Her er min bedste opskrift på græskarrisotto med salvie. En nem og cremet risotto med hokkaido græskar. God som både forret og tilbehør.
Græskarrisotto er en af mine favoritter, fordi risottoen simpelthen både er nem at lave, og så har den så meget smag.
Du skal lave den med hokkaido græskar, der først bages i ovnen, så græskarstykkerne bliver møre.
Derefter koges græskar sammen med risotto, så du til sidst har en cremet græskarrisotto med stykker af mørt græskar. Super lækkert.
Du kan også vælge at blende græskarstykkerne, så du får en mere lind risotto.
Og den kan laves med eller uden parmesan, som du se længere nede.
Opskriften er beregnet til fire personer, og flere hvis den blot anvendes som en mindre forret.
Opskrift på græskarrisotto
Græskarrisotto - opskrift på cremet risotto med græskar
Ingredienser
- 0,5 hokkaido græskar
- olivenolie
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt salvie
- 200 gram risottoris
- 1 deciliter hvidvin
- 8 deciliter hønsefond - eller bouillon
- 1 spiseskefuld smør
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Vask græskarret, men du behøver ikke skrælle det, medmindre overfladen er virkelig grim. Det er de sjældent. Skallen giver netop en flot og dyb orange farve til risottoen, så behold den på.
- Del græskarret i to halve, og du skal kun bruge det ene i denne opskrift. Brug den anden til en nem græskarsuppe. Se opskrift længere nede.
- Fjern kernerne og det bløde i midten, og del derefter i mindre tern. Lægges på en bageplade eller et ildfast fad beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med hakket salvie (10-15 blade) og groft salt. Bages møre i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og det tager cirka 20 minutter.
- Kog hønsefond op så den er varm og klar til tilberedning af risotto. Anvend eventuelt otte deciliter vand og to bouillonterninger. Du skal altid lave risotto med en varm fond eller bouillon!
- Hak skalotteløg og hvidløg fint, og sautér det i en gryde med en god sjat olivenolie. Løg og hvidløg må ikke tage farve, så pas på med varmen. Kom også 10-15 hakkede salvieblade i.
- Kom risottoris ved og svits videre et minuts tid. Hæld hvidvin ved og lad det koge næsten væk.
- Tilsæt så de bagte græskartern, hvorefter lidt af fonden tilsættes. Skru lidt ned for varmen, og lad din græskarrisotto koge mør ved en ikke alt for høj temperatur. Tilfør gradvist varm fond og rør løbende i risottoen, så den ikke brænder på.
- Fortsæt indtil din risotto med græskar er næsten mør, for den må gerne have en smule bid. Det tager typisk 17-20 minutter at koge en god risotto, men smag dig frem til sidst, og tag risottoen af når du er tilfreds.
- Smag den til med salt og peber. Tag den af blusset og rør en stor spiseskefuld smør i, hvorefter den er klar til servering. Pynt gerne med hakkede salvieblade.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Græskarrisotto som forret
En nylavet græskarrisotto er fremragende som forret, hvor du serverer den sammen med et stykke italiensk brød.
Prøv eventuelt min opskrift på ciabattabrød med store huller.
Husk, at du ikke skal anrette alt for store portioner af risottoen til forret, for den er altså meget mættende.
Græskarrisotto med parmesan
I stedet for smør kan du også lave en lækker græskarrisotto med parmesan.
Her vendes omkring 75 gram reven parmesan i den varme risotto til sidst, hvorefter den er klar til servering.
Risotto med blendet græskar
I denne opskrift har jeg lavet græskarrisotto med hele stykker græskar, der kun delvist koges helt ud i risottoen.
Men man kan også vælge at blende den bagte græskar til en græskarpuré, som derefter vendes i risottoen.
Når du blender græskarret kan du tilsætte lidt vand eller olie.
Se også disse opskrifter med græskar:
Del dine ideer og tanker med os andre her: