• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Ærterisotto - opskrift på italiensk risotto med ærter

Ærterisotto - opskrift på italiensk risotto med ærter

billede med ærterisotto
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. marts 2025 - Udgivet: 10. oktober 2023

Her får du min opskrift på en italiensk ærterisotto, der er en nem risotto med ærter. Typisk serveres den som forret eller tilbehør til hovedretter.

Opskriften på ærterisotto er beregnet som tilbehør til fire personer, men risotto med ærter er altså også en lækker forret.

Se også mine opskrifter på:

  • Risotto med asparges
  • Svamperisotto
  • Risotto med græskar

Opskrift på ærterisotto

billede med ærterisotto
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ærterisotto - opskrift på italiensk risotto med ærter

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på en italiensk ærterisotto, der er en nem risotto med ærter. Typisk serveres den som forret eller tilbehør til hovedretter.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Kalorier: 330
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 dl hvidvin - tør
  • 250 g risottoris
  • 7 dl bouillon - varm
  • 200 g ærter
  • 1 håndfuld basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • parmesan - kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Skalotteløg og hvidløg hakkes fint. Sauteres i en gryde med en god sjat olivenolie.
  2. Kom risotto ris i gryden og lad dem svitse med et par minutter under omrøring. Det gør at din risotto bliver lidt mere fast i konsistensen.
  3. Tilsæt så hvidvin og lad det koge væk.
  4. Kom så de syv deciliter bouillon i gryden, og rør rundt. Skru ned for varmen og lad nu din ærterisotto simre i cirka 15 minutter, hvor du undervejs rører rundt nogle gange, så risene ikke brænder på.
  5. Risottoen må ikke koge tør, og det er muligt du undervejs skal tilsætte lidt kogende vand. Og det gør du så.
  6. Efter de 15 minutter kommes ærterne i din ærterisotto, og den koges yderligere 4-5 minutter indtil risene er næsten møre - men stadig har et lille bid.
  7. Vend lidt basilikum i ærterisottoen, og smag den til med salt og peber. Du kan også vende revet parmesan i.

Næringsindhold

Kalorier: 330kcalKulhydrater: 60gProtein: 7gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gNatrium: 758mgKalium: 237mgKostfibre: 5gSukker: 4gVitamin A: 410IUVitamin C: 22mgCalcium: 25mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige ærterisotto serveres til alt fra stegt kylling til flæskesteg og oksekød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 13, 2025 at 5:12 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required