En nem opskrift på ristede græskarkerner, som bde kan laves på pande eller i ovnen. De ristede kerner bruges som snack eller i en salat.
Ristede græskarkerner er super lækre at spise til blandt andet en kold øl eller en af mine mange drinksopskrifter.
Heldigvis er græskarkernerne også meget nemme at riste selv - uanset om du vil riste dem på panden eller i din ovn.
Her får du opskriften på begge varianter - og begge smager altså fantastisk godt.
Opskrift på ristede græskarkerner
Ingredienser
- 2 dl græskarkerner
- Lidt olie
- Maldon salt
- ½-1 tsk. chipotle - pulver
- 2 tsk. honning - flydende
Sådan gør du
- Varm lidt olie op på en pande og kom græskarkernerne på.
- Rist dem ved middelvarme og tilsæt chipotle, salt og honning.
- Lad dem stege i et par minutter, mens du vender rundt i dem.
- Tag dem af varmen og afkøl.
- Kan bruges i salater eller som snack til drinks.
Næringsindhold
Tips
De ristede græskarkerner er som sagt perfekte til øl og cocktails, og du kan også tilføre dem andre smagsvarianter.
Græskarkernerne kan også ristes med eks. spidskommen eller en god paprika.
Ristede græskarkerner i ovn
Du kan også riste græskarkerner i ovnen, og det er nemt.
Her skal du bruge 100 gram græskarner, 400 gram vand og 50 gram salt.
Start med at forvarme ovnen til 175 grader varmluft.
Kog vand og salt op, tag gryden af kogepladen og tilsæt græskarkerner. Lad det stå et par minutter.
Derefter sigtes græskarkernerne, og de spredes ud på en bageplade med bagepapir.
Bages cirka 15 minutter i ovnen - eller indtil de er gyldne og lækre.
Se også disse snacks opskrifter:

Niels
Dem laver jeg ofte. Det er så lækkert.