Souvlaki er en klassiker i Grækenland. Her er en nem opskrift på grillspyd, som laves med svinekoteletter og autentisk, græsk marinade.
Souvlaki har de fleste nok prøvet i løbet af ferien på Samos, Kreta, Rhodos eller en af de mange andre fantastiske øer i det græske øhav.
Heldigvis kan du nemt skabe feriestemning ved at grille dem i haven derhjemme.
Det er faktisk ret nemt, og her skal du blot bruge nogle magre svinekoteletter og den skønne marinade, der dufter og smager typisk af det græske køkken.
Opskriften er beregnet til fire personer, men du kan jo gange op.
Opskrift på souvlaki af svinekød
Ingredienser
- 400 gram svinekoteletter eller nakkekoteletter
- 4-5 spsk olivenolie
- 1 citron økologisk
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk oregano tørret
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at røre marinaden sammen af olivenolie, saften af en halv citron, pressede hvidløgsfed, oregano, salt og friskkværnet peber.
- Skær evt. større stykker fedt af koteletterne, og bank koteletterne let. Så bliver din souvlaki endnu bedre.
- Del hver kotelet i tre eller fire stykker.
- Træk kødet på spyd så det sidder godt fast. Brug gerne metalspyd, men anvendes bambusspyd skal disse helst lægges iblød i en times tid i koldt vand! Så brænder de ikke så let på grillen.
- Pensl nu kødet grundigt med den græske marinade. Du kan sagtens tilberede de græske souvlaki grillspyd med det samme, men de bliver endnu bedre af at trække nogle timer på køl.
- De lækre grillspyd grilles ved direkte varme, hvor de skal have i alt cirka 10 minutter, så kødet er mørt og har fået lidt farve. Kødet skal selvfølgelig ikke være råt, men grill dem heller ikke så længe, at kødet bliver tørt!
Serveringstips
Vil du have mere knald på smagen, skal du tilsætte to fed pressede hvidløg og lidt rosmarin.
Souvlaki grillspyd serveres straks sammen med en græsk salat og græske kartofler eller fetakartofler med persille.
Du kan også lave en tzatziki, som smager pragtfuldt til den græske salat.
Comments
No Comments