jeg har her anvendt små kartofler, men større kartofler kan selvfølgelig også bruges.

Dem skærer du så i mindre stykker eller både, og så er bagetiden den samme.

Opskrift på græske kartofler

billede med græske kartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Græske kartofler - nemme kartofler i ovn

4.58 fra 40 stemmer
Her får du min opskrift på græske kartofler. Det er små kartofler, som bages i et fad i ovnen sammen med bla. olivenolie, citron og timian. Nemt tilbehør.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 55 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Græsk
Kalorier: 130
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g kartofler - små
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 citron
  • 1 håndfuld timian
  • salt og friskkværnet peber - gerne flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Kartoflerne skylles og skrubbes helt rene, men du behøver ikke skrælle dem. Duppes tørre.
  3. Kom kartoflerne i en skål sammen med olivenolie, og vend dem godt rundt.
  4. Tilsæt saften fra en citron sammen med frisk timian.
  5. Krydr også med flagesalt (eller alm. salt) og lidt friskkværnet peber. Vend igen godt rundt så smagsstofferne fordeles godt.
  6. Kom de græske kartofler i et fad eller en bradepande, og fordel dem jævnt ud, så de ikke ligger ovenpå hinanden.
  7. Bag kartoflerne i ca. 55 minutter, og mærk at de er møre. Ellers får de nogle minutter mere. Du kan med fordel vende kartoflerne rundt en gang undervejs, men det er ikke nødvendigt.

Næringsindhold

Kalorier: 130kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De græske kartofler passer som tilbehør til de fleste retter med kød.

Se også mine kartoffelopskrifter på:

Kartoffelmos

4.8 fra 98 stemmer
Lær hvordan du laver verdens bedste kartoffelmos med denne nemme opskrift. Få gode råd og undgå fejl for den perfekte mos.
Gå til opskrift
billede med kartoffelmos

Bearnaisekartofler

4.9 fra 16 stemmer
Nem opskrift på verdens bedste bearnaisekartofler med bearnaisesmør. Se også hvordan de laves som flødekartofler eller med Knorr' breve.
Gå til opskrift
billederesultat for bearnaisekartofler
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Preben Kristensen

    januar 11, 2024 at 11:05 pm

    Hej, jeg har i flere af dine opskrifter set, at du anbefaler flagesalt. Flagesalt synes jeg er fint når man kan knuse de fine flager mellem fingrene, når der skal gives lidt salt til en ret, der er færdiglavet. Men at bruge flagesalt i en ret, der skal i ovn, fx din opskrift på Græske kartofler, giver for mig ingen mening. God flagesalt koster vildt meget mere, end almindeligt husholdningssalt.Så hvorfor?

    Nå, men i morgen skal vi i hvert fald have græsk farsbrød med Græske kartofler 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften
billederesultat for nem kylling
Nem kylling med tomater og marinade på 20 minutter→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
boller med havreklid
Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød→ Se opskriften
Billede med ingefær.
Ingefær - fakta og de gode opskrifter med den sunde rod→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required