Steak Milanese er en italiensk specialitet med paneret bøf, en lækker marinara og sauteret spinat. Endnu en rigtig god opskrift fra Italien.
Steak Milanese er en lækker ret fra det italienske køkken, og den er ganske simpel at lave. Som så meget af den bedste mad fra Italien.
Det er en paneret bøf, og her har jeg brugt oksefilet. Du kan også anvende eks. tyksteg eller svinekoteletter, men jeg oksefilet fungerer super godt.
Tilbehøret er sauteret spinat og den populære italienske tomatsauce, der blot hedder marinara. En nem tomatsauce, der laves af løg, hvidløg, tomater og lidt krydderurter.
Steak Milanese er både rimelig nem og hurtig at lave, så du kan bruge den som hverdagsmad, men bestemt også som gæstemad.
Opskrift på steak milanese
Steak milanese - paneret bøf med spinat og marinara
Ingredienser
Steaks
- 4 stk. oksefilet - bøffer på hver ca. 150 gram
- 2 æg
- 2 spiseskefulde mælk
- rasp
- salt og friskkværnet peber
- olie - og smør til stegning
Marinara
- 1 løg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 1 dåse hakkede tomater - jeg bruger cherrytomater på dåse
- 1 potte persille - finthakket
- 1 citron - lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sauteret spinat
- 500 gram spinat - frisk, skyllet
Sådan gør du
- Gør panering klar. Kom rasp i en dyb tallerken, og pisk æg sammen med lidt mælk i en anden tallerken.
- Vend nu bøfferne i æg og derefter i rasp. Sørg for at presse kødet godt ned i paneringen. Læg til side.
- Lav din marinare. Løg og hvidløg sauteres i lidt olie uden at tage farve, så pas på med varmen. Kom tomater ved, og lad nu din marinara simre i 10-15 minutter, så tomaterne e kogt ud.
- Varm en pande op og kom rigeligt med olie og smør på. Det skal ikke sejle i fedtstof, men du må heller ikke stege en steak milanese i for lidt fedtstof.
- Steg nu de panerede bøffer i ca. 2-3 minutter på hver side - afhængig af hvor tykke de er. Vend dem ofte. Måske kan du stege alle fire på samme tid, og ellers gøres det nemt ad to omgange. Krydres med salt og friskkværnet peber.
- Tag bøfferne af panden, og skru lidt op for varmen. Kom lidt mere olie i.
- Sauter nu spinat indtil den er faldet sammen - og nu fylder den ikke så meget. Krydres med lidt salt og peber.
- Anret spinaten på fire lune tallerkner. Læg en paneret bøf over.
- Vend persille i din marinara, og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
- Kom lidt marinara over bøfferne, og så er din steak milanese klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Steak milanese serveres straks, og den kan nydes som den.
Du kan dog med fordel servere en let pastaret før bøfferne kommer på bordet.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: