• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Kalveculotte i grill - opskrift på grillet kalvesteg

Holger Rørby Madsen
Kalveculotte er nem at lave i grillen, og det bedste resultat får du ved at grille den sammen med rosmarin og hvidløg. Tag kalveculotten ud af grillen ved en kernetemperatur på 55 grader. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Grillmad

Oversigt over indhold

  1. Kalveculotte kan du lave i grill med denne metode, hvor du er sikker på et godt resultat. En kernetemperatur på 56 grader er perfekt.
  2. Opskrift på grillet kalveculotte
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Se video til opskrift
  6. Næringsindhold
  7. Gode råd til kulgrill
  8. Kernetemperatur
4.57 fra 23 stemmer
Gå til opskrift

Kalveculotte kan du lave i grill med denne metode, hvor du er sikker på et godt resultat. En kernetemperatur på 56 grader er perfekt.

Kalveculotte er et fremragende stykke kød at komme på grillen, og her kan du se hvordan du steger den helt perfekt.

Køb altid en kalveculotte af god, dansk kvalitet. Det betaler sig altså, og det kan ikke siges nok.

Opskriften er til ca. seks personer, og i min video kan du se fremgangsmåde, hvor jeg griller jeg kalveculotten med en god barbecue sauce, så der er flere måder at tilberede kødet på.

Opskrift på grillet kalveculotte

4.6 fra 23 stemmer
RetGrill
KøkkenDansk
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1,5 kilo kalveculotte
  • 0,5 deciliter olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 teskefulde flagesalt
  • friskkværnet peber

Til sky/sovs

  • 1 rødløg - hakket
  • 2 gulerod - finthakket
  • 4 deciliter kalvefond
  • 3 kviste timian
  • 20 peberkorn
  • 1 spiseskefuld æbleeddike - eller gastrik

Derudover til sovs

  • 1 deciliter piskefløde
  • 1 teskefuld sukker
  • friskkværnet peber
  • sky - fra culotten i sølvpapir
  • Lidt majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Med en skarp kniv fjerner du først en eventuel sølvsene under din kalveculotte, så der kun er kød tilbage. Ingen skal spise sener eller andet snavs. Vend så culotten om, og rids krølfedtet i store ruder.
  • Giv hver side af culotten en teskefuld groft salt, og lad det nu trække lidt.
  • Imens laver du marinaden til kødet. Kom olivenolien i en lille skål, pres tre fed hvidløg ned i olien, og pil bladene af rosmarinkvistene. Hak dem, og dem ned i marinaden, som du nu rører godt sammen.
  • Smør kalveculotten grundigt ind i rosmarin/hvidløgsmarinaden på begge sider, og lad den trække en times tid. Gerne længere. Den kan dog sagtens også grilles med det samme.
  • Gør imens en alubakke klar. Kom kalvefond, timian, gulerod, rødløg, peberkorn og æbleeddike/gastrik.
  • Tænd grillen og varm den godt igennem. Jeg har grillet kalveculotten på min Weber Q3200 gasgrill, men metoden er den samme på alle grill.
  • Når grillen er varmet godt igennem med begge brændere tændt, skruer du varmen ned på halvt blus og så bruner du kalveculotten ved direkte varme. Den skal brunes tre minutter på hver side,
  • Læg en stegholder i alubakken, og placér kalveculotten i den.
  • Sluk for den inderste brænder, og skru en anelse op for den yderste, så gasgrillen holder en temperatur på omkring 180 grader. Du griller altså en kalveculotte ved indirekte varme.
  • Stil alubakken med kalveculotten midt i grillen, stik et stegetermometer i den - og luk låget.
  • Nu skal culotten grilles indtil den når en kernetemperatur på 56 grader. Ikke mere. Afhængig af vejr og vind (og varme i grillen) tager det 30-40 minutter. En kernetemperatur på 56 grader sikrer dig en mør og rosa kalveculotte, der hverken er rød eller gennemstegt.
  • Tag kalveculotten af, og pak den ind i sølvpapir, og lad den hvile i 15 minutter inden udskæring.
  • Skyen fra alubakken sigter du ned i en kasserolle og koger det op. Tilsæt fløde. Kom også den opsamlede sky fra culotten i sølvpapiret i, og smag til med sukker, salt og friskkværnet peber. Jævn sovsen med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.

Se video til opskrift

Næringsindhold

Næringsindhold
Grillet kalveculotte
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Gode råd til kulgrill

Hvis du vil lave kalveculotte i en kuglegrill, skal du ikke tænde flere kul/briketter, end du kan holde en temperatur i kuglegrillen på omkring 180 grader.

Brun culotten ved direkte varme, og følg ellers tid og kernetemperatur som beskrevet ved grillning i gasgrill.

Kalvestegen serveres gerne med bagte kartofler, spidskålssalat og en lækker whiskysauce.

Kernetemperatur

Den perfekte kernetemperatur i kalveculotten er 55 grader, hvor du har en flot rosa steg, der hverken er rå eller gennemstegt.

Se i øvrigt tabel over kernetemperatur i alle udskæring her.

Se flere opskrifter:

Culottesteg

Langtidsstegt kalveculotte med hvidløg og timian

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 543
  • 287
  • 23
  • 9
  • 6
  • 24
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. J. Nielsen

    august 16, 2022 at 12:09 pm

    Jeg ejer ikke en grill. Det vil være dejligt, at du også oplyser om brug af ovnens indbyggede grill. Mvh. J. Nielsen

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Må man spise kolde pølser direkte fra pakken?
Grillet asparges med parmaskinke »

Populært indhold lige nu

asiatisk mørbrad med spinat

Asiatisk mørbrad - med lynstegt blomkål og spinat

Billede med walesstang

Walesstang med flødeskum og chokolade

bradepandekager

Bradepandekager - opskrifter på kage i bradepande

Madlavningsfløde

Madlavningsfløde - alt du skal vide om fløden

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.6 fra 23 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetGrill
KøkkenDansk
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!