• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Souvlaki - græske, krydrede spyd stegt på grillen

Souvlaki - græske, krydrede spyd stegt på grillen

græske souvlaki spyd
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. juni 2023 - Udgivet: 26. juli 2021

Souvlaki er en klassiker i Grækenland. Her er en nem opskrift på grillspyd, som laves med svinekoteletter og autentisk, græsk marinade.

Souvlaki har de fleste nok prøvet i løbet af ferien på Samos, Kreta, Rhodos eller en af de mange andre fantastiske øer i det græske øhav.

Heldigvis kan du nemt skabe feriestemning ved at grille dem i haven derhjemme.

Det er faktisk ret nemt, og her skal du blot bruge nogle magre svinekoteletter og den skønne marinade, der dufter og smager typisk af det græske køkken.

Opskriften er beregnet til fire personer, men du kan jo gange op.

Opskrift på souvlaki af svinekød

græske souvlaki spyd
Holger Rørby Madsen

Souvlaki - græske grillspyd

5 fra 1 stemme
Souvlaki er en klassiker i Grækenland. Her er en nem opskrift på grillspyd, som laves med svinekoteletter og autentisk, græsk marinade.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Grill
Køkken: Græsk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g svinekoteletter - eller nakkekoteletter
  • 4-5 spsk olivenolie
  • 1 citron - økologisk
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk oregano - tørret
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at røre marinaden sammen af olivenolie, saften af en halv citron, pressede hvidløgsfed, oregano, salt og friskkværnet peber.
  2. Skær evt. større stykker fedt af koteletterne, og bank koteletterne let. Så bliver din souvlaki endnu bedre.
  3. Del hver kotelet i tre eller fire stykker.
  4. Træk kødet på spyd så det sidder godt fast. Brug gerne metalspyd, men anvendes bambusspyd skal disse helst lægges iblød i en times tid i koldt vand! Så brænder de ikke så let på grillen.
  5. Pensl nu kødet grundigt med den græske marinade. Du kan sagtens tilberede de græske souvlaki grillspyd med det samme, men de bliver endnu bedre af at trække nogle timer på køl.
  6. De lækre grillspyd grilles ved direkte varme, hvor de skal have i alt cirka 10 minutter, så kødet er mørt og har fået lidt farve. Kødet skal selvfølgelig ikke være råt, men grill dem heller ikke så længe, at kødet bliver tørt!
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringstips

Vil du have mere knald på smagen, skal du tilsætte to fed pressede hvidløg og lidt rosmarin.

Souvlaki grillspyd serveres straks sammen med en græsk salat og græske kartofler eller fetakartofler med persille.

Du kan også lave en tzatziki, som smager pragtfuldt til den græske salat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. John Christiansen

    december 19, 2024 at 10:36 am

    Hej Holger.
    Tak for din tilbagemelding, dog er det stadig det samme.
    Er det mig der er helt gal på den eller gør jeg noget galt??
    Med venlig Hilsen
    John fra Kolding.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required