Opskrift på sellerisuppe, der laves med knoldselleri og kartofler. Sellerisuppen koges med løg og hvidløg, og legeres med en smule fløde.
Sellerisuppe er en klassisk suppe, der både kan nydes som forret og hovedret.
Her er sellerisuppen lavet som forret, men lav gerne en større portion, og server den med friskbagt brød og lidt salat, så er den glimrende som et hovedmåltid.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på sellerisuppe
Ingredienser
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 lille knoldselleri
- 4-5 kartofler
- 1 teskefuld timian tørret
- 1 liter hønsebouillon
- 2 deciliter piskefløde
- 1 teskefuld sukker
- friskkværnet peber
Pynt
- 4 skiver bacon
- 1 dusk purløg
Sådan gør du
- Skalotteløg og hvidløgsfed hakkes fint, og svitses i lidt olie ved middel varme uden at tage farve.
- Knoldselleri gøres klar, og skæres i små tern. Kartoflerne skrælles og skæres ligeledes i mindre tern, som svitses i gryden sammen med knoldselleri, løg og hvidløg. Giv dem 4-5 minutter.
- Boullion hældes ved sammen med lidt timian og sukker, og grøntsagerne koges møre. Det tager cirka 20 minutter.
- Find stavblenderen frem, og blend sellerisuppen helt glat.
- Tilsæt lidt fløde, og varm op.
- Smag suppen til med friskkværnet peber.
- Baconskiverne steges sprøde, og sellerisuppen anrettes med brækkede stykker bacon og finthakket purløg.
Næringsindhold
Tips
Den færdige sellerisuppe serveres straks - som sagt gerne med et stykke brød til.
Se også mine suppeopskrifter på:
Marianne
Endnu et👍 til din sellerisuppe. Meget velsmagende og fyldig. Smagte super med bacon,creme fraiche og flutes😋