• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Sådan laver du grydestegt kalveculotte med god sovs

Holger Rørby Madsen
En grydestegt kalveculotte er nem mad, og det er i øvrigt glimrende gæstemad. Skyen fra kalveculotten laves hurtigt til en god sovs med masser af smag. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Aftensmad

Oversigt over indhold

  1. Her får du min bedste opskrift på en grydestegt kalveculotte med tip til den præcise stegetid. Se også hvordan du laver den perfekte sovs.
  2. Opskrift på grydestegt kalveculotte
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Tips
4.63 fra 16 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min bedste opskrift på en grydestegt kalveculotte med tip til den præcise stegetid. Se også hvordan du laver den perfekte sovs.

Grydestegt kalveculotte er lækker aftensmad, der også er fremragende når du har gæster.

Og med denne fremgangsmåde er du ikke alene sikker på et mørt stykke kalvekød, du får også en virkelig nem og god sovs til kødet.

Kernetemperaturen i en grydestegt kalveculotte skal være cirka 56 grader, hvor den er rosa uden på nogen måde at være rå eller rød.

Og et godt tip til stegetiden fik jeg af en slagter, der sagde, at man skal beregne cirka fire minutter pr. 100 gram culotte.

Det betyder, at en kalveculotte som denne på 1,3 kilo skal have 52 minutter.

Husk det er en vejledende stegetid, som jo blandt andet afhænger af varme og kødet.

Så husk fortsat at bruge et stegetermometer, så du er helt sikker på at ramme den rigtige kernetemperatur.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Tilbehør: Se hvordan du laver hasselback kartofler med rasp.

Opskrift på grydestegt kalveculotte

4.6 fra 16 stemmer
RetAftensmad
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 50 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 5 minutter minutter
Mængde: 4
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1,3 kilo kalveculotte
  • timian
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 skive knoldselleri
  • 3 deciliter oksefond - eller bouillon
  • 1 spiseskefuld engelsk sauce
  • 1 teskefuld sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 deciliter fløde
  • Lidt Maizena - udrørt i en smule koldt vand
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Afpuds undersiden af kalveculotten for sener og fedt. Rids krølfedtet med en skarp kniv.
  • Massér den godt med salt, peber og timian. Brug tørret eller friske timianblade.
  • Smelt en spiseskefuld smør i en stegegryde, og lad det blive nøddebrunt. Brun så din kalveculotte grundigt på begge sider.
  • Hak løg og hvidløgsfed groft og kom dem ved stegen, En cirka to centimeter tyk skive knoldselleri snittes i små tern og kommes ligeledes i gryden sammen med oksefond eller bouillon, engelsk sauce og sukker.
  • Lad det koge op, skru ned til svag varme, læg låget på og lad nu kalveculotten simre indtil den når en kernetemperatur på 56 grader. Brug stegetermometer! Stegetiden er cirka 50 minutter, men den kan afhænge af flere forhold.
  • Tag kalveculotten op, og lad den hvile utildækket på et skærebræt mens du laver sovsen.
  • Kog skyen op, kom fløde ved og jævn med Maizena. Smag til med salt og peber og sigt sovsen inden den hældes i en sovseskål.

Næringsindhold

Næringsindhold
Sådan laver du grydestegt kalveculotte med god sovs
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tips

Grydestegt kalveculotte serveres med den lækre sovs, og gerne hasselback kartofler og denne grønkålssalat. Eller prøv med verdens bedste flødekartofler til.

Se også disse opskrifter:

billede med culottesteg
Culottesteg
Se opskriften
billede med cuvette
Cuvette - langtidsstegt
Se opskriften
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 156
  • 92
  • 17
  • 6
  • 0
  • 8
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie

    juni 29, 2022 at 7:03 pm

    Perfekt opskrift - sovsen blev fænomenal også uden selleri og løg.

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Nem salat med bulgur, peberfrugt og rødløg
Gul gær? Sådan bruger du gær med D-vitaminer »

Populært indhold lige nu

gnavegrønt

Gnavegrønt - de bedste grøntsager til børn

billede med banankage

Banankage - lækker svampet kage med eller uden chokolade

kartoffelgratin med oksekød

Opskrift på lækker kartoffelgratin med oksekød

gryderet med oksekød og champignon

Gryderet med oksekød og champignon

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.6 fra 16 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 50 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 5 minutter minutter
Mængde: 4
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!