Sådan laver du ovnbagt knoldselleri, der kan bruges som tilbehør i stedet for kartofler. Sellerien bages med timian, og bliver mør som smør.
Dette er min simple opskrift på ovnbagt knoldselleri, og jeg håber du bliver glad for den. Du er meget velkommen til atgive den din vurdering fra 1-5 stjerner, og i kommentarfeltet kan du dele din opskrift med selleri. Eller blot skrive om du er til selleri eller ej. For det er en råvare, der tit deler vandene. På forhånd tak.
Ovnbagt knoldselleri er fremragende tilbehør til mange retter med kød, hvor den ovnbagte selleri kan erstatte kartofler.
Selleri er ret nem og hurtig at bage i ovnen, hvor den kun skal have omkring 20 minutter for at blive mør og lækker.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på ovnbagt knoldselleri
Ingredienser
- 1 knoldselleri ikke for lille, ellers skal du bruge to selleri
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 1 teskefuld salt
- 2 teskefulde timian tørret
Sådan gør du
- Skær top og bund af knoldsellerien, og snit derefter resten af skrællen af med en skarp kniv.
- Sørg for at al skrællen er væk. Der er stor forskel på hvor rene sellerierne i butikkerne er, hvor nogle har mere rod og jord på sig end andre.
- Tilbage har du nu en hvid knold, som du lige vasker under vandhanen.
- Del den så først i to halvdele, og derefter i tykke skiver, så som du skærer i mundrette stykker.
- Kom selleristykkerne i et ildfast fad, og dryp olivenolie over.
- Kom også salt og timian ved, og vend det hele godt rundt med fingrene, så du får fordelt smagen.
- Bag så knoldsellerien ved 200 grader varmluft, hvor den cirka skal have 20 minutter i ovnen.
- Stik i selleristykkerne med en kødnål, og når de er møre skal de ud af ovnen.
Næringsindhold
Tips
Ovnbagt knoldselleri serveres straks som tilbehør til blandt andet helstegt oksefilet, flæskesteg eller en mør culotte.
Flere opskrifter med knoldselleri:
Elsker selleri på alle måder også rå 🙂
Vi har lavet stykkerne i mindre olie og så i vores Actifry. Også super lækkert.