Min opskrift på bagekartofler i airfryer med tid og temperatur. En nem måde at lave bagte kartofler i airfryeren, hvor skindet bliver sprødt.
Bagekartofler i airfryer er lækkert tilbehør, og de store kartofler passer jo sig selv mens de steges sprøde og møre.
Du skal blot smøre hver bagekartoffel med lidt olie og drysse med salt, hvorefter de steges direkte på risten i airfryeren.
Husk at tilberedningstiden kan variere. Det afhænger af model på airfryer, men også på størrelsen af kartoflerne. Så prik lige i dem for at sikre, at kartoflerne er gennembagte.
Vil du lave bagekartoflerne i en almindelig ovn, kan du her se hvordan du laver bagte kartofler i ovn.
Se også mine opskrifter på:
- Halve krydderkartofler i Airfryer
- Hasselback kartofler i airfryer
- Kartofler i Airfryer - nemme stegte kartofler
- Pommes frites i airfryer
Opskrift på nemme bagekartofler i airfryer
Bagekartofler i airfryer
Ingredienser
- 4 store kartofler - bagekartofler
- 2 spiseskefulde olivenolie
- flagesalt
Sådan gør du
- Start med at vaske bagekartoflerne og tør dem af i et rent viskestykke.
- Jeg plejer at skære tynd skive af bunden, så hver bagekartoffel kan stå helt jævnt.
- Skær et kryds i hver kartoffel, hvor du skærer halvt i kartoflen.
- Pensl kartoflerne med olivenolie og drys dem med lidt flagesalt.
- Sæt kartoflerne på risten i din airfryer. I min Philips XXL airfryer kan jeg lige klemme 6 ned, men måske er der kun plads til 4, og derfor er opskriften skrevet til det. Men stegetiden er den samme uanset antal.
- Bagekartofler i airfryer skal nu have 50 minutter ved 180 grader. Prik i dem for at mærke om de gennembagte.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så har de lækreste bagekartofler i airfryer, som med fordel kan hvile 10 minutter inden servering, da de er rygende varme.
Traditionelt serveres de med persillesmør, men du kan også røre lidt olivenolie sammen med presset hvidløgsfed og persille. Det er til dig, der vil undgå for meget mættet fedt fra smør.
Klem forsigtigt på kartoflerne så de åbner sig i krydset, og derefter kan de fyldes. Som du kan se på billedet.
Hans Erik Hansen
HEJ Holger
Madens Verden er fantastisk men, hvorfor flagesalt salt er vel salt?
Mvh.
Hans Erik
Holger Rørby Madsen
Hej Hans Erik
Jo, grundlæggende er der ikke den store forskel. Personligt kan jeg godt lide, at flagesaltet er lidt knasende og knap så skarp i saltsmagen, så det bruger jeg meget. Dog ikke til kogning af pasta og den slags. Så du kan sagtens anvende en almindelig salt til bagekartofler i airfryer.
Her kan du i øvrigt læse mere om salt og forskellen på det: https://madensverden.dk/er-der-forskel-paa-salt/
Alt det bedste
Holger