Se her, hvordan du nemt laver rød spidskål i ovn. Spidskålen skæres i seks stykker, dryppes med olie og bages næsten mør i ovnen.
Den røde spidskål er en af de smukkeste kål, vi har, og opskriften på rød spidskål i ovn er ret simpel.
Men du får et smukt stykke tilbehør, der samtidig smager virkelig godt, og som naturligvis er sundt.
Jeg plejer at bage spidskålen i cirka 20 minutter, fordi den så stadig har en smule bid. Og det kan jeg godt lide.
Se også: Spidskålssalat med æble
Men hvis du ønsker den helt mør, ja, så giver du den blot fem minutter med. Og hvis spidskålen bliver før mørk, kan du med fordel lægge et stykke sølvpapir over fadet.
Opskriften er rød spidskål til fire personer.
Opskrift på rød spidskål i ovn
Rød spidskål i ovn - opskrift på ovnbagt kål
Ingredienser
- 1 rød spidskål
- olivenolie
- groft salt
Sådan gør du
- Skær det allernederste af stokken på den røde spidskål af, og kassér den.
- Derefter deles spidskålen i to halve på den lange led, som hver igen deles i tre store både.
- Læg forsigtig kålbådene i et ildfast fad, så de ikke skiller af.
- Dryp dem med en god omgang olivenolie, og drys med groft salt. Gerne flagesalt, men ikke nødvendigvis.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, og her skal de nu bages i cirka 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Som skrevet længere oppe kan du give kålene lidt længere, hvis du ønsker den røde spidskål mere mør, og du kan overdække dem, hvis de begynder at blive for mørke.
Se også: Spidskål i ovn med skinke
Kan du ikke skaffe en rød spidskål, er fremgangsmåden den samme med en almindelig spidskål.
Ovnbagt spidskål er blandt andet dejligt tilbehør til oksefilet, men prøv dem også til frikadeller i ovn eller en kogt hamburgerryg.
Hvis du vil lave andre gode salater med spidskål, kan du prøve en af disse:
Rød spidskålssalat med appelsiner
Del dine ideer og tanker med os andre her: