Den bedste opskrift på hjemmelavet whiskysauce. Den rigtige sovs med whisky, som passer perfekt til bøffer og oksestege. Nem at lave.
Hjemmelavet whiskysauce er meget nem at tilberede, og den slår aldrig fejl.
Her får du rigtige opskrift og guide til verdens bedste whiskysauce, der laves af ret få ingredienser.
Whiskysaucen har den helt rigtige syrlighed, der matcher en mør bøf. Og selvfølgelig er perfekt til hjemmelavede pommes frites i ovn.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på whiskysauce
Whiskysauce - nem opskrift på lækker sovs med whisky
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Sådan gør du
- Smelt smør i en kasserolle, og rør derefter tomatpasta ud i det smeltede smør. Tilsæt lidt sukker, og lad det simre tre minutter.
- Kom derefter whisky i sammen med oksefond, timian og piskefløde, og lad det nu koge videre ved svagere varme i fem minutter.
- Nu samler sovsen sig fint og bliver glat i konsistensen.
- Smag din whiskysauce til med salt, peber og gerne lidt gastrik eller engelsk sauce.
- Du kan eventuelt også tilføje lidt mere whisky, men det er en smagssag. Mængden plejer at passe, men en slat whisky mere skader ikke.
Tips
Servér den lækre whiskysauce straks - den er god til bøffer eller en culotte.
Hvilket mærke skal du så bruge når du vælger whisky til saucen? Det er helt op til dig, og afhænger af din smag.
Men jo bedre whisky, jo bedre sauce. Sådan er det jo.
Se også disse opskrifter på sovs:
Hej Poul
Her har jeg brugt en Tullamore, men det meste kan bruges. Jeg bruger dog aldrig whisky i sovs, som jeg ikke vil drikke 🙂
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Hvilken whisky er der brugt i den opskrift ?