Gourmetsaltet ribeye er noget af det lækreste oksekød, som du overhovedet kan smide på grillen.
Her kan du se hvordan du bedst griller en 300 gram stor ribeye.
Ribeye er et super godt stykke kød til grillen, da det forbliver saftigt under tilberedningen (hvis du ikke oversteger den).
Årsagen er, at udskæringen er meget fedtmarmoreret, og det giver den møre grillbøf.
Netop fedtet i bøffen gør også, at der kan dryppe fedt ned i kullene, hvis du griller den i en kuglegrill. Det problem løser du ved at flytte bøffen rundt på risten, og så går flammerne hurtigt ud.
Anden opskrift: Flæskesteg i gasgrill - kernetemepratur på 65 grader
Og du kan selvfølgelig sagtens grille ribeye i en kuglegrill. Igen er det ved direkte varme, og stegetiden er den samme.
Vil du hellere stege din bøf på en pande, ja så gør det ved en jævn varme, og følg ellers vejledningen til grillning på gasgrill.
Det skal du bruge - pr. sulten person:
300 gram ribeye af velhængt oksekød
4 spiseskefulde flagesalt
Friskkværnet peber
Anden opskrift: Grillet bøf af oksemørbrad med risotto
Sådan griller du gourmetsaltet ribeye:
Start med at tage din ribeye ud af køleskabet en halv times tid før du skal grille den.
Drys en spiseskefuld flagesalt på hver side af bøffen. Har du ikke flagesalt i huset, kan du sagtens også bruge almindeligt, fint salt. Men så skal du nøjes med en strøgen teskefuld på hver side, da fint salt er mere kompakt.
Lad så bøfferne stå på køkkenbordet og hvile i en halv times tid.
Tænd din gasgrill op på fuld styrke, luk låget, og lad risten blive godt gennemvarm. Vi griller ved direkte varme, så begge brændere skal være tændte (Weber Q3200).
Tag et stykke køkkenrulle, og smør risten med lidt olie.
Grill så din bøf ved direkte varme. Giv den et minut ad gangen på hver side. Altså skal du grille den et minut, vende, grille et minut, vende, og så fremdeles. Den samlede grilltid afhænger selvfølgelig af varmen på din grill, men også tykkelsen på bøffen - og af hvordan du ønsker din bøf. Jeg kan godt lide den medium, og så passer det med cirka fire minutter på hver side.
Når du er færdig med at grille din ribeye skal den hvile i fem minutter, hvor den lige samler smag og kraft. Drys den en smule flagesalt - og friskkværnet peber.
Comments
No Comments