• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › 1 kilo kalveculotte i ovn med stegetid og udskæring

1 kilo kalveculotte i ovn med stegetid og udskæring

billederesultat for kalveculotte i ovn
4.7 fra 179 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
470
SHARES
FacebookMessenger470PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. april 2024 - Udgivet: 14. november 2019

Kalveculotte i ovn er en lækker ret, der også er god som gæstemad.

I denne opskrift med tilhørende video viser den kendte kok Thomas Pasfall hvordan du laver en kalveculotte i ovn, men også hvordan du skærer den færdigstegte kalveculotte ud. Så her finder du alt du skal vide om stegning af udskæring af en culotte.

Men ikke nok med det. Thomas viser også hvordan du nemt laver tilbehør til en culottesteg. Og det er selvfølgelig sprøde og lækre pommes frites og en god og  hjemmelavet sauce bearnaise. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Indhold
  • 1 kilo kalveculotte i ovn med stegetid og udskæring
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Video
  • Servering
  • Hvad er forskellen på kalveculotte og okseculotte?
  • Kalv med æblecider
  • Culottesteg i ovn - rosa og lækker
  • Grydestegt kalveculotte
  • Kalveculotte i grill (opskrift på grillet kalvesteg)
  • Intervalstegt kalveculotte
  • Kalvesteg stegt som vildt med bacon og ribsgele
  • FAQ
  • Kommentarer
billederesultat for kalveculotte i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

1 kilo kalveculotte i ovn med stegetid og udskæring

4.70 fra 179 stemmer
Her viser kok Thomas Pasfall hvordan du steger en kalveculotte i ovn. Den vejer et kilo, og han viser også hvordan en culottesteg skæres ud.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Hviletid 20 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 696
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kalveculotte
  • 1 kg kalveculotte
  • salt og friskkværnet peber
Pommes frites
  • 4 bagekartofler
  • olie - til stegning, rigeligt af den
  • 4 fed hvidløg
  • flagesalt
Bearnaise sauce
  • 1 portion min sauce bearnaise opskrift - Se opskrift på bearnaise sauce her

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at fjerne senen under kalveculotten, hvorefter krølfedtet ridses. I videoen herunder kan du se hvordan du nemt gør det.
  2. Krydr culotten med salt og friskkværnet peber, og læg den derefter i et ildfast fad.
  3. Kalveculotte i ovn steges ved 180 grader varmluft, hvor den skal have cirka 25 minutter. Er din kalveculotte større end et kilo giver du den blot lidt længere tid. I en rosa kalveculotte skal kernetemperaturen være ca. 56-58 grader.
  4. Den færdigstegte kalveculotte hviler i 15-20 minutter inden udskæring, og den kan eventuelt dækkes lidt til. Derefter skæres den ud som anvist i videoen.
  5. Bagekartoflerne skæres i stave, som du kender fra pommes frites.
  6. Kom rigeligt med olie på en varm pande, kom nogle fed hvidløg i og læg forsigtigt kartoffelstavene ned i olien.
  7. Steg nu kartoflerne indtil de er sprøde og lækre. Du skal regne med at det kan tage op til 15 minutter hvor dine pommes frites steges i rigeligt med olie ved en middel varme. Derfor kan det være du skal i gang med pommes frites inden du starter på kalveculotten.

Næringsindhold

Kalorier: 696kcalKulhydrater: 68gProtein: 61gFedt: 19gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 199mgNatrium: 990mgKalium: 2483mgKostfibre: 8gSukker: 3gVitamin A: 8IUVitamin C: 74mgCalcium: 63mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Video

I denne video viser Thomas Pasfall hvordan du steger kalveculotte i ovn, så det er måske meget godt lige at bruge fem minutter på at se den.

Servering

Kalvesteg i ovn skæres ud som anvist og serveres med pommes frites og bearnaise sauce. Bedre bliver det næsten ikke.

Hvad er forskellen på kalveculotte og okseculotte?

EgenskabKalveculotteOkseculotte
DyrKalv (ung kvæg)Voksen ko/okse
SmagMild og finMere kraftig og intens
MørhedMeget mørtOgså mørt, men fastere
TilberedningKortere tilberedningstidLidt længere tid i ovnen

Denne opskrift er og ret er lavet af restauratør og køkkenchef Thomas Pasfall fra restaurant Pasfall i Odense. Den stammer fra serien ”Få det til at ligne en million” fra Pasfalls Madkanal på YouTube.

