• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Græskarrisotto - opskrift på cremet risotto med græskar

Græskarrisotto - opskrift på cremet risotto med græskar

billederesultat for græskarrisotto af hokkaido
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. november 2023 - Udgivet: 19. oktober 2020

Her er min bedste opskrift på græskarrisotto med salvie. En nem og cremet risotto med hokkaido græskar. God som både forret og tilbehør.

Græskarrisotto er en af mine favoritter, fordi risottoen simpelthen både er nem at lave, og så har den så meget smag.

Du skal lave den med hokkaido græskar, der først bages i ovnen, så græskarstykkerne bliver møre.

Derefter koges græskar sammen med risotto, så du til sidst har en cremet græskarrisotto med stykker af mørt græskar. Super lækkert.

Du kan også vælge at blende græskarstykkerne, så du får en mere lind risotto.

Og den kan laves med eller uden parmesan, som du se længere nede.

Opskriften er beregnet til fire personer, og flere hvis den blot anvendes som en mindre forret.

Opskrift på græskarrisotto

billederesultat for græskarrisotto af hokkaido
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Græskarrisotto - opskrift på cremet risotto med græskar

5 fra 3 stemmer
Her er min bedste opskrift på græskarrisotto med salvie. En nem og cremet risotto med hokkaido græskar. God som både forret og tilbehør.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 0,5 hokkaido græskar
  • olivenolie
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt salvie
  • 200 g risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 8 dl hønsefond - eller bouillon
  • 1 spsk smør
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Vask græskarret, men du behøver ikke skrælle det, medmindre overfladen er virkelig grim. Det er de sjældent. Skallen giver netop en flot og dyb orange farve til risottoen, så behold den på.
  2. Del græskarret i to halve, og du skal kun bruge det ene i denne opskrift. Brug den anden til en nem græskarsuppe. Se opskrift længere nede.
  3. Fjern kernerne og det bløde i midten, og del derefter i mindre tern. Lægges på en bageplade eller et ildfast fad beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med hakket salvie (10-15 blade) og groft salt. Bages møre i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og det tager cirka 20 minutter.
    billede med græskartern i fad til græskarrisotto
  4. Kog hønsefond op så den er varm og klar til tilberedning af risotto. Anvend eventuelt otte deciliter vand og to bouillonterninger. Du skal altid lave risotto med en varm fond eller bouillon!
  5. Hak skalotteløg og hvidløg fint, og sautér det i en gryde med en god sjat olivenolie. Løg og hvidløg må ikke tage farve, så pas på med varmen. Kom også 10-15 hakkede salvieblade i.
    billede med salvie, hvidløg og løg til græskarrisotto
  6. Kom risottoris ved og svits videre et minuts tid. Hæld hvidvin ved og lad det koge næsten væk.
  7. Tilsæt så de bagte græskartern, hvorefter lidt af fonden tilsættes. Skru lidt ned for varmen, og lad din græskarrisotto koge mør ved en ikke alt for høj temperatur. Tilfør gradvist varm fond og rør løbende i risottoen, så den ikke brænder på.
    billede med tilberedning af græskarrisotto
  8. Fortsæt indtil din risotto med græskar er næsten mør, for den må gerne have en smule bid. Det tager typisk 17-20 minutter at koge en god risotto, men smag dig frem til sidst, og tag risottoen af når du er tilfreds.
    billede med kogning af græskarrisotto i gryde
  9. Smag den til med salt og peber. Tag den af blusset og rør en stor spiseskefuld smør i, hvorefter den er klar til servering. Pynt gerne med hakkede salvieblade.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Græskarrisotto som forret

En nylavet græskarrisotto er fremragende som forret, hvor du serverer den sammen med et stykke italiensk brød.

Prøv eventuelt min opskrift på ciabattabrød med store huller.

Husk, at du ikke skal anrette alt for store portioner af risottoen til forret, for den er altså meget mættende.

Græskarrisotto med parmesan

I stedet for smør kan du også lave en lækker græskarrisotto med parmesan.

Her vendes omkring 75 gram reven parmesan i den varme risotto til sidst, hvorefter den er klar til servering.

Risotto med blendet græskar

I denne opskrift har jeg lavet græskarrisotto med hele stykker græskar, der kun delvist koges helt ud i risottoen.

Men man kan også vælge at blende den bagte græskar til en græskarpuré, som derefter vendes i risottoen.

Når du blender græskarret kan du tilsætte lidt vand eller olie.

Se også disse opskrifter med græskar:

Græskarsuppe - Nem opskrift på cremet suppe med græskar

4.6 fra 61 stemmer
Her får du min bedste opskrift på en cremet græskarsuppe. Suppe med græskar er både nem og hurtig at lave, og opskriften er med billeder.
Gå til opskrift
billede med græskarsuppe i tallerken

Sprøde græskar fritter i ovn - nem opskrift

4.7 fra 26 stemmer
Den bedste opskrift på sprøde græskar fritter, der laves en butternut squash. Græskarfritterne bages i ovnen med groft salt og timian.
Gå til opskrift
billede med græskar fritter lavet af butternut squash

Ristede græskarkerner lavet i pande eller ovn

4.6 fra 8 stemmer
En nem opskrift på ristede græskarkerner, som bde kan laves på pande eller i ovnen. De ristede kerner bruges som snack eller i en salat.
Gå til opskrift
billederesultat for ristede græskarkerner
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Edel Petersen

    oktober 15, 2024 at 4:42 pm

    Kan man ikke bruge et ganske alm. græskar. Et af dem man kan bruge til fx marmelade og til at sylte.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required