Her får du min opskrift på ribeye med pasta og asparges. En fantastisk ret med mør bøf og pasta i en cremet sauce. Nem og hurtig at lave.
Ribeye med pasta er en virkelig skøn aftensmad, som du sagtens også kan anvende som gæstemad.
Pastaretten er både nem og rimelig hurtig at lave, og kombinationen af bøf og pasta er altså genial.
Til fire personer skal du bruge omkring 600 gram ribeye, men mængden kan naturligvis varieres. Køb dog gerne nogle tykke bøffer, da du så får det beste resultat.
Ribeye med pasta plejer jeg at lave med en frisk fettuccine pasta, men du kan selvfølgelig også sagtens bruge en tørret pasta.
Opskrift på ribeye med pasta
Ribeye med pasta, asparges og en cremet sauce
Ingredienser
- 600 gram ribeye - gerne to tykke ribeyes på 300 gram/stk.
- salt og friskkværnet peber - gerne flagesalt
- smør - til stegning
- timian
- 1 stort rødløg - finthakket
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 1 bundt grønne asparges - gerne et stort bundt
- 2,5 deciliter fløde
- 1 citron - lidt citronsaft
- basilikum
- 500 gram pasta - her har jeg brugt frisk fettuccine
Sådan gør du
- Ribeye bøfferne tages ud af køleskabet i god tid, gerne en halv time før de skal bruges. Saltes godt på begge sider. Som du kender fra en gourmetsaltning.
- Imens snittes rødløg og hvidløg, og asparges gøres klar. Bræk rodstykket af dem, og skær dem i mundrette stykker. Hak lidt frisk timian.
- Sæt vand over til kogning af pasta. Anvendes frisk pasta er kogetiden rimelig kort, mens en tørret pasta skal have længere tid.
- Varm en pande op ved en god varme, og kom en stor klat smør på. Lad smørret bruse af og blive nøddebrunt.
- Læg så dine ribeye bøffer på panden, og steg dem ca. 3-4 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. De skal helst være rosa i midten, for så er ribeye med pasta bedst. Tag bøfferne af panden og lad dem hvile utildækket.
- Kom en god klat smør mere på panden, og læg rødløg og hvidløg på. Lad det sautere et minuts tid.
- Kom så asparges ved, og steg yderliger et minut.
- Derefter tilsættes fløde, og lad nu lige flødesovsen creme en smule ind. Smag til med lidt citronsaft (tager den fede smag i flødesauce), salt og friskkværnet peber.
- Vend lidt hakket timian og basilikum i, og vend derefter den kogte pasta i.
- Fordel pasta og flødesauce i et pænt fad. Skær ribeye i tynde strimler og fordel dem over. Krydr med friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Ribeye med pasta og grønne asparges serveres straks, og gerne sammen med en lækker tomatsalat og en nem italiensk focaccia.
Sværere er det ikke at lave god mad.
Se også disse opskrifter:
Christiansen
Prøv med frisk ramsløg i stedet for hvidløg. Tilsæt små cocktail tomater.