• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Udskæring af culottesteg (sådan skærer du en culotte)

Udskæring af culottesteg (sådan skærer du en culotte)

udskæring af culottesteg
Del gerne:
260
SHARES
FacebookMessenger260PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. maj 2024 - Udgivet: 10. august 2017

Udskæring af culottesteg på ingen måder besværligt, når blot man ved hvordan man gør. Og det er ikke ligegyldigt.

Culottestegen sidder bagest på koen eller kalven, og er et glimrende stykke kød at stege i ovnen eller lægge i grillen.

Men det er vigtigt, at man under udskæringen skærer stegen på tværs af kødfibrene.

Se også min opskrift på ovnstegt culottesteg med stegetid og kernetemperatur.

Tilberedning

Det kan være svært at angive en præcis stegetid på culottestegen, men den skal steges indtil den har en kernetemperatur på 55 grader. Så er kødet rosa og helt perfekt. Sådan foretrækker jeg i hvert fald en culottesteg.

Steger du den længere tid eller til en højere kernetemperatur, risikerer du nemt at stegen bliver tør.

Og så er hviletiden vigtig! Lad den færdigstegte culottesteg hvile i mindst 15 minutter på et skærebræt, og du skal IKKE dække stegen til.

Derefter kan du skære culotten ud med denne anvisning på udskæring af culottesteg.

Se også hvordan du steger en culotte i airfryer.

Udskæring

Start fra den spidse ende, hvor du med en skarp kniv skærer tynde skiver af stegen. Tjek at du skærer på tværs af kødfibrene.

Cirka halvvejs inde vendes culottestegen en kvart omgang, og så kan du fortsætte med at skære de tynde skiver. På den måde får du altid perfekte og møre skiver af stegen.

Brug en tandstikker

TIP: Culottestegen kan krumme sig noget sammen under tilberedningen, og så kan det være vanskeligt at se hvilken ende der egentlig var den spidse.

Men jeg har et godt tip. Stik en tandstikker eller kødnål i den tynde ende inden du begynder at stege den, for så er du aldrig i tivl når stegen skal skæres ud.

udskæring af culottesteg

En anden måde at vise udskæringen på:

Billede resultat for udskæring af culotte
Her er den perfekte udskæring af culottesteg, der skæres fra den spidse ende, og halvvejs inde drejes stegen en kvart omgang. Foto: Madensverden.dk.

Se også mine opskrifter på:

  • 1 kilo kalveculotte i ovn med stegetid og udskæring
  • Sådan laver du grydestegt kalveculotte med god sovs
  • Langtidsstegt culottesteg med hvidvinssky
  • Culotte sous vide opskrift med tid og temperatur
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 30

Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 30
Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad→ Se opskriften
billede med smashburger
Smashburger - bedste opskrift med karamelliseret bøf→ Se opskriften
billede med crumble med ribs ribscrumble
Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble→ Se opskriften
frikasse med kalv
Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
bornholmergryde gryderet fra bornholm
Bornholmergryde - opskrift på gryderet fra Bornholm→ Se opskriften
Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
Kartofler med dillercreme (dildcreme)→ Se opskriften
Billede med hindbærkage
Hindbærkage med friske hindbær og mandler→ Se opskriften
wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her