Her får du min opskrift på saltede mandler, der er lækre og tilpas saltede saltmandler. Mandlerne koges først, hvorefter de bages sprøde og lækre i ovnen.
Uuuuhm, saltede mandler. Jeg vil gerne være ærlig og indrømme, at jeg elsker saltmandler, og især de hjemmelavede.
Saltmandlerne er meget nemme at lave selv, og det tager faktisk ikke så lang tid.
Køb en pose almindelige mandler, og en halv times tid senere har du verdens bedste snack - og så er de hjemmelavede. Mums.
Jeg plejer at lave de saltede mandler med flagesalt, men du kan også bruge almindelig salt. Her skal du så kun bruge ca. 3-4 spiseskefulde salt.
Se også de skønne opskrifter på:
Opskrift på saltmandler
Saltede mandler
Ingredienser
- 200 gram vand
- 5 spiseskefulde flagesalt
- 200 gram mandler
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 150 grader almindelig over- og undervarme.
- Kom vand og flagesalt i en lille gryde og kog det op.
- Kom mandlerne i og kog et minuts tid.
- Hæld de kogte saltmandler i en sigte, og her skal de dryppes godt af.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Fordel de afdryppede mandler på bagepladen, men sørg for at de ligger i ét lag. Drys dem eventuelt med en smule ekstra salt.
- Bag de saltede mandler i ovnen i cirka 25 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdige saltede mandler køles af, hvorefter de er klar til at blive spist.
Saltmandlerne er jo blandt andet lækre til et glas øl.
Christina Venborg Hansen
Mega god opskrift og virkelig lækre saltmandler 🥰🤩🤩🤩🤩🤩🤩.
Holger Rørby Madsen
Tusind ta, Christina - dejligt at høre 🙂
Og man bliver lidt afhængig af saltmandlerne.
Alt det bedste
Holger
Yezan
Tænker folk har sat deres ovn på varmluft og ikke almindelig over og under-varme.
Har sat min tid til ca 17 min. Derefter lytter jeg til dem og når de giver lyd "springer/popper" er det bare med at få dem ud.
Annette
De blev helt sorte og smagen er brændt. Lige til at smide i affaldsspanden.
Holger Rørby Madsen
Hej Annette
Det var da træls, men jeg ved ikke lige hvad der er gået galt. Sådan plejer det ikke at gå her, men jeg ved ikke om din ovn varmer meget mere eller hvad der er sket.
Alt det bedste
Holger
Anne Enggaard
Jeg har lavet dem her mange gange, og opskriften og tiden i ovnen passer perfekt. Tak for mange gode opskrifter, vi bruger rigtig mange af dem.
Holger Rørby Madsen
Hej Anne
Mange tak - det er jeg glad for at høre. Og saltede mandler kan man altid snacke 🙂
Alt det bedste
Holger
Thomas Møller
Fungerer fint med de 25 min
Debora Askham Petersen
Hold da op, hvor er de bare gode, de salt mandler 😋
Tobias
Kulsorte ved bare 20 minutter, dejligt..
Rune
Skriv dog salt i gram
Jens Erik
25 min i ovnen er for meget - de skal kun have 15 min på 150 grader
Tom Zinck Nielsen
Jeg vil give Jens Erik ret ! 20 minutter max !