Her er min opskrift på peberbøf i cognacsauce, der er en lækker ret til aftensmad og gæster. Med bøf af ribeye og en skøn sovs med cognac.
Peberbøf i cognacsauce er en super lækker mad, der hverken er tidskrævende eller svær at tilberede.
Her får du et mørt stykke oksekød og bøf, der er krydret på kanten med en god peberblanding. Dertil den lækre cognacsauce, der selvfølgelig er en velsmagende sovs lavet med en god cognac.
Se også: Italiensk bøf med pasta og grøntsager
Jeg laver gerne retten med ribeye, men andre stykker kød kan sagtens også anvendes. Men få nogle bøffer, der har en vis tykkelse, for så bliver resultatet bedre.
Opskriften er beregnet til fire personer med ca. 150 gram kød til hver. Er I til mere kød, jamen så steger du blot lidt mere. Velbekomme, og husk at retten også er fremragende som gæstemad.
Opskrift på peberbøf i cognacsauce
Ingredienser
- 1 stort løg - i tynde både
- 1 mellemstor porre - i tynde skiver
- 2 spiseskefuld olie - til stegning af løg og porre
- 1 spiseskefuld sukker
- 600 gram ribeye - gerne 2 stk. på hver 300 g
- 2 spiseskefuld peberblanding
- flagesalt
- 1 spiseskefuld smør - til stegning af bøffer
- 1 spiseskefuld olie - til stegning af bøffer
- 1 deciliter cognac
- 2 deciliter oksebouillon - lavet af 2 dl kogende vand og 1 terning
- 2 deciliter fløde
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- 1 spiseskefuld tomatpasta - koncentrat
- 1 spiseskefuld ribsgele
Sådan gør du
- Til peberbøf i cognacsauce starter du med, at stege løg og porre i lidt olie, men uden det tager farve. Kom lidt sukker ved og lad det karamellisere let. Tages til side.
- Kom peberblanding i en tallerken, og dyp derefter kanten på bøfferne i peberet, så det hænger godt ved.
- Varmen panden op ved høj varme, og brun bøfferne grundigt på begge sider.
- Skru lidt ned og tilsæt lidt smør og olie. Steg bøfferne ca. 2-3 minutter på hver side, afhængigt af hvor tykke ribeye-bøfferne er. Læg til side på en tallerken og krydr med flagesalt og lidt peberblanding.
- Kog panden af med cognac, og tilsæt derefter varm bouillon og fløde. Kom også engelsk sauce ved sammen med tomatkoncentrat og ribsgele, og smag til.
- Tilsæt skyen fra bøfferne, og lad din cognacsauce creme lidt ind - eller jævn den med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
- Kom løg og porre tilbage i din cognasauce. Skær bøfferne i tynde skiver, og læg dem ovenpå saucen.
Næringsindhold
Tips
Så er der peberbøf med cognacsauce klar til servering.
Mange slags tilbehør passer fint til retten, men lad mig foreslå pommes frites i Ayrfryer (hvis du har sådan en maskine), eller pommes frites lavet i ovnen.
Dertil evt. en god broccolisalat eller dampede ærter.
Se også: Ribeye med pasta, asparges og en cremet sauce

Comments
No Comments