Intervalstegt kalveculotte er et super godt stykke kød til gæstemad, og du får et meget mørt stykke kød på din tallerken.
Culotten marineres først i nogle timer med hvidløg og frisk timian, hvorefter den intervalsteges i ovnen. Dette kan selvfølgelig også gøres i grillen, og tiden er den samme, når blot du holder samme temperatur.
Denne kalveculotte har jeg marineret i otte timer, som jeg synes er passende. Men tiden kan sagtens være længere, men den kan selvfølgelig også afkortes, hvis du ikke har så lang tid til det. Men jo længere tid, jo mere smag i kødet. Opskriften er til fire personer.
Indhold
- Intervalstegt kalveculotte
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Servering
- Hvad er forskellen på okseculotte og kalveculotte?
- Culottesteg i ovn - rosa og lækker
- 1 kilo kalveculotte i ovn med stegetid og udskæring
- Culotte sous vide
- Flæskesteg i ovn
- Helstegt svinemørbrad i ovn
- Kalv med æblecider
- FAQ
- Kommentarer

Intervalstegt kalveculotte
Ingredienser
- 1 kg kalveculotte
- 4 spsk olivenolie
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk timian - frisk
- salt og friskkværnet peber
- 5 dl kalvefond - koncentrat + vand
- 4 kviste timian
- 1 spsk engelsk sauce
- 2 spsk smør
- 1 spsk hvedemel
- 2 tsk ribsgele
- 1 tsk sukker
- 1 tsk eddike - evt. sherryeddike
Fremgangsmåde
- Kom olivenolie i en skål. Pil hvidløgsfed, og mas dem flade med siden af en kniv, hvorefter de hakkes fint og kommes i olien. Pil bladene af nogle kviste timian, og kom dem ved, og mas nu krydderolien godt sammen. Tilsæt også lidt salt og friskkværnet peber.
- Kalveculotten ridses i krølfedtet, men undgå at skære ned i kødet! Kom culotten i en frysepose, og tilsæt derefter olien. Massér olien, timian og hvidløg godt ind i kødet, pres luften ud af posen og luk den. Læg kødet på køl i otte timer. Mere eller mindre.
- Varm en pande op ved høj varme, og brun culotten grundigt på begge sider. Pres kødet ned så det bliver brunet godt af.
- Løg det på en rist i en bradepande, og krydr den med salt og peber. Dryp også lidt ekstra olie over.
- Hæld kalvefond i bunden af fadet sammen med nogle kviste timian og engelsk sauce, og stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
- Lad den stege 10 minutter, hvorefter den kommer ud og hvile i 10 minutter.
- Giv den så 10 minutter mere i ovnen, og derefter 10 minutters hvile.
- Så skal den ind sidste gang, og nu sætter du et stegetermometer i kødet. Lad den stege indtil kernetemperaturen når 55 grader, for så er kødet flot rosa og helt perfekt. Det tager cirka 12-15 minutter.
- Pak nu kødet ind i et par lag sølvpapir, og læg et viskestykke over, og lad kødet hvile i 30 minutter inden udskæring.
- Imens laver du sovsen. Smelt et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk melet i. Pisk derefter den sigtede sky fra kalveculotten gradvist i indtil sovsen har den ønskede tykkelse. Spæd eventuelt op med lidt mere vand eller fløde.
- Tilsæt ribsgele, sukker og eddike, og smag sovsen til med salt og peber. Lad nu sovsen koge igennem i fem minutter. Når du åbner pakken med kalveculotten, kan du med fordel hælde væden/skyen fra sølvpapiret i sovsen også.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Skær kalveculotten ud i tynde skiver på tværs af fibrene, så kødet bliver mørt som smør.
Tilbehør til intervalstegt kalveculotte kan være bagte kartofler eller en lækker ærterisotto. Som salat passer en hvidkålssalat fint til.
Hvad er forskellen på okseculotte og kalveculotte?
Egenskab | Kalveculotte | Okseculotte |
---|---|---|
Kødtype | Kalvekød (yngre dyr) | Oksekød (ældre dyr) |
Smag | Mild, delikat | Kraftigere, mere robust |
Mørhed | Meget mørt | Også mørt, men fastere |
Tilberedning | Kortere stegetid | Lidt længere stegetid |
Flere inspirerende opskrifter:
Culottesteg i ovn - rosa og lækker
1 kilo kalveculotte i ovn med stegetid og udskæring
Culotte sous vide
Flæskesteg i ovn
Helstegt svinemørbrad i ovn
Kalv med æblecider
FAQ
Brug et stegetermometer og tag kalveculotten ud ved en kernetemperatur på 55 grader. Så er den rosa og helt perfekt.
Kalveculotte er en udskæring fra øverste del af låret på en kalv – en mindre og mere fin version af den klassiske okseculotte. Den har en karakteristisk fedtkant, som giver smag under stegning.
Nej, behold den under tilberedning. Den giver smag og saftighed, og kan evt. skæres fra ved servering.
Skær kalveculotten på tværs af kødfibrene. Start fra den smalleste ende og hold skiverne tynde. Fibrene ændrer retning - juster undervejs.
Beregn ca. 200–250 gram råt kød pr. person. En culotte på 800 gram -1 kilo passer fint til 3–4 personer.
Ja, det kan du godt. Rå kalveculotte fryses i original emballage eller vakuum og har en holdbarhed på ca. 6 måneder. Tilberedt steg afkøles og pakkes tæt - holdbarhed på ca. 2–3 måneder. Tø langsomt op i køleskab.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om kalveculotten her.