Denne skønne opskrift på bøf med perlespelt er en anderledes og mere sund måde at servere møre bøffer på. Uden sovs, men den behøves heller ikke her.
Bøf med perlespelt er en lidt anden måde at servere en god bøf på.
Her er nemlig ingen sovs, men det behøver du bestemt heller ikke.
I stedet er der masser af den sunde perlespelt, peberfrugt og andre lækre sager.
Jeg har anvendt tre bøffer til fire personer, fordi jeg synes det er en passende mængde kød. Men du kan sagtens bruge en bøf pr. person, hvis du synes det.
Salaten er en såkaldt napolitana-blanding med blandt andet rucola og babyspinat, og den kan fås i Coops butikker.
Den passer perfekt ind her, men du kan også blot anvende rucola, spinat eller en tredje salat.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til bøf med perlespelt
5 deciliter kalvefond
250 gram parboiled perlespelt
2 spiseskefuld sherryeddike
2 spiseskefulde olivenolie
3 stk. ribeye på 200 gram stykket
Salt
Nogle kviste frisk rosmarin
2 rødløg
2 røde peberfrugter
200 gram små tomater
1 spiseskefuld balsamico
1 teskefuld tørret oregano
75 gram napolitana blandet salat
Fremgangsmåde
- Krydr bøfferne med salt og friskkværnet peber på begge sider, og lad dem hvile 10 minutter.
- Start med at koge perlespelt. Kom kalvefond i en gryde, skyl perlespelt under vandhanen og kom den i kalvefonden sammen med sherryeddike og olivenolie. Kog så længe som angivet på pakken. Tilsæt lidt kogende vand hvis perlespelten koger før tør - hæld overskydende vand fra til sidst.
- Varm en pande op ved høj varme og tilsæt lidt olie og smør. Steg bøfferne to minutter på hver side ved høj varme. Kom undervejs plukkede blade rosmarin ved. Læg til side til hvile på et skærebræt uden at overdække.
- Rødløg deles i halve og snittes derefter i tynde skiver. Peberfrugter skæres i tynde strimler, mens de små tomater halveres.
- Steg først rødløg og peberfrugt i et minuts tid ved høj varme, og kom derefter tomaterne ved.
- Steg yderligere et minuts tid sammen med lidt balsamico og oregano, og krydr med lidt salt og peber.
- Anret fire lune tallerkner med salat fordelt på midten. Kom 3-4 spiseskefulde løst rundt om salaten.
- Herover fordeles grøntsagerne. Bøfferne skæres i 5-6 tynde strimler, og fordeles på de fire tallerkener. Krydr øverst med lidt friskkværnet peber, og servér straks.
Se også mine opskrifter på: