Her er en meget nem opskrift på græsk gyros, der er oksekød i tern, som steges på en meget varm pande med grøntsager, der er marineret i et par timer.
Græsk gyros findes i et utal af variationer, og den laves med både lam, svinekød og oksekød. Jeg har endda sågar fået den serveret med kylling, men her er det en opskrift med oksekød i tern.
Du kan eventuelt bruge gullaschtern eller lignende.
Se også: Souvlaki - græske, krydrede spyd stegt på grillen
Mængden af de forskellige ingredienser kan du selv variere, da det ikke er så vigtigt. I virkeligheden er gyros en god mulighed for at få ryddet op i grøntsagsskuffen.
Du kan i øvrigt også tilsætte lidt chili eller spidskommen, men dette er ikke nødvendigt.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på græsk gyros
Græsk gyros med oksekød og tzatziki
Ingredienser
- 500 gram oksekød - i tern
- 1 stor løg - hakkes fint
- 4 fed hvidløg - hakkes fint
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 1 gul peberfrugt - i små tern
- 0,5 squash - i mindre tern
- 2 gulerødder - i små stave
- 1 deciliter olivenolie
- 4 teskefulde paprika
- 3 teskefulde oregano - tørret
- 2 spiseskefulde citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Græsk gyros: Oksekød klargøres. Hvis ternene er for store deles i mindre tern på cirka en centimeter på hvert led. Kommes i en stor skål.
- Løg og hvidløg hakkes fint, mens peberfrugterne skæres i små tern. Squash deles ligeledes i mindre tern, og gulerødderne skæres i tynde stave. Kom det i skålen.
- Rør en marinade sammen, og den består af olivenolie, paprika, oregano, citronsaft, salt og peber.
- Hæld marinaden over kød og grøntsager, og vend det hele godt sammen. Stilles på køl i mindst en time - og gerne tre timer, hvis du har tiden til det. Så samler den endnu mere smag.
- Varm en pande op, og den skal være godt varm.
- Kom den græske gyros på, og steg den i 5-7 minutter, hvor den hele tiden vendes rundt. Pas på den ikke brænder fast, og tilfør om nødvendigt lidt mere olie.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdige gyros serveres med kogte ris og en tzatziki. Nemt og virkelig godt.
Og bortset fra tiden til marinering af oksekødet, så er det altså ikke en ret, der tager lang tid at lave.
Her finder du mange flere opskrifter på nem aftensmad.
Se også: Græsk salat med oliven og feta
Dorthea.
Når vi får gyrus starter vi med at brune et løg i tern der efter kommer vi bacontern i så gyrus tilsidst 1/4 fløde måske lidt maizena til jævning , spises med kartoffelmos
Anette Villefrance
Hej
Kan gullaschtern godt nå at blive møre på 5 - 7 minutter.
Mvh. Anette
Holger Rørby Madsen
Hej Anette
Ja, i denne ret er de fint møre - svarer lidt til en bøf 🙂
Alt det bedste
Holger
Anette Villefrance
Tak 😊
Jane
Hei, takk for gode og spennende oppskrifter. Jeg lurer på følgende: er tomatpasta det samme som tomat pure? Hva er peberfrukt, er det paprika eller chili? Håper på svar! Hilsen norsk matglad