Her får du min opskrift på saltede mandler, der er lækre og tilpas saltede saltmandler. Mandlerne koges først, hvorefter de bages sprøde og lækre i ovnen.
Uuuuhm, saltede mandler. Jeg vil gerne være ærlig og indrømme, at jeg elsker saltmandler, og især de hjemmelavede.
Saltmandlerne er meget nemme at lave selv, og det tager faktisk ikke så lang tid.
Køb en pose almindelige mandler, og en halv times tid senere har du verdens bedste snack - og så er de hjemmelavede. Mums.
Jeg plejer at lave de saltede mandler med flagesalt, men du kan også bruge almindelig salt. Her skal du så kun bruge ca. 3-4 spiseskefulde salt.
Opskrift på saltede mandler
Ingredienser
- 200 gram vand
- 5 spiseskefulde flagesalt
- 200 gram mandler
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 150 grader almindelig over- og undervarme.
- Kom vand og flagesalt i en lille gryde og kog det op.
- Kom mandlerne i og kog et minuts tid.
- Hæld de kogte saltmandler i en sigte, og her skal de dryppes godt af.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Fordel de afdryppede mandler på bagepladen, men sørg for at de ligger i ét lag. Drys dem eventuelt med en smule ekstra salt.
- Bag de saltede mandler i ovnen i cirka 25 minutter.
Næringsindhold
Tips
De færdige saltede mandler køles af, hvorefter de er klar til at blive spist.
Saltmandlerne er jo blandt andet lækre til et glas øl.
Kulsorte ved bare 20 minutter, dejligt..