Få min opskrift på biksemad i airfryer, der laves med kartofler, løg og rester af kød. Biksemaden laves direkte i kurven med eller uden æg.
Biksemad i airfryer er en nem måde at få brugt rester i køleskabet, og her er den klassiske opskrift med kartofler, løg og kød.
Fordelen ved at lave biksemad i airfryeren er, at kartoflerne bliver stegt sprøde sammen med løgene, hvorefter kødet blot tilsættes og varmes med til sidst.
I stedet for kartofler kan man anvende andre grøntsager som gulerod, selleri og mange andre rodfrugter, og kødet kan jo være rester af culottesteg, flæskesteg, skinke, hamburgerryg og andre udskæringer.
Vil du lave den traditionelle biksemad i panden, så er den opskrift her.
Før du går i gang
- Brug rester af kartofler i køleskabet, og du behøver ikke skrælle dem først. Skær dem i små tern, så de bliver sprøde i airfryeren.
- Mængden af kartofler, løg og kød kan du selv justere til efter smag og behag.
- Opskriften passer ca. til 3 personer, men det afhænger af sulten. Måske er der nok til 4, hvis der serveres andet tilbehør til.
- Husk at tilberedningstiden kan variere affængig af model på airfryeren. Her har jeg lavet biksemaden i min Philips XXL airfryer.
Opskrift på biksemad i airfryer
Biksemad i airfryer
Ingredienser
- 600 gram kartofler - skåret i små tern
- 200 gram løg - hakkes groft
- 4 spiseskefulde rapsolie
- salt og friskkværnet peber
- 400 gram kød - i små tern
Sådan gør du
- Til biksemad i airfryer starter du med at skære kartofler i små tern og hakke løg groft.
- Kommes i en skål og vendes med rapsolie eller anden olie.
- Hæld det direkte i kurven i airfryeren og steg det 20 minutter ved 200 grader. Rystes rundt et par gange undervejs.
- Skær kødet ud i mindre tern, og her kan du altså anvende rester af oksesteg, flæskesteg eller andre udskæringer.
- Kom kødet i kurven, og giv det yderligere ca. 5 minutter ved 180 grader.
- Krydres med salt og peber, og du kan også vende biksemaden med lidt engelsk sauce, der traditionelt kommes i retten.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Sådan laver du nemt biksemad i airfryer, og den serveres nu straks sammen med spejlæg.
Du kan også spejle æggene direkte i retten i airfryeren. Her slås æggene ud og lægges forsigtigt øverst på biksemaden efter de 20 minutter.
Giv så biksemaden yderligere ca. 7-8 minutter, og det kan kødet sagtens klare. Lidt af æggehviderne vil løbe ned i biksemaden, men det gør ikke noget.
Se også mine populære opskrifter på:
Flæskesteg i airfryer - opskrift der giver sprøde svær
Del dine ideer og tanker med os andre her: