• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Græsk gyros

Græsk gyros

græsk gyros med oksekød
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
108
SHARES
FacebookMessenger108PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. september 2024 - Udgivet: 28. januar 2018

Her er en meget nem opskrift på græsk gyros, der er oksekød i tern, som steges på en meget varm pande med grøntsager, der er marineret i et par timer.

Græsk gyros findes i et utal af variationer, og den laves med både lam, svinekød og oksekød. Jeg har endda sågar fået den serveret med kylling, men her er det en opskrift med oksekød i tern.

Du kan eventuelt bruge gullaschtern eller lignende.

Se også: Souvlaki - græske, krydrede spyd stegt på grillen

Mængden af de forskellige ingredienser kan du selv variere, da det ikke er så vigtigt. I virkeligheden er gyros en god mulighed for at få ryddet op i grøntsagsskuffen.

Du kan i øvrigt også tilsætte lidt chili eller spidskommen, men dette er ikke nødvendigt.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på græsk gyros

græsk gyros med oksekød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Græsk gyros

5 fra 6 stemmer
Her er en meget nem opskrift på græsk gyros, der er oksekød i tern, som steges på en meget varm pande med grøntsager, der er marineret i et par timer.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Gyros på køl 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Kalorier: 455
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g oksekød - i tern
  • 1 stor løg - hakkes fint
  • 4 fed hvidløg - hakkes fint
  • 1 rød peberfrugt - i små tern
  • 1 gul peberfrugt - i små tern
  • 0,5 squash - i mindre tern
  • 2 gulerødder - i små stave
  • 1 dl olivenolie
  • 4 tsk paprika
  • 3 tsk oregano - tørret
  • 2 spsk citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Græsk gyros: Oksekød klargøres. Hvis ternene er for store deles i mindre tern på cirka en centimeter på hvert led. Kommes i en stor skål.
  2. Løg og hvidløg hakkes fint, mens peberfrugterne skæres i små tern. Squash deles ligeledes i mindre tern, og gulerødderne skæres i tynde stave. Kom det i skålen.
  3. Rør en marinade sammen, og den består af olivenolie, paprika, oregano, citronsaft, salt og peber.
  4. Hæld marinaden over kød og grøntsager, og vend det hele godt sammen. Stilles på køl i mindst en time - og gerne tre timer, hvis du har tiden til det. Så samler den endnu mere smag.
  5. Varm en pande op, og den skal være godt varm.
  6. Kom den græske gyros på, og steg den i 5-7 minutter, hvor den hele tiden vendes rundt. Pas på den ikke brænder fast, og tilfør om nødvendigt lidt mere olie.

Næringsindhold

Kalorier: 455kcalKulhydrater: 14gProtein: 30gFedt: 32gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 21gKolesterol: 78mgNatrium: 679mgKalium: 818mgKostfibre: 3gSukker: 5gVitamin A: 6317IUVitamin C: 112mgCalcium: 83mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige gyros serveres med kogte ris og en tzatziki. Nemt og virkelig godt.

Og bortset fra tiden til marinering af oksekødet, så er det altså ikke en ret, der tager lang tid at lave.

Her finder du mange flere opskrifter på nem aftensmad.

Se også: Græsk salat med oliven og feta

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Claes Knudsen

    oktober 01, 2024 at 8:15 am

    En gyro eller gyros (græsk: γύρος, gyros bogstaveligt 'sving') er en græsk madret lavet af kød tilberedt på en vertikal rotisserie. Oprindeligt blev det lavet af lammekød, men i Grækenland bruges der oftest svinekød eller kyllingekød. Det bliver normalt serveret pakket ind i et fladbrød med tomat, løg, tzatzikisauce, og nogle gange pommes frites.

    Svar
  2. Dorthea.

    august 30, 2024 at 6:08 pm

    Når vi får gyrus starter vi med at brune et løg i tern der efter kommer vi bacontern i så gyrus tilsidst 1/4 fløde måske lidt maizena til jævning , spises med kartoffelmos

    Svar
  3. Anette Villefrance

    november 15, 2023 at 10:19 am

    Hej
    Kan gullaschtern godt nå at blive møre på 5 - 7 minutter.
    Mvh. Anette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 15, 2023 at 10:36 am

      Hej Anette
      Ja, i denne ret er de fint møre - svarer lidt til en bøf 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Anette Villefrance

        november 16, 2023 at 10:12 am

        Tak 😊

  4. Jane

    august 24, 2023 at 12:51 pm

    Hei, takk for gode og spennende oppskrifter. Jeg lurer på følgende: er tomatpasta det samme som tomat pure? Hva er peberfrukt, er det paprika eller chili? Håper på svar! Hilsen norsk matglad

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required