Her er min opskrift på kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt. En god og lækker salat med bagte kartofler og meget andet.
Kartoffelsalat med soltørrede tomater er en lækker sommersalat, som dog sagtens kan nydes hele året.
Jeg laver salaten med ovnbagte kartofler og gule peberfrugter, og dertil naturligvis de soltørrede tomater, der virkelig giver en god smag i kartoffelsalaten.
Opskriften er beregnet som velsmagende tilbehør til fire personer.
Se flere opskrifter:
Opskrift på kartoffelsalat med soltørrede tomater
Ingredienser
Kartoffelsalat med soltørrede tomater
- 500 gram kartofler små, bages i ovn
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 1 bundt rosmarin
- 1 citron skal og saft
- 2 gule peberfrugter i tynde strimler
- 8 soltørrede tomater skæres i tynde strimler
- 100 gram ærter gerne nye, ellers fra frost
- 50 gram rucola
- 30 gram pinjekerner ristet let på en varm pande
Dressing
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 4 spiseskefulde olie fra de soltørrede tomater
- 2 teskefulde sennep
- 1 spiseskefuld æbleeddike eller anden lys eddike
- 2 spiseskefulde honning
- 2 spiseskefulde citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær kartoflerne i kvarte og kom dem i en skål med tre spiseskefulde olivenolie, hakket rosmarin, lidt revet citronskal og lidt friskpresset citronsaft. Krydr også med lidt salt. Bages 30 minutter i ovnen til kartoflerne er møre.
- De gule peberfrugter strimles og drysses med lidt salt. Bages 20 minutter sammen med kartoflerne.
- Rør alle ingredienserne til dressing sammen, og smag den til med salt og peber.
- Kom de bagte kartofler i en stor skål sammen med de bagte peberfrugter. Tilsæt også soltørrede tomater i strimler, ærter og rucola, der lige plukkes groft. Anvender du frosne ærter, skal de lige have et hurtigt opkog først.
- Kom dressingen ved og vend forsigtigt din kartoffelsalat med soltørrede tomater rundt, så smagen fordeles godt.
- Anret kartoffelsalaten i et pænt fad og drys med ristede pinjekerner.
Næringsindhold
Note
Kartoffelsalat med soltørrede tomater serveres straks, og den er god som tilbehør til stort set alle slags kødretter.
Jeg bruger den blandt andet til grillet kalvecuvette og grillet svinemørbrad.
Mængden af de enkelte ingredienser kan selvfølgelig varieres efter smag og behag, så dem behøver du ikke følge slavisk.
Der kan også anvendes feta ost i kartoffelsalaten.
Her finder du mere inspiration til lækre salater.
Comments
No Comments