Min opskrift på culottesteg i airfryer. Se hvordan du laver en mør og rosastegt okseculotte med stegetid og den rigtige kernetemperatur.
Det er nemt at stege en culottesteg i airfryer, og her får du min opskrift og fremgangsmåde på en mør og rosastegt okseculotte.
Jeg plejer at stege culotten ved 160 grader, og inden da får den en god omgang marinade, der består af olie, rosmarin og hvidløg.
Husk at anvende et stegetermometer, da det er kernetemperaturen der afgør hvornår stegen er tilberedt. Jeg foretrækker en rosastegt culotte, men her er en tabel over hvordan kernetemperaturen skal være:
Rød/rare: 50-54 grader
Rosa/medium rare: 55-57 grader
Mere gennemstegt/medium: 58-62 grader
En højere kernetemperatur vil give dig en mere tør steg, og med en kernetemperatur på 55-57 grader har du en culottesteg, der hverken er er rød eller tør.
Før du går i gang
- Fremgangsmåden gælder også for kalveculotte, men da de ofte er en smule mindre kan stegetiden også være kortere. Brug stegetermometer.
- Har du tid til det, kan du med fordel lægge den marinerede culotte i en frysepose og lade den trække 2-4 timer. Det gør kun smagen endnu bedre.
- I stedet for marinaden kan okseculotten også blot krydres med salt og peber. Det er også fint.
Ønsker du at tilberede culottestegen i ovnen, finder du den opskrift her.
Se også mine airfryer opskrifter på:
Opskrift på culottesteg i airfryer
Culottesteg i airfryer
Ingredienser
- 1,3 kilo okseculotte
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 2 spiseskefulde rosmarin - hakket
- 6 fed hvidløg - pressede
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til culottesteg i airfryer starter du med at røre 4 spiseskefulde olivenolie sammen med 2 spiseskefulde rosmarin og 6 fed hvidløg hvidløg.
- 1,3 kilo okseculotte soigneres, hvilket vil sige at sener og fedt på undersiden fjernes, og krølfedtet på toppen ridses i ruder.
- Smør nu stegen ind i marinaden hele rundt, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Læg okseculotten direkte på risten i din airfryer.
- Luk skuffen og steg den 45 minutter ved 160 grader. Den skal have en kernetemperatur på 56 grader for at være rosastegt. Bemærk, at tiden kan variere afhængig af model på airfryeren, så det er kernetemperaturen der bestemmer hvornår den er færdig.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips til culottesteg i airfryer
Den færdigstegte okseculotte i airfryer tages ud på et skærebræt, og her må den gerne hvile i 10-15 minutter uden at være dækket til.
Derefter kan den skæres ud i passende skiver og serveres straks. Her kan du se, hvordan du skærer en culotte ud.
Tilbehør kan være bagte kartofler og en lækker spidskålssalat med avocado. Rester af culottestegen kan anvendes til biksemad.
Del dine ideer og tanker med os andre her: