Nem opskrift på biksemad med spejlæg, der laves med løg, kartofler og rester af kød. Med eller uden engelsk sauce. Opskrift med billeder.
Dette er min bedste opskrift på biksemad med spejlæg, og jeg håber du bliver glad for opskriften. Jeg vil meget gerne have din vurdering, og længere nede kan du tildele fra 1-5 stjerner. Du kan også dele din viden og opskrift på biksemad i kommentarfeltet. På forhånd mange tak.
Biksemad med spejlæg er en ikke kun en populær ret, den er også nem at lave, og samtidig kan du få brugt rester af en steg, kartofler og løg.
I denne opskrift brugte jeg en rest fra en kalveculotte, men du kan sådan set bruge de fleste skals kød og stege til biksemad.
Nogle af de klassiske er selvfølgelig flæskesteg og oksefilet, men også rester af oksemørbrad, oksetyndsteg eller en roastbeef er fremragende.
Kødet skæres ud i mindre tern, og hvis det er en fed flæskesteg, plejer jeg lige at skære det værste af fedtet væk. Sværene skal selvfølgelig heller ikke med.
Opskriften er til fire personer, hvor jeg har beregnet to spejlæg pr. person.
Opskrift på biksemad med spejlæg
Verdens bedste biksemad med spejlæg
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Start med at skrælle kartoflerne, hvorefter de deles i halve. Kog kartoflerne møre i usaltet vand, hæld vand fra og lad dem køle af. Kartoflerne må gerne være helt kolde, og de kan sagtens koges god tid i forvejen.
- Bacon skæres ud i tern, som ristes sprøde i lidt olie på en varm pande.
- Løg hakkes groft eller skæres i ringe, hvorefter det kommes ved baconen. Tilsæt om nødvendigt lidt olie, så løg og bacon ikke brænder på. Steg løgene bløde ved middel varme, uden at løgene tager for meget farve. Det tager cirka fem minutter.
- Kødet skæres ud i mindre tern, som kommes ved i panden. Vend det rundt og varm det godt igennem.
- Kartoflerne skæres ud i mundrette stykker, som kommes på panden, hvor det varmes sammen med de øvrige ingredienser.
- Tilsæt engelsk sauce, og smag til med salt og peber. Smag biksemaden godt til.
Tips
Den færdige biksemad serveres sammen med spejlæg - som du kan se en guide til i linket.
Se også mine opskrifter på:
Prøv med råstegte kartofler, så bliver den endnu bedre 😉