Den bedste opskrift på persillesmør. Smør med persille er nem at lave selv, og du kan bruge det til eks. en bøf, fisk, bagte kartofler osv.
Uha, er der næsten noget bedre end hjemmelavet persillesmør? Nej, vel.
Heldigvis er det lækre smør med persille og citronsaft meget nemt at lave selv, og det tager ikke lang tid.
Persillesmørret kan anvendes til en række ting, herunder selvfølgelig på en stegt eller grillet bøf, i bagekartofler, til fisk og meget mere.
Opskriften er beregnet til fire personer, men er du virkelig vild med smørret, ja så kan du lave en lidt større portion. Det må man godt.
Opskrift på persillesmør
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 100 gram smør - gerne lidt blødt
- 1 håndfuld persille - finthakket, svarende til 4-5 spiseskefulde
- 1 spiseskefuld citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær smørret i mindre stykker og kom det i en lille skål. Smørret må gerne være lidt blødt, så tag det ud af køleskabet lidt før du skal lave dit persillesmør.
- Persille skylles og hakket fint. Kommes ved smørret.
- Tilsæt også lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Hvid peber er bedst - sort peber er ok.
- Rør smørret sammen.
- Form det til en lille pølse og læg den på et stykke bagepapir eller madpakkepapir. Fold den ene side over smørret og rul tæt sammen. Drej enderne sammen, så smørpakken nu minder om en nytårsknallert.
- Læg dit persillesmør på køl i en time - eller kom det i fryseren, hvis du har travlt.
Næringsindhold
Video
Tips
Det færdige persillesmør kan nu anvendes på velstegte bøffer, klassiske bagekartofler, eller hvad du synes.
Del dine ideer og tanker med os andre her: