Her får du min opskrift på et spændende farsbrød i ovn. En mere sund opskrift med havregryn, og dertil kommer en lækker sovs til farsbrødet.
Farsbrød i ovn er en af de meget populære familieretter, som både børn og voksne sætter pris på, og det er heldigvis en nem opskrift.
Farbrødet er uden bacon, og ønskes en version med bacon, skal du over og have fat i min opskrift på forloren hare.
Jeg laver farsen med lidt havregryn for at gøre farsbrødet lidt mere sundt, og så er det ellers bare at glæde sig til den gode sovs.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på spændende farsbrød
Ingredienser
- 500 gram hakket svinekød
- 1 teske salt
- friskkværnet peber
- 1 spiseskefuld løgpulver - eller et meget finthakket lille løg
- 50 gram havregryn
- 3 spiseskefulde rasp
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- 1 æg
- 100 gram mælk
- 2 spiseskefulde soja
Til sovs
- 300 gram mælk
- 300 gram vand
- 2 deciliter svinebouillon - kogende vand og 1 terning
- 1 spiseskefuld ribsgele
- 1 spiseskefuld majsstivelse - rørt ud i en smule koldt vand
- 1 spiseskefuld gastrik - eller eddike
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til farsbrød i ovn starter du med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ildfast fad med lidt olie.
- Hakket svinekød røres grundigt med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt løgpulver sammen med havregryn, rasp, engelsk sauce, æg og mælk, og rør farsen godt igennem.
- Kom farsen i det ildfaste fad eller lille bradepande, og form det til et farsbrød.
- Smør farsbrødet med lidt soja.
- Bag farsbrødet i 40 minutter ved 200 grader varmluft. Efter 15 minutter hældes mælk og vand ved, så du har lidt til den gode sovs.
- Når farsbrødet er færdigbagt tages det op på et skærebræt.
- Hæld skyen i en gryde, og kog det op sammen med svinebouillon og ribsgele. Jævn med lidt majsstivelse til en passende konsistens, og smag til med lidt gastrik, salt og friskkværnet peber. Juster evt. farven med lidt madkulør.
Næringsindhold
Tips
Det færdige farsbrød serveres eventuelt med råstegte kartofler og dampet broccoli. Den gode sovs anrettes i en lille skål, og smager fantastisk til kødet.
Du skal også prøve mine opskrifter på slagterens frikadeller og det græske farsbrød.

Mette Jensen
Hej..
Jeg har stor glæde af bruge din opskrifter daglig. Men en ting jeg ikke forstå f.eks mælk 200 gram . Hvad betyder det. Jeg plejer at bruge DL . Mon du kan forklare mig. Jeg spiser aldrig svinekød for det bør jeg mig ikke om. Jeg plejer at erstatte svine til kylling. Men gram? Skal jeg vejer mælk istedet for DL?
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Tak for det, og det er en god pointe. Jeg plejer at veje væsken af, da jeg alligevel har vægten fremme - og så er det mere oræcist i forhold til en opskrift. Men jeg øver mig i at skrive begge dele 🙂
Jeg retter også lige denne til.
Alt det bedste
Holger