Her får du den bedste opskrift på en grønkålssalat, der laves med fintsnittet grønkål, æbler og tørrede tranebær. Dertil en sennepsdressing.
Grønkålssalat er selvfølgelig både nem at lave, men samtidig en af de mest sunde salater.
Grønkål indeholder store mængder vigtige vitaminer og mineraler, og den er super god i salatskålen.
Du kan enten vælge at købe hele grønkål, hvor du så piller bladene af stokkene, og hakker grønkålen fint. Stokkene kasserer du.
Eller køb en pose med grønkål, der allerede er skyllet og hakket. Det sidste er det nemmeste, og det fungerer udemærket.
Mængden af grønkål og øvrige ingredienser er vejledende, så brug som du synes.
Er du ikke så vild med sennep, kan du droppe dressingen og i stedet blot hælde lidt olivenolie over din grønkålssalat.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Til grønkålssalat bruges
150 gram fintsnittet grønkål
2 æbler
1 stor håndfuld tørrede tranebær
0,5 deciliter olivenolie
1 teskefuld sennep
1 spiseskefuld sherryeddike
1 teskefuld sukker
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du grønkålssalat
- Grønkål kommes i en skål eller et fad. Er den ikke allerede skyllet, skal du gøre det for at undgå jordrester eller små dyr i salaten.
- Æbler deles i kvarte, kernehusene fjernes og æblerne snittes i tynde både. Fordel dem over grønkålen, og bland det eventuelt forsigtigt rundt.
- Drys en god håndfuld tørrede tranebær over æbler og grønkål.
- Olivenolien piskes sammen med sennep, sherryeddike (eller en anden eddike) og sukker, og derefter smages dressingen til med salt og peber.
- Hæld sennepsdressingen over din grønkålssalat, som nu er klar til servering.
Servering
Grønkålssalat er faktisk god som salat til mange kødretter, men især til blandt andet en culottesteg eller en and.
Se også mine opskrifter på: