Få min bedste opskrift på grønkålssalat med æble. En lækker salat med grønkål, æbler, valnødder og appelsin, der smager himmelsk godt.
Grønkålssalat med æble er ikke kun nem at lave, men samtidig også en af de mest sunde salater. Her er den desuden med valnødder og lidt appelsin.
Grønkål indeholder store mængder vigtige vitaminer og mineraler, og den er super god i salatskålen. Og så kan den varieres på forskellige måder.
Du kan enten vælge at købe hele grønkål, hvor du så piller bladene af stokkene, og hakker grønkålen fint. Stokkene kasserer du. Eller køb en pose med grønkål, der allerede er skyllet og hakket. Det sidste er det nemmeste, og det fungerer udemærket.
Mængden af grønkål og øvrige ingredienser er vejledende, så brug som du synes. Er du ikke så vild med sennep, kan du droppe dressingen og i stedet blot hælde lidt rapsolie over grønkålssalaten.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på grønkålssalat
Ingredienser
- 150 gram grønkål - fintsnittet
- 1 mellemstort æble - eller mere, skåret i små tern
- 1 lille rødløg - tørrede, snittes fint
- 1 appelsin - skåret i mindre tern
- 40 gram valnødder - hakkede
- 3 spiseskefulde rapsolie
- 1 teskefuld sennep
- 3 spiseskefulde appelsinsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til grønkålssalat starter du med skylle grønkålsbladene grundigt, hvorefter de snittes fint. Eller køb en pose snittet grønkål - det er både nemmere og super fint.
- Kom den snittede grønkål i en skål sammen med æble i tern og fintsnittet rødløg.
- Rør rapsolie sammen med sennep og 3 spiseskefulde friskpresset appelsinsaft, og smag til med lidt salt og friskkværnet peber.
- Hæld dressing i skålen med salaten og vend det hele godt sammen, så dressingen fordeles grundigt.
- Anret din salat med grønkål, æble og øvrige ingredienser smukt i et passende fad, og pynt med appelsin i tern og grofthakkede valnødder.
Næringsindhold
Tips
Den færdige grønkålssalat serveres straks, og den er blandt andet traditionel tilbehør til andesteg.
Blandt andet grønkålssalaten populær som tilbehør til anden juleaften og Mortens aften, men den kan bestemt nydes året rundt. Allerbedst selvfølgelig når den danske grønkål er i sæson, hvilket den er fra oktober og frem til februar. Altså henover julen.
De enkelte ingredienser kan varieres efter ønske, og der kan eks. tilsættes mere æble, og valnødder kan erstattes med tørrede tranebær.
Prøv også at servere den sunde salat med grønkål til flæskesteg, frikadeller eller stegt medister, hvor den også passer perfekt.
Se også mine opskrifter på:

Gerda Marie Bak Hansen
Det er nok med Gerda Bak Det fylder ikke meget V. H.
Birgit engmann
Dejlige opskrifter 🥰