• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Smørstegt ribeye

Smørstegt ribeye

Smørstegt ribeye med bådkartofler
4.6 fra 47 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. maj 2024 - Udgivet: 27. marts 2021

Se den lækre opskrift på smørstegt ribeye med bådkartofler, hvor både bøf og kartoffelbåde tilberedes med hvidløg.

Smørstegt ribeye med bådkartofler en nem gæstemad, som alle bliver glade og mætte af. De møre bøffer steges i hvidløgssmør, og dryppes undervejs.

Et godt tip er aldrig at købe bøffer, der er for tynde. De er svære at stege møre, og derfor skal bøffer have en vis størrelse. Så hellere købe meget store bøffer, og så dele dem i to efter stegning. Ribeyes skal være mindst to centimeter tykke.

Og kødet skal være fedtmarmoreret, for det giver dig kød med meget mere smag og mørhed efter tilberedning. Opskriften er til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Ribeye med pasta, asparges og en cremet sauce
  • Ribeye sous vide
  • Ribeye på gasgrill: Sådan griller du bøffen perfekt

Opskrift på lækker smørstegt ribeye

Smørstegt ribeye med bådkartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Smørstegt ribeye - nem opskrift

4.62 fra 47 stemmer
Se den lækre opskrift på smørstegt ribeye med bådkartofler, hvor både bøf og kartoffelbåde tilberedes med hvidløg.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 760
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 ribeye - ca 200 g/stk.
  • flagesalt
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
Kartoffelbåde
  • 750 g kartofler - med skræl
  • 5 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk timian - tørret
  • flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Bøfferne saltes med rigeligt salt på begge sider, og trækker mindst 15 minutter.
  2. Kartoflerne vaskes rene for jord, og deles derefter i kvarte. Dup dem tørre i et viskestykke.
  3. Kom kartoflerne i en skål, hvor de vendes med en rigelig mængde olivenolie, tørret timian og cirka en teskefuld groft salt. Pres også de fem fed hvidløg ved. Vend det hele godt rundt med hænderne, så smag og olie fordeles godt.
  4. Fordel bådkartoflerne på en bageplade med bagepapir, så de ikke overlapper hinanden.
  5. Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, hvor de skal have cirka 20 minutter.
  6. Inden da har du stegt dine ribeyes på en varm pande med smør og presset hvidløgsfed, hvor du smelter smørret og vender det godt rundt med hvidløg, så smørret får masser af af hvidløgssmag. Brun så først bøfferne ved en god varme på begge sider i hvidløgssmørret, og skru derefter lidt ned for varmen.
  7. Steg bøfferne ialt cirka tre minutter på hver side, og undervejs overøses de med fedtstoffet/smør fra panden.
  8. Tag bøfferne af, og lad den hvile mindst fem minutter inden servering, hvor de lige får en god skive smør, der skal smelte som en sky. Krydr dem også med en god peberblanding.

Næringsindhold

Kalorier: 760kcalKulhydrater: 35gProtein: 54gFedt: 45gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 23gTransfedt: 0.1gKolesterol: 160mgNatrium: 747mgKalium: 1486mgKostfibre: 5gSukker: 2gVitamin A: 167IUVitamin C: 39mgCalcium: 68mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til serveringen

Servér med de færdigbagte bådkartofler og en frisk salat. Du kan eventuelt portionsanrette, da det ser flot ud med en stor bøf på tallerkenen sammen med de gyldne kartofler.

Her er et par ideer til, hvilken salat du kan servere til de smørstegte ribeye: Spidskålssalat med æble, avocado og lækker dressing eller spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Britta

    marts 11, 2024 at 12:15 pm

    Aldrig har vi fået så fantastisk bøf.tak for opskriften.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required