Her er min opskrift på kyllingesatay, der er hjemmelavede kyllingespyd. Kyllingekødet marineres i bla. kokosmælk og karry, og tilberedes i ovn eller grill.
Jeg elsker kyllingesatay. De nemme og lækre asiatiske spyd med kylling, der er marineret i kokosmælk, karry og andre krydderier.
Du kan nemt lave spydene i enten ovnen eller på grillen, og de er altså et sikkert hit ved bordet.
Husk blot starte i god tid, da kyllingekødet har godt af mindst to timer i marinaden.
Opskriften er beregnet til fire personer, da fire spyd svarer til et stykke kyllingebryst.
Rester er gode til madpakken dagen efter, men husk at komme spydene hurtigt på køl.
Ingredienser til kyllingesatay
4 stk. kyllingebryst filet
1 deciliter kokosmælk
4 teskefulde karry
1 teskefuld hvidløgspulver
1 teskefuld tørret ingefær
3 spiseskefulde olivenolie
Salt og peber
16 træspyd
Fremgangsmåde
- Kyllingebrystfileterne pudses fri for fedt og snavs. Jeg plejer derefter at skære kyllingekødet i strimler på langs, så du får fire stykker kylling af hver filet. Ialt skal du altså nu have 16 strimler kylling.
- I en stor skål blandes kokosmælk med karry, hvidløgspulver, ingefær, olivenolie, salt og peber. Du kan selvfølgelig også bruge friske hvidløg og ingefær, og her skal du bruge ca. tre fed hvidløg og en lille knold ingefær.
- Kom kyllingestrimlerne i marinaden, og vend det godt rundt, så smagen fordeles på alle stykker kylling.
- Stil skålen på kylling på køl, og din kyllingesatay må gerne stå mindst to timer i køleskabet. Men du kan med fordel lade kyllingekødet marinere endnu længere.
- Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.
- Træk hvert stykke marineret kylling på træspyd, og læg dem på bageplade med bagepapir, så de ikke overlapper hinanden.
- Kyllingespydene steges i ovnen i 10 minutter, og ikke længere, da kødet så risikerer at blive tørt.
Du kan også grille kyllingesatay, og her skal det ske ved direkte varme.
Beregn cirka 5-7 minutter, hvor spydene jævnligt vendes.
Du kan eventuelt servere en lækker bulgursalat til de asiatiske spyd.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: