Her kan du se præcist hvordan du koger en hamburgerryg, så kødet ikke bliver tørt og kedeligt. Komplet guide med korrekt kogetid og tips.
Her er en god guide til kogning af hamburgerryg, så du aldrig ender med et tørt stykke kød.
I stedet bliver det helt perfekt og mørt - med den helt rigtige smag og den korrekte kogetid.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på kogt hamburgerryg
Ingredienser
- 1 kilo hamburgerryg
- 1 løg grofthakket
- 2 gulerødder grofthakkede
- 2 laurbærblade
- 10 peberkorn
Sådan gør du
- Start med at fjerne net eller plastik på kødet. Det skal ikke koges med. Dog skal det siges, at det ikke er farligt at koge plastikken på hamburgerryggen med - det er denne plastik faktisk lavet til at kunne klare uden at afgive farlige stoffer til kødet. Men jeg synes man skal pille det af - og koge et rent stykke kød.
- Kom så hamburgerryggen i en gryde - og dæk den med vand.
- Kom laurbærblade, gulerødder og løg ved, læg låg på gryden, og bring den i kog.
- Fra vandet koger skal den have 45 minutter ved en svag varme, hvor der hele tiden er kog i gryden. Det skal altså ikke bulderkoge, men kogningen må heller ikke gå i stå.
- Når kødet er kogt, tager du gryden af komfuret, og lader hamburgerryggen trække i 15 minutter i kogevandet.
- Så kan du tage hamburgerryggen op - men lad den atter lige hvile i fem minutter inden udskæring. Sådan koger den du den perfekte hamburgerryg.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Hamburgerryg er meget saltet, og derfor skal du ikke tilsætte salt til kogevandet.
Serveres evt. med grønlangkål til.
Se flere opskrifter på aftensmad her.
Se flere opskrifter:
- Hamburgerryg sous vide - inkl. tid og temperatur
- Hamburgerryg i stegeso med grøntsager i bunden
- Perfekt hamburgerryg i ovn
Sovs til hamburgerryggen
I denne video kan du se hvordan du laver en hvid sovs til hamburgerryggen:
Hvad er hamburgerryg?
Hvis du har undret dig over den mere specifikke forklaring, så er hamburgerryggen en udskæring af svinekammen, der så bliver saltet og røget.
Det er denne proces der afgør, om du får et godt eller mindre godt stykke kød.
Der laves også udskæringer af svineryggen, men den er efter min mening ikke så god og ren i kødet. Men det er selvfølgelig en smagssag.
Husk altid at købe en god kvalitet af kød. Ofte får du en langt bedre hamburgerryg hos din slagter end i supermarkedet, fordi de sidstnævnte tit er pumpet med mere saltvand end godt er. Bare min erfaring.
Naturligvis for at holde prisen nede, men det gør altså ikke kødet en tjeneste. Jeg køber dem hos Slagter Theilgaard i Esbjerg (via webshop), hvor du kan handle over nettet, men der er masser af andre dygtige slagtere også. Så kig dig godt for. Og nej, denne henvisning er ikke betalt indhold, men bare info til dig.
Hamburgerryggen er god som varm ret, men også fremragende som pålæg dagen derpå.
Spørgsmål og svar
En hamburgerryg skal koges i cirka 45 minutter. Kogetiden starter når vandet er i kog.
Ja, kødet bliver bedst hvis du laver det hvile 15 minutter i kogevandet.
Jeg plejer altid at tage net eller plastic af hamburgerryggen inden den koges.
Du skal beregne 200-250 gram kød til hver person. Så et kilo er nok til 4-5 personer.
Søren H
Det er krop umuligt at fjerne det den e pakket ind i!
Dorthe
I videoen kommer du hamburgerryggen i kogende vand, men i opskriften skriver du, at man kommer kødet i gryden og derefter kommer vand ved!! Net hilsen Dorthe