Broccoli er en af de sundeste grøntsager vi har, men det er ikke ligegyldigt hvordan du koger den. Her er den perfekte broccoli kogetid.
Broccoli kogetid: Mange laver den fejl med broccoli, at de koger den alt for længe. Det er synd.
Dels mister man det friske bid i broccolien, og dels koger man for mange vitaminer og næringsstoffer ud af sine grøntsager.
Start med at vaske broccolien grundigt. Der kan sagtens sidde ørentviste eller andre smådyr inde i broccolien, og dem vil vi gerne have ud.
Del så broccolien i mindre buketter, og husk at du sagtens også kan spise stokken. Den smager faktisk fint.
Kogetid er tre minutter
Kom så lidt vand i bunden af en gryde, tilsæt en smule salt, og kog din broccoli i tre minutter. Den skal faktisk ikke koges længere. På den måde beholder den også sin flotte, grønne farve.
Broccolien skal have bid når du serverer den, så lad være med at udkoge den!
Næringsstoffer
Broccolien betragtes som en supergrøntsag, og det er ikke uden grund. Den er rig på blandt andet B-vitamin og C-vitamin, men også på mineraler og antioxidanter.
Derudover en lang række andre gavnlige stoffer som mangan, zink, fosfor, magnesium, folat med flere.
Holdbarhed
Broccolien kan holde sig frisk i mod to uger i køleskabet, men hold den væk fra æbler og tomater.
De afgiver ethylen, der simpelthen får broccolien til at "modnes" hurtigere, og dermed gå i forrådnelse.
Se også mine opskrifter på: