Her får du min opskrift på et spændende farsbrød i ovn. En mere sund opskrift med havregryn, og dertil kommer en lækker sovs til farsbrødet.
Farsbrød i ovn er en af de meget populære familieretter, som både børn og voksne sætter pris på, og det er heldigvis en nem opskrift.
Farbrødet er uden bacon, og ønskes en version med bacon, skal du over og have fat i min opskrift på forloren hare.
Jeg laver farsen med lidt havregryn for at gøre farsbrødet lidt mere sundt, og så er det ellers bare at glæde sig til den gode sovs.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på spændende farsbrød
Opskriften er beregnet til fire personer.
Farsbrød
Ingredienser
- 500 gram hakket svinekød
- 1 teske salt
- friskkværnet peber
- 1 spiseskefuld løgpulver - eller et meget finthakket lille løg
- 50 gram havregryn
- 3 spiseskefulde rasp
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- 1 æg
- 100 gram mælk
- 2 spiseskefulde soja
Til sovs
- 300 gram mælk
- 300 gram vand
- 2 deciliter svinebouillon - kogende vand og 1 terning
- 1 spiseskefuld ribsgele
- 1 spiseskefuld majsstivelse - rørt ud i en smule koldt vand
- 1 spiseskefuld gastrik - eller eddike
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til farsbrød i ovn starter du med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ildfast fad med lidt olie.
- 500 gram hakket svinekød røres grundigt med 1 teske salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt 1 spiseskefuld løgpulver sammen med 50 gram havregryn, 3 spiseskefulde rasp, 1 spiseskefuld engelsk sauce, 1 æg og 100 gram mælk, og rør farsen godt igennem.
- Kom farsen i det ildfaste fad eller lille bradepande, og form det til et farsbrød.
- Smør farsbrødet med 2 spiseskefulde soja.
- Bag farsbrødet i 40 minutter ved 200 grader varmluft. Efter 15 minutter hældes 300 gram mælk og 300 gram vand ved, så du har lidt til den gode sovs.
- Når farsbrødet er færdigbagt tages det op på et skærebræt.
- Hæld skyen i en gryde, og kog det op sammen med 2 deciliter svinebouillon og 1 spiseskefuld ribsgele. Jævn med 1 spiseskefuld majsstivelse til en passende konsistens, og smag til med 1 spiseskefuld gastrik, salt og friskkværnet peber. Juster evt. farven med lidt madkulør.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Det færdige farsbrød serveres eventuelt med råstegte kartofler og dampet broccoli.
Den gode sovs anrettes i en lille skål, og smager fantastisk til kødet.
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Den opskrift skal jeg prøve i weekenden. Er der noget tilovers smager det helt sikkert lækkert på et godt stykke rugbrød dagen efter. Jeg er begyndt at veje flydende ting af i gram, også når jeg bager. Det bliver faktisk mere nøjagtigt. Det er rigtigt, som du siger, at man har jo vægten fremme i forvejen, så hvor svært kan det være. Man skal aldrig blivr forskrækket over, at noget er anderledes, det lykkes alligevel. God weekend fra det Nordjyske 😊
Lissi Rasmussen
Det irreterer mig at alt flydende skal vejes af i stedet for i dl. Andre har også klaget. Med venlig hilsen Lissi Rasmussen
Manfred plank
Smager super lækker Holger. V. H. MP
Marcella
Hej Holger
Wow, et dejligt og velsmagende farsbrød! Tak for alle dine super opskrifter.
De bedste hilsner
Marcella
Mette Jensen
Hej..
Jeg har stor glæde af bruge din opskrifter daglig. Men en ting jeg ikke forstå f.eks mælk 200 gram . Hvad betyder det. Jeg plejer at bruge DL . Mon du kan forklare mig. Jeg spiser aldrig svinekød for det bør jeg mig ikke om. Jeg plejer at erstatte svine til kylling. Men gram? Skal jeg vejer mælk istedet for DL?
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Tak for det, og det er en god pointe. Jeg plejer at veje væsken af, da jeg alligevel har vægten fremme - og så er det mere oræcist i forhold til en opskrift. Men jeg øver mig i at skrive begge dele 🙂
Jeg retter også lige denne til.
Alt det bedste
Holger