Sådan laver du ovnbagt knoldselleri, der kan bruges som tilbehør i stedet for kartofler. Sellerien bages med timian, og bliver mør som smør.
Dette er min simple opskrift på ovnbagt knoldselleri, og jeg håber du bliver glad for den. Du er meget velkommen til atgive den din vurdering fra 1-5 stjerner, og i kommentarfeltet kan du dele din opskrift med selleri. Eller blot skrive om du er til selleri eller ej. For det er en råvare, der tit deler vandene. På forhånd tak.
Ovnbagt knoldselleri er fremragende tilbehør til mange retter med kød, hvor den ovnbagte selleri kan erstatte kartofler.
Selleri er ret nem og hurtig at bage i ovnen, hvor den kun skal have omkring 20 minutter for at blive mør og lækker.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på ovnbagt knoldselleri
Ovnbagt knoldselleri med timian og olie (selleri i ovn)
Ingredienser
- 1 knoldselleri - ikke for lille, ellers skal du bruge to selleri
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 1 teskefuld salt
- 2 teskefulde timian - tørret
Sådan gør du
- Skær top og bund af knoldsellerien, og snit derefter resten af skrællen af med en skarp kniv.
- Sørg for at al skrællen er væk. Der er stor forskel på hvor rene sellerierne i butikkerne er, hvor nogle har mere rod og jord på sig end andre.
- Tilbage har du nu en hvid knold, som du lige vasker under vandhanen.
- Del den så først i to halvdele, og derefter i tykke skiver, så som du skærer i mundrette stykker.
- Kom selleristykkerne i et ildfast fad, og dryp olivenolie over.
- Kom også salt og timian ved, og vend det hele godt rundt med fingrene, så du får fordelt smagen.
- Bag så knoldsellerien ved 200 grader varmluft, hvor den cirka skal have 20 minutter i ovnen.
- Stik i selleristykkerne med en kødnål, og når de er møre skal de ud af ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Ovnbagt knoldselleri serveres straks som tilbehør til blandt andet helstegt oksefilet, flæskesteg eller en mør culotte.
Flere opskrifter med knoldselleri:
Karin
Elsker bare opskrifter med selleri, så kom bare med flere opskrifter.😋
Carina
Vi har lavet stykkerne i mindre olie og så i vores Actifry. Også super lækkert.
Wanda
Elsker selleri på alle måder også rå 🙂
Martin
De bliver på ingen måder møre efter 20min....
Holger Rørby Madsen
Hej Martin
Måske har du skåret knoldsellerien ud i for store stykker, for jeg har aldrig prøvet, at sellerien ikke er mør efter 20 minutter 🙂
Bedste hilsner
Holger
John Johansen
Hej!
Det er en virkelig god opskrift som jeg nu har benyttet nogle gange gange.
Som et lille fif, kan jeg anbefale at komme de udskårne selleristykker i en plastikpose, og derefter tilsætte olie, salt og krydderier efter ønske. Mosle det hele godt sammen, og hælde det i fadet.
Det er langt, langt lettere end at blande det hele i det ildfaste fald.👍😉
- Man kan tilmed, sagtens lade det marinere i posen et par timer.