Her får du min opskrift på en italiensk ærterisotto, der er en nem risotto med ærter. Typisk serveres den som forret eller tilbehør til hovedretter.
Opskriften på ærterisotto er beregnet som tilbehør til fire personer, men risotto med ærter er altså også en lækker forret.
Ingredienser til ærterisotto
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
Olivenolie
1 deciliter tør hvidvin
250 gram risotto ris
7 deciliter varm bouillon
200 gram ærter
Lidt frisk basilikum
Salt og friskkværnet peber
Evt. parmesan
Fremgangsmåde
- Skalotteløg og hvidløg hakkes fint. Sauteres i en gryde med en god sjat olivenolie.
- Kom risotto ris i gryden og lad dem svitse med et par minutter under omrøring. Det gør at din risotto bliver lidt mere fast i konsistensen.
- Tilsæt så hvidvin og lad det koge væk.
- Kom så de syv deciliter bouillon i gryden, og rør rundt. Skru ned for varmen og lad nu din ærterisotto simre i cirka 15 minutter, hvor du undervejs rører rundt nogle gange, så risene ikke brænder på.
- Risottoen må ikke koge tør, og det er muligt du undervejs skal tilsætte lidt kogende vand. Og det gør du så.
- Efter de 15 minutter kommes ærterne i din ærterisotto, og den koges yderligere 4-5 minutter indtil risene er næsten møre - men stadig har et lille bid.
- Vend lidt basilikum i ærterisottoen, og smag den til med salt og peber. Du kan også vende revet parmesan i.
Den færdige ærterisotto serveres til alt fra stegt kylling til flæskesteg og oksekød.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Ærterisotto