Nem opskrift på biksemad med spejlæg, der laves med løg, kartofler og rester af kød. Med eller uden engelsk sauce. Opskrift med billeder.
Dette er min bedste opskrift på biksemad med spejlæg, og jeg håber du bliver glad for opskriften. Jeg vil meget gerne have din vurdering, og længere nede kan du tildele fra 1-5 stjerner. Du kan også dele din viden og opskrift på biksemad i kommentarfeltet. På forhånd mange tak.
Biksemad med spejlæg er en ikke kun en populær ret, den er også nem at lave, og samtidig kan du få brugt rester af en steg, kartofler og løg.
I denne opskrift brugte jeg en rest fra en kalveculotte, men du kan sådan set bruge de fleste slags kød og stege til biksemad.
Nogle af de klassiske er selvfølgelig flæskesteg og oksefilet, men også rester af oksemørbrad, oksetyndsteg eller en roastbeef er fremragende.
Kødet skæres ud i mindre tern, og hvis det er en fed flæskesteg, plejer jeg lige at skære det værste af fedtet væk. Sværene skal selvfølgelig heller ikke med.
Se også mine skønne opskrifter på:
Opskrift på biksemad med spejlæg
Opskriften er til fire personer, hvor jeg har beregnet to spejlæg pr. person. Men mængderne kan jo justeres som man synes.
Biksemad
Ingredienser
- 100 gram bacon
- 2 zittauerløg - cirka 250 gram
- 400 gram kød - stegt, her er det en culottesteg
- 750 gram kartofler - kogte
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- olie - til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 8 æg - til spejlæg
Sådan gør du
- Start med at skrælle kartoflerne, hvorefter de deles i halve. Kog kartoflerne møre i usaltet vand, hæld vand fra og lad dem køle af. Kartoflerne må gerne være helt kolde, og de kan sagtens koges god tid i forvejen.
- Bacon skæres ud i tern, som ristes sprøde i lidt olie på en varm pande. Til biksemad med spejlæg plejer at bruge et stykke tørsaltet bacon. Derfor skal der lidt olie til.
- Løg hakkes groft eller skæres i ringe, hvorefter det kommes ved baconen. Tilsæt om nødvendigt lidt olie, så løg og bacon ikke brænder på. Steg løgene bløde ved middel varme, uden at løgene tager for meget farve. Det tager cirka fem minutter.
- Kødet skæres ud i mindre tern, som kommes ved i panden. Vend det rundt og varm det godt igennem.
- Kartoflerne skæres ud i mundrette stykker, som kommes på panden, hvor de varmes sammen med de øvrige ingredienser.
- Tilsæt engelsk sauce, og smag til med salt og peber. Smag din biksemad godt til, så du rammer den helt rigtige smag.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige biksemad serveres sammen med spejlæg - som du kan se en guide til i linket.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Peter Fisidacher-Nielsen
Hej
Hvorfor koge kartoflerne i usaltet vand ? Jeg mener det samme gør sig gældende for kartoffelmos, men hvorfor ?7mvh7Peter
Gilbert
Prøv at bruge aspargeskartofler. Koges og pilles dagen før. Prøv også med hotdogpølser i skiver. En biksemad med pastaskruer i stedet for kartofler er en god ting.
k. petersen
Når jeg har et godt stykke kød til overs, ender det sammen med andre kødstykker i en "biksemadspose" i min fryser. På den måde får jeg en rigtig lækker omgang biksemad med kød fra evt. både okse, svin, kylling og lam.
Jørgen christensen
Hej vil du ringe mig op ang bix til 100 personer hvor meget skal jeg bruge
Holger Rørby Madsen
Hej Jørgen
Det var en stor omgang, men som udgangspunkt skal du gange opskriften med 25. Så passer det vist meget godt.
God arbejdslyst
Alt det bedste
Holger
hanne white
Prøv med råstegte kartofler, så bliver den endnu bedre 😉
Jolanda
Ja tak, det gør det!