Greater Omaha er også blevet populær i Danmark, og det amerikanske oksekød er da også i en særklasse. Både hos slagterne og på landets restauranter.
Flere af jer har spurgt hvad Greater Omaha egentlig er for noget, for i dag finder man oksekødet hos slagteren, i en del supermarkeder og på nogle af de bedste restauranter i Danmark.
Derfor denne artikel om Greater Omaha og hvad det egentlig er du kan forvente.
Dyrt oksekød i særklasse
Først og fremmest er der tale om amerikansk oksekød i topklasse. Jo jo, der bliver skam også produceret rigtig meget godt oksekød i Danmark, så det er ikke for at fremhæve noget kød frem for andet.
Men jeg synes Greater Omaha er i særklasse godt. Og det skal det også være, for prisen er altså høj. Kiloprisen varierer, men jeg har set priser på helt op omkring 800 kroner pr. kilo, hvilket altså svarer til, at en bøf på 200 gram koster 160 kroner.
Så det er bestemt i den høje ende. Men kig dig godt for, for det kan også fås til en noget lavere pris.
Du kan også bestiller bøffer af det amerikanske oksekød på de mange restauranter, herunder på MASH. Men igen er prisen også i den dyre ende.
Greater Omaha er stort
Greater Omaha bliver produceret i staten Nebraska i det amerikanske Midtvesten. Så vi er altså ude på prærien, og her findes nogle af de allerstørst flokke af kvæg, når vi taler om de gode kødracer Hereford og Angus.
Faktisk er der tale om nogle af verdens største kødproducenter, hvor kvæget går på græs, og i øvrigt får en særlig kost af korn det sidste halve år inden slagtning.
Kødet er selvfølgelig også krogmodnet.
På fabrikken i Omaha har man produceret topkvalitet af kød siden 1920, og det er i dag en enorm eksportsucces med en årlig omsætning på over en milliard kroner.
Se også: Den store bøfguide til stegning af bøffer
Tilberedning
Der findes flere populære udskæringer, men især deres ribeye bøffer er populære. Få skåret dem i en god tykkelse, og to personer må hellere dele en stor bøf på 300 gram end at hver får en bøf på 150 gram stykket.
Steges ved en god varme i 3-4 minutter på den ene side, og 2-3 minutter på den anden. Afhængig af tykkelse. Greater Omaha oksekødet er meget fedtmarmoreret, og derfor bliver det ikke så let tørt under tilberedningen.
Iøvrigt skal du huske at tage kødet ud af køleskabet en halv time før det skal bruges, hvor kødet ligger og ilter.
Pensl med olivenolie og krydr med salt, hvorefter bøfferne kan steges eller grilles. Krydr med peber når bøfferne er færdige, og lad kødet hvile fem minutter inden udskæring.
Greater Omaha kan selvfølgelig også tilberedes som sous vide.
Del dine ideer og tanker med os andre her: