Broccoli er en af de sundeste grøntsager vi har, men det er ikke ligegyldigt hvordan du koger den. Her er den perfekte broccoli kogetid.
Broccoli kogetid: Mange laver den fejl med broccoli, at de koger den alt for længe. Det er synd.
Dels mister man det friske bid i broccolien, og dels koger man for mange vitaminer og næringsstoffer ud af sine grøntsager.
Start med at vaske broccolien grundigt. Der kan sagtens sidde ørentviste eller andre smådyr inde i broccolien, og dem vil vi gerne have ud.
Del så broccolien i mindre buketter, og husk at du sagtens også kan spise stokken. Den smager faktisk fint.
Se også mine opskrifter på:
Kogetid på broccoli
Broccoli kogetid
Ingredienser
- 1 broccoli - delt i mindre stykker
- salt
Sådan gør du
- Den sunde broccoli skylles og rystes tør.
- Med en skarp kniv deles den derefter i mindre og passende stykker. Brug gerne stokken, der smager fremragende.
- Kom ca. to centimeter vand i en gryde og kog det op.
- Læg forsigtigt broccolistykkerne i det kogende vand.
- Tilsæt lidt salt og læg låget på.
- Damp din broccoli i ca. to minutter, så den stadig har lidt bid.
- Hæld vandet fra og servér.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Kogetid er to minutter
Broccoli skal faktisk ikke koges længere end to minutter. På den måde beholder den også sin flotte, grønne farve.
Broccolien skal have bid når du serverer den, så lad være med at udkoge den!
Næringsstoffer
Broccolien betragtes som en supergrøntsag, og det er ikke uden grund. Den er rig på blandt andet B-vitamin og C-vitamin, men også på mineraler og antioxidanter.
Derudover en lang række andre gavnlige stoffer som mangan, zink, fosfor, magnesium, folat med flere.
Holdbarhed
Broccolien kan holde sig frisk i mod to uger i køleskabet, men hold den væk fra æbler og tomater.
De afgiver ethylen, der simpelthen får broccolien til at "modnes" hurtigere, og dermed gå i forrådnelse.
Peter Diekhoener
gerne modtage jeg info om kogetid og hvor meget vand,
dvs skal brocolien væe dækket ?
Jane Iversen
Hold da op!
Det er første gang jeg ser, at der bliver nævnt at man kan risikere at finde smådyr i sin kål. Selvom jeg elsker alt kål, så spiser jeg stort set aldrig broccoli og blomkål fordi jeg SÅ tit har fundet dyr i disse. Og det som oftest inde i selve kålen. Dyr (orme) der ikke kommer ud selvom jeg lægger kålen i saltvand i lang tid. Det er ærgerligt for kålen smager jo godt, men det er ikke så lækkert når jeg hele tiden tænker på det. Men tak fordi du tør gøre opmærksom på det. 😊
Holger Rørby Madsen
Hej Jane
Jeg tror vi er mange, der har oplevet mindre insekter i broccoli og andre kål 🙂
Det betyder jo ikke noget, men jeg vil altid foreslå, at man lige husker at skylle broccolien grundigt. Typisk er det insekter, og orme har jeg dog aldrig fundet. Eller i hvert fald ikke opdaget 🙂
Broccolien er så sund, at man bestemt ikke bør undgå den - men som sagt blot lige huske at tjekke efter.
Alt det bedste
Holger