Her får du min opskrift på italiensk bøf med pasta og grøntsager. En sundere opskrift på bøf med lækkert tilbehør, der også er god gæstemad.
Italiensk bøf er en perfekt ret, hvis du holder af en god bøf, men godt kan undvære kalorietungt tilbehør, bearnaise og den slags.
I stedet har jeg udviklet denne opskrift med inspiration fra det italienske køkken, og her holder man jo maden så simpel som muligt.
Derfor får du en ret med pasta i bunden, derpå en velstegt bøf - mens du øverst har de lækre grøntsager med smag af Italien. Og skyen/olien passer perfekt til både bøf og pasta.
Jeg har her brugt ribeye, men du kan bruge, hvad synes om. Alle udskæringer passer sådan set til retten, men stegetiden kan selvfølgelig variere, afhængig af hvor tykke bøfferne er.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på italiensk bøf
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer, men du kan nemt gange den op.
Italiensk bøf
Ingredienser
Grøntsager
- 2 gulerødder - i små tern
- 0,5 squash - i små tern
- 1 rødløg - i små tern
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 8 små tomater - eks. Datterimo eller San Marzano, i kvarte
- 1 håndfuld rosmarin - frisk, grofthakket
- 6 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld balsamico
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld basilikum - frisk, grofthakket
Italiensk bøf
- 2 bøffer - af oksefilet, gerne ribeye
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 håndfuld rosmarin - grofthakket
- 4 fed hvidløg - grofthakket
- salt og friskkværnet peber
Pasta
- 200 gram pasta - spaghetti eller fettuccine
Sådan gør du
- Til italiensk bøf starter du med grøntsager, der skæres ud i små tern. Kommes i et ovnfast fad sammen med frisk rosmarin, olivenolie, balsamico, salt og friskkværnet peber.
- Bag grøntsagerne i ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft. Vendes rundt en gang eller to undervejs.
- Bøfferne steges i lidt smør og olie på en varm pande. Lad panden bliver gennemvarm, og smørret skal være brust af.
- Læg bøfferne på panden, og steg dem nu i ca. 2-3 minutter uden at røre dem.
- Vend dem derefter om, krydr med salt og peber, og steg bøfferne færdige i yderligere ca. 2-3 minutter. Igen uden at røre dem. Stegetiden afhænger af, hvor tykke bøfferne er.
- Pasta koges som anvist på pakken, og bruger du frisk pasta er kogetiden meget kort. Koges i rigeligt vand tilsat salt.
- Når grøntsagerne er færdige i ovnen tages fadet ud, og en god håndfuld grofthakket basilikum vendes i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så anretter du italiensk bøf med pasta i bunden af to tallerkner, derpå en bøf, mens du øverst topper med rigeligt af grøntsager.
Tag også godt med olie fra fadet med over, da der jo ikke serveres yderligere sovs til bøffen.
De italienske bøffer serveres gerne med hjemmebagt italiensk ciabattabrød til, og det er meget nemt at bage selv.
Jolanda
Vi spiste det i går, bare med en hakkebøf. Det smagte dejligt.
Jolanda