Prøv at lave ovnbagt blomkål i et fad med peberfrugt som tilbehør til kødretter. Opskriften er her, og den er både sund og nem.
Ovnbagt blomkål er en nem måde at tilberede blomkålen på, og her er den blandet i et fad med peberfrugt.
Det er lækkert tilbehør til retter med kød, og det passer blandt andet fint til koteletter, men jeg har også serveret det med succes til frikadeller.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på ovnbagt blomkål
Ovnbagt blomkål og peberfrugt i fad
Ingredienser
- 1 blomkål
- 2 røde peberfrugter
- olivenolie
- salt
- timian
Sådan gør du
- Start med at skære eventuelle blade fra blomkålen. Del den derefter i to halve.
- Bræk buketterne af og læg dem i et ildfast fad. Du kan sagtens også anvende stokken.
- Peberfrugten skæres ud i mundrette stykker, som kommes ved blomkålen.
- Hæld nu lidt olivenolie over blomkål og peberfrugt, og vær ikke for nærig med olien.
- Krydr også med salt og frisk timian.
- Bag nu fadet i ovnen ved 185 grader varmluft, hvor det skal have cirka 25 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Så er ovnbagt blomkål og peberfrugter klar til servering, og du skal ikke være bange for at de bliver lidt svedne i kanterne. Det giver kun bedre smag.
Men de skal selvfølgelig ikke blive for sorte, så hvis din ovn varmer meget hårdt, kan du med fordel dække fadet til med sølvpapir de sidste 5-10 minutter af tilberedningstiden.
Se også mine opskrifter på:
Ingelise Sørensen
Hvad skal man spise til kulmule
Dorthe
Det ser rigtig lækkert ud. Det skal prøves som tilbehør til hakkebøf