• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Intervalstegt kalveculotte med korrekt kernetemperatur

Intervalstegt kalveculotte med korrekt kernetemperatur

Billede af intervalstegt kalveculotte.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
121
SHARES
FacebookMessenger121PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. december 2023 - Udgivet: 24. september 2017

Intervalstegt kalveculotte er et super godt stykke kød til gæstemad, og du får et meget mørt stykke kød på din tallerken.

Culotten marineres først i nogle timer med hvidløg og frisk timian, hvorefter den intervalsteges i ovnen. Dette kan selvfølgelig også gøres i grillen, og tiden er den samme, når blot du holder samme temperatur.

Denne kalveculotte har jeg marineret i otte timer, som jeg synes er passende. Men tiden kan sagtens være længere, men den kan selvfølgelig også afkortes, hvis du ikke har så lang tid til det. Men jo længere tid, jo mere smag i kødet. Opskriften er til fire personer.

Indhold
  • Intervalstegt kalveculotte
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Hvad er forskellen på okseculotte og kalveculotte?
  • Culottesteg i ovn - rosa og lækker
  • 1 kilo kalveculotte i ovn med stegetid og udskæring
  • Culotte sous vide
  • Flæskesteg i ovn
  • Helstegt svinemørbrad i ovn
  • Kalv med æblecider
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede af intervalstegt kalveculotte.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Intervalstegt kalveculotte

5 fra 1 stemme
Intervalstegt kalveculotte: Sådan steger du den perfekte kalveculotte, der skal have en kernetemperatur på 55 grader.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 498
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg kalveculotte
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk timian - frisk
  • salt og friskkværnet peber
Til sky/sovs anvendes
  • 5 dl kalvefond - koncentrat + vand
  • 4 kviste timian
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 tsk ribsgele
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk eddike - evt. sherryeddike

Fremgangsmåde
 

  1. Kom olivenolie i en skål. Pil hvidløgsfed, og mas dem flade med siden af en kniv, hvorefter de hakkes fint og kommes i olien. Pil bladene af nogle kviste timian, og kom dem ved, og mas nu krydderolien godt sammen. Tilsæt også lidt salt og friskkværnet peber.
  2. Kalveculotten ridses i krølfedtet, men undgå at skære ned i kødet! Kom culotten i en frysepose, og tilsæt derefter olien. Massér olien, timian og hvidløg godt ind i kødet, pres luften ud af posen og luk den. Læg kødet på køl i otte timer. Mere eller mindre.
  3. Varm en pande op ved høj varme, og brun culotten grundigt på begge sider. Pres kødet ned så det bliver brunet godt af.
  4. Løg det på en rist i en bradepande, og krydr den med salt og peber. Dryp også lidt ekstra olie over.
  5. Hæld kalvefond i bunden af fadet sammen med nogle kviste timian og engelsk sauce, og stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
  6. Lad den stege 10 minutter, hvorefter den kommer ud og hvile i 10 minutter.
  7. Giv den så 10 minutter mere i ovnen, og derefter 10 minutters hvile.
  8. Så skal den ind sidste gang, og nu sætter du et stegetermometer i kødet. Lad den stege indtil kernetemperaturen når 55 grader, for så er kødet flot rosa og helt perfekt. Det tager cirka 12-15 minutter.
  9. Pak nu kødet ind i et par lag sølvpapir, og læg et viskestykke over, og lad kødet hvile i 30 minutter inden udskæring.
  10. Imens laver du sovsen. Smelt et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk melet i. Pisk derefter den sigtede sky fra kalveculotten gradvist i indtil sovsen har den ønskede tykkelse. Spæd eventuelt op med lidt mere vand eller fløde.
  11. Tilsæt ribsgele, sukker og eddike, og smag sovsen til med salt og peber. Lad nu sovsen koge igennem i fem minutter. Når du åbner pakken med kalveculotten, kan du med fordel hælde væden/skyen fra sølvpapiret i sovsen også.

