Her får du opskriften på en mør ribeye med bagte løg og hjertesalat, som er en ret, der kan laves på en god halv times tid.
Ribeye med bagte løg er god mad, og her får den selskab af en sprød salat med hjertesalat.
Sovs er ikke nødvendigt, da du lægger en god skive på bøffen straks den er færdigstegt.
Du kan vælge enten at stege din ribeye på panden, eller endnu bedre at grille den. Stegetiden er cirka 2-3 minutter på hver side.
Opskriften er til to personer, men nem at gange op.
Til ribeye med bagte løg og hjertesalat skal du bruge:
2 gode ribeye (jo mere fedtmarmorerede de er, jo mere møre bliver de!)
2 gode skiver smør
Bagte løg laves af
4 store skalotteløg
Olivenolie
Timian
Salt
Til hjertesalaten anvender du
1 lille hjertesalat
8 små tomater
En tredjedel agurk
Salatdressing laves af
3 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld honning
1 spiseskefuld citronsaft
Små, bagte kartofler laves af
300 gram små kartofler
Olivenolie
Salt og tørret oregano
Sådan laver du en god ribeye med bagte løg og hjertesalat:
Start med kartoflerne, som skæres over på midten og kommes i en skål. Hæld lidt olivenolie ved sammen med lidt salt og et par teskefulde tørret oregano, og vend det godt rundt. Hæld det hele i et lille ildfast fad, og bag kartoflerne i 30 minutter ved 190 grader varmluft.
Skalotteløg pilles, og top og bund skæres fra. Dryp med olie, og krydr med salt og timian, og bag løgene i ovnen ved 190 grader i 20 minutter. Stil fadet ind 10 minutter efter kartoflerne kom ind, for så er de færdige på samme tid.
Ribeye pakkes ud og saltes godt. Hviler 10 minutter. Smøres derefter med olivenolie, og steges i 2-3 minutter på hver side. Uanset om det er på pande eller grillen. Krydres med peberblanding, og der lægges en skive smør på hver bøf. Lad dine ribeyes hvile i mindst fem minutter inden servering.
Inden da har du lavet hjertesalat. Pluk hjertesalaten groft og læg den i et fad. Tomater halveres og kommes ved sammen med agurk, der er skåret i mindre stykker. Rør salatdressingen godt sammen, og hæld den over.
Servér nu de lækre bøffer med hjertesalat, sprøde kartofler fra ovnen og de bagte skalotteløg.