Min opskrift på bagekartofler uden sølvpapir. Se også hvordan du laver bagte kartofler med ost, bacon, fyld eller i mikroovn.
Noget af det jeg får flest spørgsmål omkring, er hvordan man laver de bedste bagekartofler. Altså om de bagte kartofler skal laves med eller uden sølvpapir. Og om man kan/skal spise skrællen. Og hvordan får man bagekartoflerne både møre og sprøde.
Svaret kommer her. Og det er utrolig nemt.
Se også mine opskrifter på:
- Fyldte bagekartofler med kylling og spinat
- Bagte kartofler med krydderurter og fløde
- Bagte kartofler på grill
- Bagekartofler i airfryer
Opskrift på nemme bagekartofler
Opskriften er beregnet til fire personer.
Skal du bruge flere bagte kartofler, ganger du selvfølgelig bare antallet op. Bagetiden er den samme.
Bagekartofler - bagte kartofler
Ingredienser
- 4 bagekartofler
- 4 teskefulde olivenolie
- flagesalt
Persillesmør
- 4 spiseskefulde persillesmør - smør æltet sammen med finthakket persille
Sådan gør du
- Vask bagekartoflerne grundigt, og dup dem tørre med køkkenrulle. De er vigtigt, at bagekartoflerne er tørre inden næste skridt, da de ellers kan være sværere at få helt sprøde.
- Skær et kryds i bagekartoflerne - du skal skære næsten halvvejs ned i begge snit.
- Smør så kartoflerne med olivenolie, og drys dem med lidt flagesalt.
- Stil kartoflerne på bageplade eller ildfast fad med bagepapir. Med krydset op ad, og bag nu kartoflerne i ovnen ved 200 °C varmluft.
- De bagte kartofler skal have en time i ovnen.
- Tag kartoflerne ud, og lad dem køle af i fem minutter. Læg så persillesmør eller kryddersmør i krydset, og server straks. Du kan også bruge timiansmør.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Kan man spise skrællen?
Og jo. Man kan sagtens spise skrællen på disse bagekartofler.
Faktisk smager det godt, så nyd det hele.
Bagekartofler uden sølvpapir
Hvorfor lave bagekartofler uden sølvpapir? Fordi de simpelthen så bager mere end de koger, hvilket bagekartoflerne nærmest kommer til når de pakkes ind i staniol.
Og når du nyder disse bagte kartofler her, ja så vil du kunne smage forskellen.
Og så laver du dem aldrig på andre måder fremover.
Det hedder jo bagekartofler og ikke kogekartofler, og du kan tydeligt smage forskellen.
Langtidsbagte bagekartofler
Du kan også lave langtidsbagte bagekartofler, hvor de bagte kartofler får længere tid i ovnen ved en lavere varme.
Her klargøres bagekartoflerne i som opskriften længere oppe, men stilles ind i en forvarmet ovn ved 125 grader varmluft.
Her skal de langtidsbagte bagekartofler have cirka to timer, hvor de står og steger møre og smagfulde.
Til sidst prikker du i dem for at mærke hvornår de færdige.
Bagekartofler i mikroovn
Bagekartofler i mikroovn er en hurtig metode til at tilberede bagte kartofler på.
Den nøjagtige tid i ovnen afhænger selvfølgelig blandt andet af hvor store kartoflerne er, men her er fremgangsmåden til tilberedning af bagekartofler i mikroovn.
Bagekartoflerne skal ikke snittes inden, og jeg har aldrig oplevet at de er eksploderet under turen i mikroovnen. Du behøver heller at prikke dem, men det kan du, gøre hvis du synes.
Læg to bagekartofler på pladen i mikroovnen, og giv dem seks minutter ved 800W. Derefter vendes bagekartoflerne om, får yderligere seks minutter ved 800W på den anden side.
Tag kartoflerne ud og mærk med en pind om de er møre. Ellers giver du dem lidt mere tid.
Har du en mikroovn, der ikke kan nå helt op på 800W, ja så skal de bagte kartofler blot have lidt længere tid.
Vær lige opmærksom på, at kartoflerne er MEGET varme når de kommer ud af mikroovnen, så lad dem gerne lige hvile fem minutter inden servering. Så er der ingen, der brænder sig på dem.
Jeg har i øvrigt også hørt, at nogen anbefaler man lægger bagekartoflerne på ets tykke køkkenrulle i mikroovnen. Men det er altså ikke nogen god idé at anvende køkkenrulle i sin mikroovn, lyder det fra Fødevarestyrelsen.
Bagte kartofler med fyld
Man kan også lave bagte kartofler med fyld, og her skal du først tilberede bagekartoflerne helt.
Tag de færdigbagte kartofler ud af ovnen, og halvér dem på langs. Med en ske tager du nu indmaden ud, men kom ikke alt for tæt på skindet/ydersiden.
Kartoffelindholdet kommes i en lille skål, og her moses det sammen med lidt creme fraiche, revet ost og lidt kogt skinke i små tern. Kom også gerne lidt hakket persille eller purløg ved. Smag blandingen til med salt og friskkværnet peber.
Derefter fordeles fyldet igen i de kartoffelskallerne, og de stilles tilbage i ovnen ved 200 grader varmluft. Her skal de nu have cirka 25 minutter, og er færdige når fyldet begynder at gå noget farve.
Fyldet i kartoflerne kan i øvrigt varieres som du synes, og blandt andet lidt hvidløg og bacon er også godt.
Bagte kartofler med ost
Bagte kartofler med ost er en anden populær variant, og igen skal du anvende færdigbagte bagekartofler, der halveres på langs.
Opskriften er til to bagekartofler, men den er jo nem at gange op.
75 gram bacon i tern steges sprøde på en pande, hvorefter et grofthakket rødløg tilsættes og svitses med indtil løgstykkerne er klare.
Tag indmaden ud af bagekartoflerne og kom den i en skål, hvor du også rører bacon og løg i.
Tilsæt en spiseskefuld smør sammen med et æg og 50 gram revet ost, og rør det godt sammen. Kom lidt mælk i indtil du har en lind mos, som smages til med salt og peber.
Mosen med ost kommes tilbage i de udhulede kartofler, hvorefter de bages færdige ved 200 grader varmluft i cirka 25 minutter.
De bagte kartofler med ost er færdige når de har fået lidt farve på toppen.
Bagte kartofler med bacon
Endelig er der selvfølgelig opskriften på bagte kartofler med bacon, og den er bestemt også et hit hver gang.
Her skal du tilberede bagekartoflerne som anvist i grundopskriften længere oppe, hvorefter de tages ud på et skærebræt. Opskriften er til to bagekartofler.
Med en skarp kniv skærer du det øverste af kartoflerne af, altså som et lille låg, og kartoflerne udhules med en ske. Kom indholdet i en skål.
Steg 75 gram bacon i tern sprøde på en pande og kom den ved. Tilsæt så også to spiseskefulde creme fraiche, og rør det godt sammen.
Kom fyldet tilbage i de udhulede bagekartofler, men pas på ikke at ødelægge dem. Slut af med lidt revet ost på toppen, og bag så kartoflerne i yderligere 15 minutter ved 200 grader varmluft.
lene
Bagte kartofler i oven - skal ikke have mere end højst 30 - 45 min - bliver alt for bløde ved 1 time 200 grader
Holger Rørby Madsen
Hej Lene
Du kan sagtens give dem lidt kortere tid - jeg kan godt smagen af de godt afbagte kartofler 🙂
Alt det bedste
Holger
Susanne Hede Helt
Prøvede opskriften idag - fulgte den slavisk - 1 time, 200 grader i varmluftovn, fem minutters hvil - skindet blev ikke sprødt, kartoflen var hård indeni. jeg må finde en bedre opskrift, næste gang jeg skal finde en rigtig god opskrift på 'verdens bedste bagekartofler. En stor skuffelse, når man har købt to bøffer til kr 500. 0 stjerner
Holger Rørby Madsen
Hej Susanne
Tak for din tilbagemelding, og det lyder underligt. En kartoffel bør være bagt efter en time. Og skindet i øvrigt også sprødt. Jeg har aldrig oplevet andet.
Jeg ved ikke hvor det er gået galt. Om dine kartofler har været kolde, ovnen ikke varmer nok eller hvad det kan være.
Men det er bare at prøve igen, for selvfølgelig skal kartoflerne være gennembagte efter en time 🙂
Alt det bedste
Holger
Kadee
staniol er nu heller ikke beregnet til at komme i ovnen så det er vel alment at man ikke gør det... -.-'
Christa
det er bare super har prøvet pil opad
Lasse
Lavede dem igår, det blev total optur for hele familien😀
Hanne
I det hele taget unødvendig med staniol i husholdningen...
Heidi J.
Elsker de her kartofler😀👍
Anne-Jette
Skal love for smørret er fremme ........
Solveig
Jeg har aldrig brugt stanniol, men stort set lavet dem på denne måde, så kan man også spise skrællen.
Pia R.
Jeg har aldrig brugt staniol. Da det er bagte kartofler jeg skulle have og ikke kogte som de bliver.
Kun en gang har jeg brugt staniol. Da skulle kartoflerne ligge i gløderne på grillen, som jeg dog ikke synes blev nogen succes.
Anna Sophia
Bager dem i mikroovn og uden sølv papir i ca 6 til 8 min.alt efter str.og de er altid perfekte.👍😃
Isabella
de bliver virkelig gode 🙂
Birgitte
Ja det siger sig selv de bliver bagte uden og kogte med sølvpapir
Kirsten
Laver altid vores i Microoven 6 minutter så er de klar
Karla
Nemlig uden sølvpapir, med skræl for den smager rigtig godt når den er sprød
Benjamin
Bruger aldrig sølvpapir.
Bare en pensling med olie, noget salt så bliver de lækre og får dejligt sprødt skind.