Næringsindhold

Kalorier: 498kcalKulhydrater: 7gProtein: 53gFedt: 27gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 14gTransfedt: 0.2gKolesterol: 210mgNatrium: 845mgKalium: 988mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 309IUVitamin C: 6mgCalcium: 37mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Skær kalveculotten ud i tynde skiver på tværs af fibrene, så kødet bliver mørt som smør.

Tilbehør til intervalstegt kalveculotte kan være bagte kartofler eller en lækker ærterisotto. Som salat passer en hvidkålssalat fint til.

Hvad er forskellen på okseculotte og kalveculotte?

EgenskabKalveculotteOkseculotte
KødtypeKalvekød (yngre dyr)Oksekød (ældre dyr)
SmagMild, delikatKraftigere, mere robust
MørhedMeget mørtOgså mørt, men fastere
TilberedningKortere stegetidLidt længere stegetid

Flere inspirerende opskrifter:

Culottesteg i ovn - rosa og lækker

4.8 fra 157 stemmer
Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.
Gå til opskrift
billede med culottesteg

1 kilo kalveculotte i ovn med stegetid og udskæring

4.7 fra 179 stemmer
Her viser kok Thomas Pasfall hvordan du steger en kalveculotte i ovn. Den vejer et kilo, og han viser også hvordan en culottesteg skæres ud.
Gå til opskrift
billederesultat for kalveculotte i ovn

Culotte sous vide

4.7 fra 83 stemmer
Min opskrift på culotte sous vide med præcis tid og temperatur på en rosa og meget mør og saftig culottesteg. Gælder til både okseculotte og kalveculotte.
Gå til opskrift
billederesultat for culotte sous vide

Flæskesteg i ovn

4.8 fra 545 stemmer
Nem og sikker opskrift på en perfekt flæskesteg i ovn. Her får du de vigtige tips til at opnå en rigtig sprød svær på din kamsteg.
Gå til opskrift
billede med flæskesteg i ovn og sprøde svær

Helstegt svinemørbrad i ovn

4.8 fra 141 stemmer
Lækker opskrift på helstegt svinemørbrad i ovn, der steges uden brug af sølvpapir. Stegetiden for hel mørbrad i ovn er ca. 18 minutter.
Gå til opskrift
Billederesultat for helstegt svinemørbrad i ovn

Kalv med æblecider

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på kalv med æblecider. En skøn ret med kalvesteg, der tilberedes i æblecider, hvilket giver en himmelsk lækker sauce.
Gå til opskrift
Billede af kalv med æblecider.

FAQ

Hvad skal kernetemperaturen være i intervalstegt kalveculotte?

Brug et stegetermometer og tag kalveculotten ud ved en kernetemperatur på 55 grader. Så er den rosa og helt perfekt.

Hvad er kalveculotte?

Kalveculotte er en udskæring fra øverste del af låret på en kalv – en mindre og mere fin version af den klassiske okseculotte. Den har en karakteristisk fedtkant, som giver smag under stegning.

Skal man fjerne fedtkanten på en kalveculotte?

Nej, behold den under tilberedning. Den giver smag og saftighed, og kan evt. skæres fra ved servering.

Hvordan skærer man en kalveculotte?

Skær kalveculotten på tværs af kødfibrene. Start fra den smalleste ende og hold skiverne tynde. Fibrene ændrer retning - juster undervejs.

Hvor meget kalveculotte til hver person?

Beregn ca. 200–250 gram råt kød pr. person. En culotte på 800 gram -1 kilo passer fint til 3–4 personer.

Kan man fryse kalveculotte?

Ja, det kan du godt. Rå kalveculotte fryses i original emballage eller vakuum og har en holdbarhed på ca. 6 måneder. Tilberedt steg afkøles og pakkes tæt - holdbarhed på ca. 2–3 måneder. Tø langsomt op i køleskab.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juni 16, 2025 at 2:41 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om kalveculotten her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required