Flere inspirerende opskrifter:

Kalv med æblecider

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på kalv med æblecider. En skøn ret med kalvesteg, der tilberedes i æblecider, hvilket giver en himmelsk lækker sauce.
Gå til opskrift
Billede af kalv med æblecider.

Culottesteg i ovn - rosa og lækker

4.8 fra 157 stemmer
Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.
Gå til opskrift
billede med culottesteg

Grydestegt kalveculotte

4.7 fra 17 stemmer
Her får du min bedste opskrift på en grydestegt kalveculotte med tip til den præcise stegetid. Se også hvordan du laver den perfekte sovs.
Gå til opskrift
billederesultat for grydestegt kalveculotte

Kalveculotte i grill (opskrift på grillet kalvesteg)

4.6 fra 23 stemmer
Kalveculotte kan du lave i grill med denne metode, hvor du er sikker på et godt resultat. En kernetemperatur på 56 grader er perfekt.
Gå til opskrift
kalveculotte i grill

Intervalstegt kalveculotte

5 fra 1 stemme
Intervalstegt kalveculotte: Sådan steger du den perfekte kalveculotte, der skal have en kernetemperatur på 55 grader.
Gå til opskrift
Billede af intervalstegt kalveculotte.

Kalvesteg stegt som vildt med bacon og ribsgele

4.8 fra 18 stemmer
Her finder du den bedste opskrift på kalvesteg stegt som vildt. Kalvestegen omvikles med bacon, og sovsen laves med ribsgele.
Gå til opskrift
kalvesteg stegt som vildt

FAQ

Hvem er Thomas Pasfall?

Thomas Pasfall (født 1970 i Odense) er en prisvindende dansk kok og gas­tronome, der i sin lange karriere har arbejdet med klassiske og franske teknikker, drevet egen restaurant med Michelin-omtale, fungeret som hofkok, og nu udfolder sit talent som køkkenchef på Tangkroen i Aarhus. Han kombinerer traditionel respekt for råvarer med moderne gastronomi.

Er kalveculotte et godt stykke kød?

Kalveculotte er et mørt stykke kød fra øverste del af kalvens bagparti (bagskåret). Den minder om okseculotte, men er mindre, mere delikat og mildere i smagen.

Hvilken kernetemperatur skal kalveculotte have?

Rosa (medium): 56–58 grader.
Let rosa/gennemstegt: 60–63 grader.
Gennemstegt: 65+ grader (anbefales ikke – kan blive tørt).
Husk at lade kødet hvile i 10–15 minutter før udskæring.

Hvordan skærer man en kalveculotte?

Det er nemt at skære kalveculotten ud, men husk blot dette: Skær på tværs af kødets fibre. Start fra den smalle ende. Vær opmærksom på, at fibrene ændrer retning undervejs - justér snittet derefter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lars Munkedal

    oktober 21, 2024 at 8:53 am

    Rigtig god opskrift - og noget kortere tid i ovnen, end jeg ellers ville have gjort det. Alle var glade.
    Videoen var super god, med en dejlig smittende entusiasme, og uden for meget snik-snak.
    Mine fritter blev lidt for mosede, men jeg skal nok bare skære dem i større stykker næste gang 🙂

    Svar
  2. Anne

    juli 03, 2024 at 9:49 am

    Dejlig nem opskrift og godt med udskæringsvejledning. Godt resultat

    Svar
  3. Erik A

    maj 08, 2021 at 3:13 pm

    Fin gennemgang af opskriften på en skøn ret.
    Kalveculotte 'virker hver gang 🙂

    Svar
  4. Anders Svendsen

    august 13, 2020 at 7:28 pm

    Kæft en lorte opskrift der ødelægger et godt stykke kød. Efter at kødet havde ligget i 20 min var det mere rød end da det blev købt!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 13, 2020 at 7:55 pm

      Hej Anders
      Øv da - det lyder træls. Der kan være flere forklaringer på det, men for en sikkerheds skyld har jeg tilføjet rådet om brug af stegetermometer, så kødet steges indtil en kernetemperatur på ca. 56-58 grader, hvis man ønsket culotten rosa.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required